TOMAC pune egal între PCR și PSD. Partidul folosește aceleași sloganuri, la fel ca în regimul criminal comunist

TOMAC pune egal între PCR și PSD. Partidul folosește aceleași sloganuri, la fel ca în regimul criminal comunist
Publicat: 19/08/2018, 12:20
Actualizat: 26/03/2019, 17:37

Cui îi este frică de Diaspora? Pentru comuniști, românii care plecau ilegal din țară erau considerați principalul inamic al regimului. Peste ani, ne-am trezit în situația în care partidul care moștenește toate structurile PCR a reluat în mod asumat aceeași linie de propagandă ca partidul mamă de care s-a desprins după 1989. Se numește PSD, dar nu e nicio diferență între sloganurile PCR și ale PSD-ului de azi atunci când se referă la românii plecați peste hotare. Lumea românească de peste hotare este diferită. În primul rând, pentru că cei mai mulți români iubesc sincer această țară. Îi leagă tot ceea ce ne reprezintă – tradiția, cultura, patrimoniul și, în mod special, atașamentul față de locul de unde au plecat”, a transmis liderul PMP, Eugen Tomac, într-o postare duminică pe Facebook.

Acesta a adăugat că social-democrații sunt speriați de faptul că tot mai mulți români plecați peste hotare sunt interesați de evoluțiile din România, motiv pentru care PSD folosește tactici specifice regimului comunist.

„Faptul că cetățenii români plecați la muncă în Uniunea Europeană devin din ce în ce mai interesați de evoluția României este un lucru extraordinar și aceasta este spaima cea mai mare a PSD. Încep să se întoarcă „acasă” românii care nu pot fi manipulați. Dacă generația celor care au plecat în perioada comunistă a prins spaima de regim, iar prin mineriade au reușit să-i țină departe de implicarea în politică, pe românii plecați în ultimii ani nu-i mai poate opri nimeni. Cu voturile lor, Președintele Băsescu a obținut cel de-al doilea mandat; cu voturile lor, Președintele Iohannis a spulberat PSD-ul în 2014. Prin implicarea Diasporei, în sfârșit putem spera că există șansa de a trimite PSD-ul în opoziție pentru o lungă perioadă de timp. Acesta este motivul pentru care puterea de azi, la fel ca și regimul criminal comunist de ieri, a declarat război total Diasporei. Le este frică de milioanele de voturi care nu se văd azi în sondaje, dar pot umple urnele de vot de mâine”, a completat Tomac pe rețeaua de socializare.

Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, a apreciat, sâmbătă, că este necesară înființarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru că declarațiile lui Klaus Iohannis despre acțiunea Jandarmeriei la protestul din 10 august „denotă dorința evidentă de a stimula și mai mult violențele existente”.

Și ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a apreciat, duminică, pe Facebook, că „trebuie constituită de îndată” o comisie parlamentară de anchetă a protestelor violente din 10 august, care să răspundă la întrebări precum „Cui folosește dărâmarea prin violență a Guvernului?”.

De asemenea, mai mulți eurodeputați PSD au acuzat, sâmbătă, că mesajele Opoziției și ale șefului statului au încurajat violențele la protestele de vinerea trecută.

Jandarmii au intervenit în forță, pe 10 august, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, în Piața Victoria, pentru a dispersa protestatarii anti-PSD aflați în fața sediului Executivului. Peste 450 de persoane, între care 35 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD, vineri, la protestul din Piața Victoriei. Dintre acestea, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme, trei dintre ei având arsuri de până la 15% din suprafața corpului.

Aproximativ 1.000 de jandarmi au acționat la protestul din 10 august din Piața Victoriei, a anunțat Laurențiu Cazan, cel care a comandat intervenția forțelor de ordine la miting, precizând că au fost solicitate întăriri și din alte regiuni ale țării.

Procurorii au înregistrat, până în prezent, 257 plângeri depuse de către protestatari împotriva jandarmilor, aceștia fiind acuzați ar fi intervenit într-un mod abuziv la mitingul din 10 august. Totodată, procurorii au efectuat 119 audieri. Parchetul General a anunțat că Secția Militară a instituției a preluat ancheta privind violențele din 10 august din Piața Victoriei, pentru a uni toate denunțurile într-un singur dosar, fiind avute în vedere și plângerile depuse împotriva ministrului de Interne și a prefectului Capitalei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Cum vor arăta verighetele pe care Oana Moșneagu și Vlad Gherman le vor purta: "Nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani