După ce a blocat conturile partidului, Constantin îl amenință pe Tăriceanu cu desființarea ALDE

După ce a blocat conturile partidului, Constantin îl amenință pe Tăriceanu cu desființarea ALDE
Publicat: 11/04/2017, 14:33
Între Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, cei doi copreședinți ai ALDE, nu mai există niciun fel de dialog, susține cel din urmă care îl avertizează pe președintele Senatului că, dacă instanța îi dă câștig de cauză, să obțină anularea Congresului în care partidul ar urma să-și aleagă noul președinte: „Am făcut o cerere de ordonanță președințială care să sancționeze deciziile nestatutare luate de delegația permanentă. Dacă mâine vom avea câștig de cauză, practic, Congresul este suspendat”, a declarat Constantin la Adevărul Live.
În plus, după ce a blocat conturile partidului, Constantin îl amenință pe Tăriceanu chiar cu desființarea ALDE și îi transmite că s-a gândit să depună o acțiune în instanță în acest sens pentru că nu a fost respectat protocolul de fuziune semnat la formarea partidului.
„Am ajuns la concluzia și la decizia ca în zilele următoare să mai depunem o acțiune în instanță pentru că am constatat că multe prevederi din protocolul de fuziune nu au fost respectate, așa că vom cere în instanță să se revină la situația dinainte, adică ALDE să nu mai existe, să existe cele două partide care au format ALDE: Partidul Conservator, respectiv Partidul Liberal Conservator”, a adăugat acesta.
Constantin a continuat seria atacurilor la adresa lui Tăriceanu, acuzându-l că abuzul face parte din ADN-ul său și că în acest moment funcția sa de copreședinte există doar formal, pentru că de când i-a fost retras sprijinul politic nu mai este invitat la ședințele de partid, iar deciziile se iau în mod abuziv.
„Se schimbă în mod unilateral șefi de filiale, cei care nu sunt loiali domnului Tăriceanu, se schimbă, înțeleg, și oameni care fac parte din structurile guverenamentale. (…) Regret că domnul Tăriceanu a ajuns să aibă un astfel de comportament care, uitându-mă în trecut, l-a caracterizat de-a lungul carierei domniei sale. Toți cei care nu au fost de acord cu modalitatea abuzivă de conducere a partidului nu mai sunt invitați la ședințe. (…) Tăriceanu candidează, practic, singur și s-ar putea să iasă pe locul doi prin acest comportament. Adică se dorește probabil ca Tăriceanu să câștige Congresul cu 150% din cei prezenți, aceste lucruri nu sunt demne de un om care spune că este liberal și că a acționat într-un mod democratic până acum”, a mai spus Constantin.
În fapt, copreședintele partidului a reiterat că tot scandalul a pornit de la această atitudine sfidătoare a lui Tăriceanu și de la lipsa de comunicare, dar și de la dorința acestuia de a folosi partidul după cum dorește și de a promova în funcții importante doar oamenii care îi sunt pe plac:„Sunt oameni promovați în funcții importante, în consilii de administrație. Domnul Radu Cojocaru, este promovat în Consiliul de Administrație al OMV Petrom ca reprezentant al statului. Nu are nicio legătură cu partidul, a apărut în ultimele luni, este un apropiat al domnului Tăriceanu din anii ’90. Mai departe, viceprimarul Capitalei, este o persoană respectabilă, de altfel, dar a apărut în partid pe listele de la locale și este aleasă viceprimar fără să fie membru de partid sau și-a făcut acea adeziune când a candidat. Nu mai vorbesc de Nuclearelectrica”, a mai acuzat Constatin.
Chiar dacă în partid nu se consulta cu nimeni atunci când lua decizii, Tăriceanu„simțea nevoia” de fiecare dată să discute cu Liviu Dragnea,„să nu facă ceva care să iasă din cadrul relațiilor pe care le aveau”, a mai spus aceasta, dând mai multe exemple de oameni pe care șeful Senatului voia să-i arunce peste bord ca să-și pună în funcții„prieteni” și apropiați. Constantin mai spune și că în partid există mulți nemulțumiți, dar nu vorbesc pentru că „și-au dat seama cu toții la ca un moment dat, când nu vor mai fi pe placul domnului Tăriceanu, vor fi decapitați. (…) Caracterul său este cel mai urât caracter pe care l-am văzut la un om politic cu care am lucrat eu în ultimii ani”, adăugând că Tăriceanu vrea să candideze la președinție în 2019 și„are nevoie de pupitru”.
Constantin a pus sub cheie banii ALDE. Cum îi poate bloca lui Tăriceanu accesul la conturile partidului
Săptămâna trecută, Daniel Constantin a invocat banca după scandalul cu Tăriceanu, astfel că finanțele partidului nu mai pot fi accesate fără semnătura sa și invocând litigiul deschis la Tribunalul București, litigiu în care s-a contestat legalitatea Delegației Permanente care a hotărât organizarea Congresului în luna aprilie. Concret, până la definitivarea procesului, conturile nu vor mai putea fi accesate decât cu semnăturile celor doi copreședinți, Daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu. Întrebat cum s-a ajuns la această situație, Constantin a declarat, pentru Gândul, că Tăriceanu a trecut, de două săptămâni, „la un proces de preluare ostilă”, acuzându-l că „se comportă ca președinte unic deja, înainte de Congres”, în condițiile în care face numiri și demiteri din funcții în partid. „Se comportă ca și cum nu mai există structuri de partid sau copreședinție. Din acest motiv, fiind și răspunzător, s-a luat această decizie”, a argumentat Constantin, menționând faptul că este „o măsură preventivă pentru abuzurile pe care le face” șeful Senatului.
Potrivit copreședintelui ALDE, conturile formațiunii pot fi folosite în continuare, „dar așa cum spun prevederile juridice: cu semnăturile celor doi copreședinți până la soluționarea juridică în instanță”.
„În sensul ăsta a fost notificată banca pentru a nu-mi da nici mie posibilitatea să folosesc conturile, nici domniei sale pentru că deocamdată suntem răspunzători amândoi de ceea ce se întâmplă”, a explicat Constantin.
Întrebat dacă s-a consultat cu colegii săi de partid și dacă a primit sprijin din partea acestora în direcția acestei notificări, Constantin a răspuns afirmativ, precizând, printre altele, că nu vor fi probleme în cazul sumelor rambursate de către AEP.
Daniel Constantin a contestat la Tribunalul București componența și decizia din martie a Delegației Permanente a ALDE de a convoca un Congres extraordinar, apoi unul ordinar, în 21-22 aprilie, în cadrul căruia urmează să fie aleasă noua conducere a formațiunii. La acel moment, Daniel Constantin a boicotat ședința în care se stabilea data Congresului pentru alegerea președintelui unic, susținând că nu acceptă ca deciziile să fie luate de oameni din afara partidului. După ce a stabilit data alegerilor pe 21 aprilie, Călin Popescu Tăriceanu i-a adus o serie de acuzații extrem de grave copreședintelui partidului, afirmând că Daniel Constantin l-a șantajat la depunerea listelor la parlamentare.
Ulterior, la o săptămână distanță, Biroul Politic Central al ALDE a votat retragerea sprijinului politic pentru Daniel Constantin, cu 86 de voturi „pentru” și 12 „împotrivă”, propunerea fiind făcută de senatorul Dian Popescu. Daniel Constantin a calificat decizia ALDE drept nestatutară și ilegală. În urma retragerii sprijinului politic Daniel Constantin a fost remaniat din Guvern unde deținea funcțiile de vicepremier și ministru al Mediului.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers