Raluca Pancu
Raluca Pancu
243 vizualizări 20 apr 2017

„Dar nu întârzie. Şi am stabilit să depunem luni. Totuşi mâine nu cred că e mare aglomeraţie pe la Parlament", a declarat Liviu Dragnea, joi, la Parlament.

Potrivit preşedintelui PSD, dacă proiectul va suferi modificări, "vor fi foarte mici".

„A fost foarte bine că a fost această perioadă, foarte mulţi oameni au început să înţeleagă ce este în acea lege. Ce m-a interesat este ca legea să intre în Parlament după ce cea mai mare parte din societate să înţeleagă ce este în ea”, a mai spus Dragnea.

Noul termen avansat de liderul PSD privind depunerea proiectului Legii salarizării unitare în Parlament vine după ce, în urmă cu doar două zile, liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, Marcel Ciolacu, declara că PSD nu şi-a stabilit un orizont de timp pentru depunerea proiectului, potrivit Mediafax.

 „Nu s-a stabilit lucrul acesta. O să stabilim”, spunea el.

De altfel, în momentul în care a fost întrebat de jurnalişti dacă sunt şanse ca proiectul să intre, în această săptămână, în circuitul legislativ, a răspuns că nu crede.

La acel moment, Ciolacu mai declara că proiectul va fi depus când se vor termina absolut toate dezbaterile şi vor fi depuse toate amendamentele şi după ce PSD va avea un feedback de la toate partidele. Totodată, liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor mai preciza că a fost creat un "e-mail special” pentru transmiterea de amendamente.

„Toate amendamentele merg pe mail atât la grup, cât şi la minister. Sunt destule. Eu vorbesc de PSD în momentul acesta. Proiectul a fost trimis peste tot, toate grupurile au primit Legea salarizării. Amendamentele de la celelalte grupuri nu trebuie să vină la noi, trebuie să meargă la minister şi la Comisii. Nu trebuie să le depună la PSD, ar fi culmea ca celelalte grupuri parlamentare să depună la PSD”, spunea Ciolacu.


Declaraţiile sale au venit în contextul în care preşedintele Liviu Dragnea anunţa, săptămâna trecută, că depunerea proiectului privind noua lege a salarizării în Parlament va fi amânată cu şapte-zece zile.

"O săptămână, zece zile în plus nu strică nimănui, dimpotrivă. E o perioadă în care absolut toată lumea de bună-credinţă şi de rea-credinţă are posibilitatea, înainte să fie depus la Parlament, să studieze", preciza, la acel moment, Dragnea, la ieşirea de la şedinţa grupurilor parlamentare reunite ale PSD şi ALDE, menţionând, totodată, că toate grupurile parlamentare vor putea veni cu amendamente înainte ca proiectul să fie depus la Parlament.

"Credem în el, dar e bine să stea la dospit", mai spunea Dragnea.

Întrebat de ce această decizie tocmai acum, având în vedere că depunerea fusese anunţată de vineri, după şedinţa CExN al PSD, de la Sinaia, Dragnea a răspuns că "din când în când" mai ia decizii la partid.

"Le-am comunicat colegilor mei, m-am consultat şi cu Lia Olguţa Vasilescu mai devreme: o săptămână, zece  zile în plus nu strică nimănui, dimpotrivă. E o perioadă în care absolut toată lumea de bună- credinţă şi de rea-credinţă are posibilitatea înainte să fie depus proiectul la Parlament să studieze", mai spunea liderul PSD.

Amânarea anunţată de Dragnea venea exact în ziua în care Legea salarizării unitare ar fi urmat să fie depusă la Parlament, conform declaraţiilor pe care ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, le susţinuse cu trei zile înainte.

“Luni, depunem legea la Parlament, după ce o semnează şi senatorii. Sunt convinsă ca această lege va fi foarte apreciată de cei care au salarii mici şi au fost nedreptăţiţi timp de 25 de ani, aşa cum sunt convinsă şi ca ea va fi aplicată. Sunt la fel de convinsă ca o vor aprecia şi cei cu salarii mari, care vor vedea ce creşteri au şi ei. Mai puţin bugetarii de lux. Puţini. Dacă vor comenta, poate ca toată lumea va fi interesată şi ce salarii au în plată. Dar ştiu ca nu o vor face. Nicio familie ocupaţională nu va fi afectată, în ansamblu. Nici Justiţia, unde creşterile sunt semnificative”, scria ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, pe Facebook.

 

--

Citește și: