După ce a plecat fără să plătească hotelul, Rizea dă vina pe Ghiță: „A zis că partidul plătește. Ordinul a fost terfelirea numelui meu”

După ce a plecat fără să plătească hotelul, Rizea dă vina pe Ghiță: A zis că partidul plătește. Ordinul a fost terfelirea numelui meu
Publicat: 21/04/2017, 19:50
Actualizat: 18/08/2017, 10:07

„Ordinul de zi pe unitate a fost terfelirea numelui meu. (…) Proprietarul acelui hotel este Adrian Porumboiu, un om de afaceri cu probleme cu iz penal. Întrebați-l dacă la începutul campaniei electorale a avut o întalnire cu mine și cu Sebastian Ghiță în hol la Intercontinental în care domnul Ghiță i-a spus foarte clar: acel contract se va încheia pe partid si partidul va plati. Întrebați-l tot pe domnul Porumboiu dacă după finalizarea campaniei electorale, când PRU nu a reușit să intre în Parlament, a primit un telefon de la domnul Ghiță în care i s-a spus că partidul va plăti. Nu m-am mai văzut cu Ghiță după finalizarea campaniei electorale. Au început prin diverse sms-uri de santaj, datorită notorietății pe care o am, să le plătesc eu din buzunar. Întrebați-l pe domnul Porumboiu dacă s-a plâns domnului Ghiță de presiunile pe care domul Coldea le făcea asupra lui”, a spus Cristian Rizea.

Precizările fostului parlamentar au fost făcute în contextul în care administratorul unui hotel din Vaslui susține că acesta, alături de un alt fost candidat, Ciprian Țârdea, și-ar fi făcut sediul de campanie în timpul premergător alegerilor parlamentare la el la hotel, plecând fără să plătească. Cei doi ar fi trebuit să achite 10.000 de euro însă ar fi plecat fără să predea cheile și fără să achite nota.

Ulterior apariției acestor informații în spațiul public, Alin Burcea, patronul agenției te turism Paralela 45 și președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, a postat pe Facebook mesajul „Dacă îl vedeți pe Cristian Rizea, spuneți-i că are de plătit bilete la Paralela 45!”. Despre acesta, Rizea a spus că a speculat momentul.

Domnul Burcea a venit să mă cunoască când eram potențial candidat la Sectorul 5 și a venit la mine la birou. (…) A insistat să avem o relație în cazul în care eu am nevoie vreodată de servicii turistice să apelez la domnia sa. Doi ani de zile nu trimiți o factură, o notificare și te trezești că Rizea e jos, să îi mai dăm un șut să se duca și mai jos că poate mai facem rost de niște bani, a explicat Cristian Rizea.

Declarațiile au fost făcute la sediul instanței supreme, unde Cristian Rizea a fost prezent pentru un nou termen în dosarul în care este acuzat de trafic de influență și spălare de bani, alături de omul de afaceri Lucian Colțea.

„În dosarul meu ați avut o mostră de cum se face un dosar politic la comandă. Doi din cei trei denunțători (…) au recunoscut fără să vrea că, de fapt, domnul procuror Uncheșelu le-a dictat cum să sune denunțurile la adresa mea”, a spus Rizea după ședința de judecată.

„În perioada septembrie – decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Colțea Lucian, om de afaceri cu cetățenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorități, Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) și primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorități”, anunța DNA la trimiterea în judecată.

În anul 2009, fostul parlamentar ar fi primit 300.000 de euro pentru a interveni la cele două instituții „astfel încât o persoană din familia lui Colțea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidențială din municipiul București, respectiv ca omul de afaceri să obțină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna”, arată DNA.

Potrivit procurorilor, Cristian Rizea ar fi încheiat patru contracte de împrumut false pentru a disimula proveniența sumei. Ulterior, „în cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfășurării prezentei anchete penale, inculpatul Rizea Cristian i-a abordat pe doi dintre martori și le-a spus să nu relateze adevărul organelor de urmărire penală, promițându-le celor doi că, în perspectiva că va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spațiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici”, explică procurorii DNA..

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Vestea așteptată de toți pensionarii. Data la care vor fi virați banii pe luna mai
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
S-a rupt lanțul de iubire dintre Livia Eftimie și Spike? Detaliul care i-a dat de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cum a început revoluția rusă pe străzile Iașiului