După ce a primit un mesaj pe Facebook de la „Poponeț”, Liviu Dragnea a anunțat modificarea unei „legi proaste”

După ce a primit un mesaj pe Facebook de la „Poponeț, Liviu Dragnea a anunțat modificarea unei „legi proaste
Totul a pornit de la cazul Laurei Florescu, o tânără bolnavă desclerozămultiplă, și-a exprimat nemulțumirea cu privire la faptul că a fost înștiințată că va rămâne fără pensia de invaliditate pentru că primit 230 lei după ce a publicat un volum de poezii.

„Am citit vineri pe Facebookul unei tipe pe care o urmăresc (Corina Băcanu) despre următorul caz: o fată care este bolnavă de scleroză multiplă primește de la statul român pensie de handicap. Enorma suma de 39 de lei lunar. Buuuun. Mă rog, „bun”, așa e la noi. Această față a scris și o carte (știu, o tâmpită, în fine). De la vânzarea acestei cărți ea a avut un profit curat de 260 de lei după ce i-a declarat și au fost impozitați (știu, știu, altă greșeală). Legea spune că nu ai dreptul să înregistrezi venituri dacă încasezi fabuloasa pensie așa că fetei respective i-a fost anulată pe următorii trei ani.

Mă gândesc că ați putea propune modificarea acestei legi idioate. Mă gândesc că ați putea schimba ceva atât de nedrept și stupid. Știu că nu e mare lucru. Țara arde și eu va propun un căcat. Dar să vă spun de ce m-am gândit la Dvs: Nu cred în răul absolut. Nu cred pentru că eu sunt. Cel puțin așa sunt prezentat în presă și peste tot. Nu cred că sunteți nici Dvs, răul politic absolut. Comentatorii acestei postări așa vă făceau să păreți, vă spun drept. Și pe Dvs și pe colegii Dvs de partid. Și cu cât este cineva prezentat mai negativ cu atât am eu o speranța perversă că oamenii se înșală. Mă gândesc că nici nu știți de această lege mega-smart și mai ales că nu este propusă de PSD. Greșesc? Vreau să cred că nu. Dar știu sigur că puteți face ceva imediat. Dvs și nu eu”, a scris Codin Maticiuc pe Facebook.

La câteva ore, a venit și răspunsul lui Liviu Dragnea.

„Bună ziua, domnule Codin Maticiuc! Legea e imperfectă, nu cuprinde toate situațiile posibile. Așa sunt legile, limitate, asta e natura lor. Legea asta trebuie modificată. Ideea ce stă în spatele legilor este să ajute cetățenii, nu să le provoace neplăceri. Așa că vom modifica această lege proastă”, a scris Liviu Dragnea, potrivit unei capturi postate de Maticiuc pe Facebook.

Ministerul Muncii anunță că Laura Florescu, tânăra bolnavă desclerozămultiplă care a încasat bani după ce a publicat un volum de poezii și căreia i-a fost suspendată din această cauză pensia de invaliditate pentru o lună, are posibilitatea contestării deciziei în instanță.

Potrivit Legii nr. 263/2010 privind sistemul public de pensii, cumulul pensiei de invaliditate gradul II, caracterizată prin pierderea totală a capacității de muncă, cu păstrarea capacității de autoîngrijire, cu venituri de natură profesională, nu este permis și conduce la suspendarea plății pensiei pe perioada cumulului și la recuperarea drepturilor încasate necuvenit. Această interdicție cu privire la veniturile realizate din drepturi de autor a fost introdusă prin Legea 263 din 2010.

