După ce a refuzat să-l cheme la Cotroceni, Dragnea îl invită „în special” pe Iohannis la consultări în Parlament pentru viitorul UE

După ce a refuzat să-l cheme la Cotroceni, Dragnea îl invită „în special pe Iohannis la consultări în Parlament pentru viitorul UE
Publicat: 27/03/2017, 15:22

Întrebat de jurnaliști care este părere sa despre anunțul lui Iohannis în legătură cu dezbaterile pe care vrea să le aibă cu liderii politici de la București în urma Summitului de la Roma, Liviu Dragnea a întrebat ironic dacă acum președintele și-a schimbat poziția pentru că, din câte știa el, prima dată propunerea a venit din partea sa și a fost respinsă.

„Eu cred că cel mai bun loc de dezbatere este Parlamentul României, pentru că e nevoiede o dezbatere largă, nu doar într-o singură întâlnire se poate decide care este cea mai buna cale pentru România, pentru pachetul de măsuri care trebuie adoptat pentru viitor. Am vorbit astăzi cu Tăriceanu, o să mai discutăm, să aducem discuția în Parlament. Este o invitație adresată tuturor, în special președintelui”, a spus Dragnea.

Replica vine după ce, la finalul întâlnirii de la Roma la care au participat liderii statelor UE, Klaus Iohannis a transmis că îi va chema la discuții pe liderii de la București, arătând că își dorește să analizeze și perspectiva lor și să aibă cu aceștia un dialog constructiv.

„După ce vom termina această întâlnire voi invita și voi convoca liderii de la București pentru a vedea cum vede lumea politică de la noi această situație. Am intenția să particip și să încurajez formate de discuții pentru a avea o energie pozitivă în acest demers. Este clar că noi vrem să jucăm un rol poziitiv. sunt nenumărate lucruri pe care putem să le face, iar România chiar are o poziție privilegiată. Ultimul Eurobarometru a arătat că românii sunt în continuare cei mai euro-optimiști. (…) eu am spus mai demult că românii sunt chiar euroforici”, a arătat atunci Iohannis.
Primul care a cerut, însă, consultări pe marginea viitorului Uniunii Europene a fost tot șeful PSD, care i-a solicitat președintelui, imediat după anunțarea de către Juncker ale celor cinci scenarii pentru evoluția blocului comunitar, să organizeze dezbateri la Palatul Cotroceni pentru a discuta poziția pe care România trebuie să o aibă în acest context. Dragnea a insistat că e nevoie de stabilirea unei viziuni comune care să fie promovată uniform pe plan extern, dar și de o legătură permanentă de lucru și de o consultare continuă cu Administrația Prezidențială, pentru realizarea consensului politic.
La acea dată, replica lui Iohannis a venit prompt: „Unii au înțeles greșit despre ce este vorba”. Președintele a transmis că vor avea loc consultări interne pe tema scenariilor vehiculate în privința viitorului Uniunii Europene, însă după negocierile de la Bruxelles. Motivul invocat a fost acela că discuțiile la nivel european pe această temă sunt abia la început, arătând că românii doresc să fie parte a nucleului blocului comunitar. „Sigur, fiecare aleargă cu viteza lui, dar în final trebuie să fim împreună, să construim o Uniune solidară, puternică, unită și să nu începem să definim tot felul de grupuri care își își urmăresc interesul propriu”, a subliniat președintele, după bilanțul Parchetului General.
„Cu siguranță vom avea și consultări și dezbateri publice. Constat că unii au înțeles greșit despre ce este vorba. Faptul că președintele Juncker a lansat Carta Albă este începutul dezbaterilor, nu sfârșitul, deci acum, joi, vineri, nu se stabilește viitorul Uniunii în acest sens. (…) Deci acum nu suntem la finalul discuțiilor, suntem la început și mă aștept ca toată lume care are o opinie fundamentată, să vină cu această opinie, să avem foarte multe consultări, dialog și așa mai departe”, a transmis atunci Iohannis.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
Câinii și pisicile vă pot ucide. Alertă pentru proprietarii de animale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri