Dragnea nu renunță la comisia pentru anchetarea alegerilor. Băsescu: „Citiți și cartea lui Miron Mitrea în care explică cum furați voi, PSD, la secțiile de votare”

Dragnea nu renunță la comisia pentru anchetarea alegerilor. Băsescu: „Citiți și cartea lui Miron Mitrea în care explică cum furați voi, PSD, la secțiile de votare
Publicat: 26/04/2017, 15:35

„Cu lipsa de imoralitate care mă caracterizează, vreau să vă precizez că nu este vorba de niciun pas înapoi. Luând act de trezirea bruscă a Parchetului General, după 8 ani de zile de la alegerile din 2009, copiind aproape, prin obiectivele din proiectul de hotărâre de înființare a Comisiei, s-a decis să se retrimită la comisii acest proiect pentru a se reformula obiectivele. Decizia politică de a se înființa această comisie rămâne”, a spus Dragnea.

„Cu toate presiunile făcute asupra completelor care m-au judecat, nici măcar aceste complete care au dat o decizie politică pentru un dosar politic nu au reușit să pună în sarcina mea o fraudă electorală”, a adăugat Dragnea.

Senatorul PMP Traian Băsescu a solicitat, anterior, Camerelor reunite să voteze miercuri derularea acestei anchete și constituirea Comisiei de anchetă, el arătând că principalul obiectiv constă în faptul că PSD trebuie să se facă de râs până la capăt.

„Poate această comisie va aduce aminte PSD că în 2009 în secțiile de votare eu aveam un singur reprezentant, iar marea alianță politică care îl susținea pe Geoană avea PSD, PNL, UDMR, PC. Poate vreți să explicați cum a reușit să fure unul singur când patru hoți erau cu mâinile în buletinele de vot”, a spus Băsescu.

„Citiți și cartea lui Miron Mitrea în care explică cum furați voi, PSD, la secțiile de votare. Și îl propun pe Dragnea președinte al unei comisii care să evalueze fraude la alegeri”, a adăugat Băsescu.

La rândul său, președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a precizat că PNL va accepta retrimiterea la Comisie și va vota în acest sens.

„Comisia a fost propusă spre a fi condusă de o persoană condamnată definitiv pentru furt electoral. E o lipsă de moralitate și profesionalism cum rar poți închipui”, a acuzat Turcan.
Plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților a decis, miercuri, cu 278 de voturi „pentru” și 17 voturi „împotrivă”, retrimiterea la Comisiile juridice Raportul privind constituirea Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, pentru o săptămână, pentru clarificarea obiectivelor acesteia.

Propunerea de retrimitere la Comisiile juridice a fost avansată de liderului grupului PSD din Camera Deputaților, Marcel Ciolacu, care a invocat faptul că obiectivele Comisiei de anchetă, stabilite în regulamentul acesteia, trebuie clarificate ca urmare a faptului că PÎCCJ a deschis o anchetă cu un obiectiv similar.

„Ținând cont că în data 20 aprilie 2017 s-a înaintat BPR constituirea Comisiei speciale de anchetă, având anumite obiective, și enumăr unul singur – determinarea posibilei implicări a unor instituții sua persoane, altele decât prevăzute de lege, în organizarea procesului electoal din 2009, iar în data de 24 aprilie PÎCCJ a solicitat o anchetă in rem privind existența unor suspiciuni în procesul electoral privind implicarea unor autorități publice și/sau persoane, altele decât cele prevăzute de lege, propun retrimiterea raportului la Comisile juridice reunite pentru clarificarea obiectivelor Comisiei de anchetă”, a spus Ciolacu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Solistul celebru care s-a VINDECAT de cancer! A fost la un pas de moarte, dar...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii