no author
Vasile Magradean
42755 vizualizări 13 mai 2017

Liviu Dragnea a declarat, sâmbătă, la Congresul UDMR de la Zalău, că a avut mai multe întâlniri cu Kelemen Hunor înainte şi după alegeri, cei doi luând decizia să aibă loc o colaborare parlamentară care se dovedeşte eficientă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Am o relaţie personală cu Kelemen Hunor foarte bună, unii spun că prea bună. Cred că în politică o strângere de mână e mai importantă decât un protocol cu multe pagini. Dacă am găsit acest fundament solid de încredere între noi şi UDMR, cred că putem extinde acest model la întreaga societate, să începem să construim o încredere serioasă între cetăţenii români de etnie maghiară şi ceilalţi cetăţeni români. Am avut mai multe întâlniri cu Hunor înainte şi după alegeri şi am decis să avem o colaborare parlamentară care se dovedeşte eficientă şi cred că ar trebui să ne gândim, Hunor, dacă nu cumva e oportun să facem pasul următor. Nu trebuie să decideţi la acest congres, dar trebuie să ne gândim”, a spus Dragnea.

Acesta consideră că şi PSD a demonstrat că este un partid care îşi respectă angajamentele politice, economice şi sociale, şi crede că şi etnicii maghiari pot spune că PSD guvernează bine şi aduce prosperitate.

”Nu îmi fac iluzii deşarte, ştim că membrii comunităţii dumneavoastră nu au votat până acum la Preşedinţie un candidat din partea PSD, dar pentru toate trebuie să fie un început. Până în 2019 poate reuşim să vă convingem că acel candidat al nostru va fi cel care să fie cel votat de dumneavoastră. Cu speranţa că ultimele două soluţii poate o să dezamăgească, prima v-a dezamăgit, sper că şi a doua să vă dezamăgească, şi să vă îndreptaţi spre alte opţiuni politice”, a spus Dragnea.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a replicat după discursul lui Liviu Dragnea: ”Vom avea destule de discutat şi nu vor fi discuţii uşoare”.

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX la ieşirea din sala unde se desfăşoară Congresul UDMR ce a vrut să spună prin ”pasul următor”, Liviu Dragnea a spus că este vorba ”despre o colaborare şi mai bună şi mai strânsă”.

Întrebat mai departe dacă este vorba chiar de o eventuală intrare la guvernare a UDMR, liderul PSD a răspuns: ”Nu este exclus”.

”Este o variantă pe care eu nu o exclud, dar nu neapărat acesta era sensul. UDMR a mai fost la guvernare, nu este nimic nou, noi am avut o relaţie bună ori de câte ori am fost împreună în Guvern şi întotdeauna UDMR a propus oameni buni, profesionişti. Dar următorul pas am zis să colaborăm şi mai bine pentru că este loc de o colaborare şi mai strânsă în Parlament şi chiar şi în administraţia locală”, a răspuns Liviu Dragnea.

Kelemen: Nu răspundem azi

 Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că a înţeles mesajul liderului PSD, Liviu Dragnea,  spunând că nu este încă momentul să spună ”nici da, nici ba”,

”Nu răspundem astăzi, a fost o ofertă, eu nu am răspuns nici măcar şi nici nu adus vorba când am citit raportul politic despre propunerea lui Liviu Dragnea. Eu cred că, în acest moment, important este să vedem dacă putem da un conţinut colaborării noastre parlamentare. Nu e momentul să dăm un răspuns, am înţeles mesajul, când va fi momentul vom da un răspuns, astăzi nu este cazul să spunem nici da, nici ba. Eu vreau să văd dacă reuşim să umplem de conţinut acea colaborare parlamentară semnată în decembrie, la începutul mandatului electoral”, a spus Kelemen.

--

Citește și: