Dragnea spune că „nu întârzie” legea salarizării: Mâine nu cred că e mare aglomeratie pe la Parlament. O depunem luni

Dragnea spune că nu întârzie legea salarizării: Mâine nu cred că e mare aglomeratie pe la Parlament. O depunem luni
Publicat: 20/04/2017, 13:48

„Dar nu întârzie. Și am stabilit să depunem luni. Totuși mâine nu cred că e mare aglomerație pe la Parlament”, a declarat Liviu Dragnea, joi, la Parlament.

Potrivit președintelui PSD, dacă proiectul va suferi modificări, „vor fi foarte mici”.

„A fost foarte bine că a fost această perioadă, foarte mulți oameni au început să înțeleagă ce este în acea lege. Ce m-a interesat este ca legea să intre în Parlament după ce cea mai mare parte din societate să înțeleagă ce este în ea”, a mai spus Dragnea.

Noul termen avansat de liderul PSD privind depunerea proiectului Legii salarizării unitare în Parlament vine după ce, în urmă cu doar două zile, liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților, Marcel Ciolacu, declara că PSD nu și-a stabilit un orizont de timp pentru depunerea proiectului, potrivit Mediafax.

„Nu s-a stabilit lucrul acesta. O să stabilim”, spunea el.

De altfel, în momentul în care a fost întrebat de jurnaliști dacă sunt șanse ca proiectul să intre, în această săptămână, în circuitul legislativ, a răspuns că nu crede.

La acel moment, Ciolacu mai declara că proiectul va fi depus când se vor termina absolut toate dezbaterile și vor fi depuse toate amendamentele și după ce PSD va avea un feedback de la toate partidele. Totodată, liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților mai preciza că a fost creat un „e-mail special” pentru transmiterea de amendamente.

„Toate amendamentele merg pe mail atât la grup, cât și la minister. Sunt destule. Eu vorbesc de PSD în momentul acesta. Proiectul a fost trimis peste tot, toate grupurile au primit Legea salarizării. Amendamentele de la celelalte grupuri nu trebuie să vină la noi, trebuie să meargă la minister și la Comisii. Nu trebuie să le depună la PSD, ar fi culmea ca celelalte grupuri parlamentare să depună la PSD”, spunea Ciolacu.

Declarațiile sale au venit în contextul în care președintele Liviu Dragnea anunța, săptămâna trecută, că depunerea proiectului privind noua lege a salarizării în Parlament va fi amânată cu șapte-zece zile.

„O săptămână, zece zile în plus nu strică nimănui, dimpotrivă. E o perioadă în care absolut toată lumea de bună-credință și de rea-credință are posibilitatea, înainte să fie depus la Parlament, să studieze”, preciza, la acel moment, Dragnea, la ieșirea de la ședința grupurilor parlamentare reunite ale PSD și ALDE, menționând, totodată, că toate grupurile parlamentare vor putea veni cu amendamente înainte ca proiectul să fie depus la Parlament.

„Credem în el, dar e bine să stea la dospit”, mai spunea Dragnea.

Întrebat de ce această decizie tocmai acum, având în vedere că depunerea fusese anunțată de vineri, după ședința CExN al PSD, de la Sinaia, Dragnea a răspuns că „din când în când” mai ia decizii la partid.

„Le-am comunicat colegilor mei, m-am consultat și cu Lia Olguța Vasilescu mai devreme: o săptămână, zece zile în plus nu strică nimănui, dimpotrivă. E o perioadă în care absolut toată lumea de bună- credință și de rea-credință are posibilitatea înainte să fie depus proiectul la Parlament să studieze”, mai spunea liderul PSD.

Amânarea anunțată de Dragnea venea exact în ziua în care Legea salarizării unitare ar fi urmat să fie depusă la Parlament, conform declarațiilor pe care ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, le susținuse cu trei zile înainte.

„Luni, depunem legea la Parlament, după ce o semnează și senatorii. Sunt convinsă ca această lege va fi foarte apreciată de cei care au salarii mici și au fost nedreptățiți timp de 25 de ani, așa cum sunt convinsă și ca ea va fi aplicată. Sunt la fel de convinsă ca o vor aprecia și cei cu salarii mari, care vor vedea ce creșteri au și ei. Mai puțin bugetarii de lux. Puțini. Dacă vor comenta, poate ca toată lumea va fi interesată și ce salarii au în plată. Dar știu ca nu o vor face. Nicio familie ocupațională nu va fi afectată, în ansamblu. Nici Justiția, unde creșterile sunt semnificative”, scria ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
S-a schimbat legea pentru acești români. Cine stă la altă adresă riscă amenzi
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu