Clarice DINU
Clarice DINU
6290 vizualizări 14 mar 2017

„Eu nu mă aflu în impas cu Victor Ponta. Probabil el cu mine.(...) Înainte de toate, eu regret faptul că de o bună bucată de vreme, Victor a generat şi întreţine o campanie publică împotriva mea. Este foarte greu să înţeleg de ce o face, dar este alegerea lui”, a afirmat Liviu Dragnea.

Întrebat ce interese are Ponta, şeful PSD a răspuns că nu ştie, dar el este prietenul fostului premier. „Eu tot nu fi duşmanul lui”, a insistat Dragnea. Cu toate acestea, el a sugerat că Ponta ar fi vrut o funcţie. „Poate îl întrebaţi şi pe Sorin Grindeanu în sensul dacă a vrut sau nu vreo funcţie Victor. Am înţeles că au avut o discuţie sau mai multe discuţii”, a adăugat el. 

Şeful PSD a făcut precizări şi pe marginea dezvăluirilor făcute de Victor Ponta în legătură cu pactul de coabitare semnat, în 2012, preşedintele Traian Băsescu cu premierul Ponta. Despre acesta, fostul premier a afirmat că a fost negociat de Liviu Drangea cu fostul consilier prezidenţial, Iulian Chifu. 

„Eu am fost contactat în ziua alegerile sau cu o zi înainte de alegeri, în toamna anului 2012 de către cineva, dacă vreau să vă întâlnesc cu un consilier de la Cotroceni. Am vorbit cu Crin şi cu Victor şi au zis să mă întâlnesc drept pentru care m-am şi întâlnit. Mi-a spus că exista ideea unui pact de pe vremea referendumului. Nu ştiu cu cine a vorbit Traian Băsescu atunci sau Iulian Chifu sau altcineva de la noi din partid, habar n-am, dar nu cu mine. I-am zis că am discutat cu Crin şi Victor să mă întâlnesc, ne-am văzut şi i-am spus că dacă are vreo propunere de protocol sau ceva de genul ăsta, când e gata să mi-o trimită. 

Ne-am despărţit şi cred că la două zile sau ceva de genul ăsta mi-a trimis un draft. M-am uitat pe el, le-am arătat şi lor, mie mi s-a părut prea stufos şi nu eram de acord cu el. Am făcut câteva rânduri pe o pagină şi l-am retrimis. Răspunsul pe care l-am primit, cred că de la Traian Băsescu prin Iulian Chifu, a fost că e o bătaie de joc, adică ne batem joc de el cu un asemenea protocol. Eu am făcut o propunere ceva mai mult decât instituţional, ceva foarte rece care există prin definiţie şi prin Constituţie", a afirmat Liviu Dragnea, adăugând că forma finală a documentului nu-i aparţine. 

El a precizat că va discuta cu Crin Antonescu şi după aceea va spune public ce s-a discutat la întâlnirea de la Cotroceni. 

„Nu eu am numit-o pe Kovesi”

Victor Ponta a declarat, marţi, într-un interviu că Liviu Dragnea a negociat protocolul de coabitare cu Traian Băsescu. De asemenea, fostul premier a susţinut că şeful PSD a negociat şi numirea Codruţei Kovesi la şefia DNA.  Dragnea a replicat că nu el a numit-o pe Kovesi, ci doar "a susţinut propunerea". „Nu am făcut eu această numire. Am zis că susţin propunerea pe care o face Victor Ponta că e preşedintele partidului, premier şi ministru interimar al Justiţiei”, a adăugat el. 

 

--

Citește și: