20 aprilie 201715:04575

Dragnea, supărat pe Toader: Întârzie nepermis de mult cu legile Justiţiei. Nu poţi să beneficiezi de susţinere la nesfârşit

Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a reproşat, joi, ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, că întârzie „nepermis” de mult cu pachetul de legi ale Justiţiei, subliniind că acesta nu va putea beneficia de susţinere la nesfârşit, mai ales în lipsa coerenţei acţiunii sale şi a respectării unor termene. "Până la urmă Legea graţierii o să fie adoptată tacit pentru că nu vine ministerul Justiţiei (la Comisia juridică, n.r.)”, a precizat Dragnea.

„Eu sunt de acord cu tot ce am spus de o lungă perioadă de timp, şi anume Ministerul Justiţiei, cu susţinerea Guvernului, să ne prezinte care este planul dumnealor pentru a rezolva problema de la care s-a început această dezbatere, şi anume situaţia din penitenciare. Este suficientă Legea graţierii sau nu? Au stabilit vreun program de investiţii, de construit de noi penitenciare? Au stabilit un program de pedepse alternative, pachet de propuneri? Au stabilit vreun program de modernizare a penitenciarelor existente? Aştept şi eu să văd dacă ministrul Justiţiei, până la urmă, a făcut acest plan sau acest pachet legislativ despre care ne-a vorbit, după care o să îmi spun punctul de vedere”, a declarat Liviu Dragnea.

În acest context, Dragnea l-a criticat pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru că a întârziat foarte mult în această privinţă.

„Se pare că domnul ministru a întârziat foarte mult. Eu o să vorbesc cu colegii mei, le-am trasmis deja de ieri că nu se mai poate întârzia. A zis că vine în trei săptămâni de zile cu un pachet de propuneri, nu a venit. Până la urmă Legea graţierii o să fie adoptată tacit pentru că nu vine ministerul Justiţiei (la Comisia juridică, n.r.)”, a adăugat Dragnea.

În plus, Dragnea a comentat ironic şi anunţul ministerului Justiţiei privind dezbaterile publice pe Legea de modificare a Codurilor penale.

„O să cer o audienţă la ministrul Justiţiei, după ce mi-o avizează primul-ministru, ca să-i explic că totuşi Parlamentul nu este anexa Guvernului. O să am îndrăzneala să fac lucrul acesta. Întârzie nepermis. Se lungeşte foarte mult discuţia despre un subiect care nu mai începe şi cred că ar trebui să ne ocupăm în mod serios de toate lucrurile care sunt enunţate public şi finalizate într-un fel sau altul”, a mai spus Dragnea.

Întrebat dacă, în acest context, legat de întârzierea pe care i-o reproşează, ministrul Justiţiei Tudorel Toader mai beneficiază de susţinere, Dragnea a răspuns: „Beneficiază de orice susţinere în condiţiile în care există o coerenţă şi un termen cât de cât realist. Nu poţi să beneficiezi de susţinere la nesfârşit”.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.