„În cazul doamnei Ioana Laura Florescu, ANAF a înregistrat realizarea de venituri din drepturi de autor în luna iunie 2017. Pe baza comunicărilor ANAF din luna iulie 2017, Casa județeană de pensii Suceava a fost nevoită să aplice prevederile legale în vigoare, ceea ce a condus la suspendarea plății pensiei pe luna iunie 2017 și înregistrarea unui debit în valoare de 520 lei, debit care va fi recuperat eșalonat de la pensionară, potrivit legii. Menționăm că, din punct de vedere al deciziei medicale de încadrare în grad de invaliditate, doamna Florescu are termen de revizuire în martie 2018, valabilitatea acesteia – prin care s-a menținut gradul II de invaliditate – fiind de 2 ani (martie 2016-martie 2018)”, se arată într-o precizare a Ministerului Muncii, remisă MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, casa județeană de pensii nu poate adopta o altă decizie, iar tânăra are posibilitatea contestării în instanța a deciziei de debit, în termen de 15 zile de la comunicarea acestei decizii.

„Menționăm că prestația socială pentru handicap nu a fost afectată în cazul doamnei menționate, între încasarea acesteia și dreptul de a realiza venituri neexistând nicio interdicție”, mai anunță Ministerul Muncii.

Reprezentanții ministerului au mai precizat că, din cauza situațiilor în care pensionarii de invaliditate luau și bani drepturi de autor sau drepturi conexe, instituția va propune, în proiectul noii legi a pensiilor, eliminarea acestei interdicțiii privind cumulul pensiei de invaliditate cu venituri de natură profesională.

Precizările vin după ce Laura Florescu, o tânără bolnavă desclerozămultiplă, și-a exprimat nemulțumirea cu privire la faptul că a fost înștiințată că va rămâne fără pensia de invaliditate pentru că primit 230 lei după ce a publicat un volum de poezii.

„În 2014 am început să iau pensia de hadicap, care inițial a fost 300 de lei, apoi 450, iar acum 520 de lei. Cealaltă problemă este cu ajutorul de handicap pe care îl iau din 2013. Din 2013 până în 2016 am avut gradul II de handicap. Pe atunci eram mai bine. Din 2016 îmi apăruseră parezele, eu am pareză pe partea stângă în față și anul acesta am mai descoperit patru. Deci trăiesc cu cinci pareze. Zâmbesc numai cu jumătate de gură. A scăzut gradul de handicap de la II la III după cinci ani de grad II. (..) La mine pe scrisoare scrie că pot să merg neajutată mai puțin de 500 de metri. Lor li s-a părut că m-am vindecat și anul acesta primesc iar decizia cu 39 de lei pe lună. Eu cred că absolut nimeni nu citește scorurile de pe acte. Nu există niciun neurolog în comisie. Sunt doar medici de familie și generaliști acolo, care habar nu are ce înseamnă boală neurologică”, a declarat Laura Florescu pentru MEDIAFAX.

Femeia a povestit că a scris un volum de poezii în 2015, iar după ce cartea a fost publicată a primit 230 lei. Recent, a primit o înștiințare referitoare la veniturile încasate.

„Pentru că am publicat cartea aia, am primit că am venituri ilicite, pentru că eu nu am drept de muncă. Am primit 230 de lei pe carte. Nu înțeleg ce o să îmi oprească, pentru că nu înțeleg ce scriu ei. Ori taie pensia de 520 de lei, ori se cumulează ceva din pensia mea. Habar nu am despre ce este vorba și nimeni nu poate să explice pentru că nimănui nu s-a întâmplat așa ceva în nici 1.000 de ani. De la stat primesc 520 de lei, plus 39 lei ajutor de handicap. Pastilele mele, care nu sunt date de stat, costă 7.000 de euro pe lună. Sunt din programul național sponsorizat de spital. Dacă nu ar fi fost programul, noi nu am fi vorbit până acum. Statul nu a avut niciodată grijă de mine. De fiecare dată, râd de mine și mă întreabă: Cine e bolnavul?. Nu mai am chef să mai lupt. (..) 90% din bolnavii din țara, cu care am vorbit, asta nu mai vor să facă nimic. Unii spuneau: bine că sunt 39 lei, dacă nu erau deloc?”, a mai spus tânăra.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului