Dragnea e în turneu prin Moldova, Tudose așteaptă demisia lui Carmen Dan la București

Dragnea e în turneu prin Moldova, Tudose așteaptă demisia lui Carmen Dan la București
Publicat: 11/01/2018, 19:27
Actualizat: 26/03/2019, 18:24

Liderul social-democraților a evitat, atât la sosirea la hotelul unde s-a desfășurat ședința, cât și la plecare, să dea declarații de presă jurnaliștilor prezenți la Sucevița, locul unde a avut loc ședința Organizației Județene a PSD.

Potrivit unor surse din PSD, Liviu Dragnea urmează să participe la ședințele conducerilor organizațiilor din Bacău, Vaslui, Botoșani, precum și din mai multe filiale din Moldova.

Deplasările lui Liviu Dragnea în filialele partidului din Moldova au loc în contextul în care la sfârșitul lunii va avea loc ședința Consiliului Executiv Național, în care se va decide o eventuală restructurare a Executivului, cerută de premierul Mihai Tudose. Conform surselor citate, Liviu Dragnea s-a întâlnit miercuri seara și cu președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan.

„Noi dorim o eficientizare a actului de guvernare. Dorim ca deficitul structural, cheltuielile cu funcționarea statului să fie mai mici. Și atunci 24 de ministere e cam mult. Ar trebui să fie mai puține. Cred că numărul ar trebui să înceapă cu unu. Că sunt 19, dar măcar să înceapă cu unu. Apoi, s-au creat în teritoriu o mulțime de structuri care țin de același minister, o mulțime de pui. Mi-aș dori (să fie – n.r.) cam comasate înapoi. (…) Dacă nu mai pot să fac lucrul ăsta, plec acasă”, a declarat miercuri seara premierul Mihai Tudose la Antena 3. Restructurarea Guvernului este dorită de Mihai Tudose, însă șeful pe linie de partid, Liviu Dragnea, se împotrivește.

Mesajul liderilor locali, după vizita lui Dragnea în Suceava: Toți cei prezenți au îndemnat la echilibru

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a declarat joi, după întâlnirea de la Sucevița, la care a fost prezent președintele PSD Liviu Dragnea și mai mulți lideri locali, că atât primarii cât și liderii de organizații au îndemnat la echilibru, în contextul tensiunilor din ultima vreme din partid.

„Am discutat despre guvernarea social-democrată și am ajuns la concluzia că a fost un an destul de bun, că programul a fost implementat în cea mai mare parte, că deși au existat temeri că nu se pot susține creșterile legate de majorarea salariilor, totuși am reușit”, a declarat deputatul Alexandru Rădulescu, după ședința organizației PSD Suceava, la care a fost prezent Liviu Dragnea.

Întrebat dacă a fost adusă în discuție situația ministrului Carmen Dan sau a premierului Tudose, Rădulescu a negat spunând doar că s-a discutat despre guvernare. „Dar vreau să vă spun că toți cei prezenți, ținând cont de context și de tulburările care apar în media legat de viața Partidului Social Democraților, evident că toți cei prezenți, primarii și liderii de organizații locale au făcut un îndemn la echilibru, la unitate și stabilitate”, a mai spus Rădulescu. Întrebat dacă PSD Suceava îl susține pe liderul PSD, acesta a declarat: „susține partidul, conducerea PSD aleasă în mod democratic și guvernarea PSD”.

Mihai Tudose: Nu pot lucra cu un ministru care m-a mințit

Miercuri seara, premierul Mihai Tudose a spus că dacă ministrul Carmen Dan își depune demisia o va accepta, motivând că nu poate munci cu un ministru care a mințit în legătură cu situația privind înlocuitorul șefului Poliției Române.

„Am răspuns întrebărilor puse de procuror, am clarificat aspectele care trebuie clarificate. În ce privește declarația primului ministru, voi da lămuriri cât de curând, a declarat ministrul Afacerilor Interne, după ce a dat declarații la Parchetul General în dosarul deschis după ce a găsit un microfon în locuință.

Miercuri seara, premierul Mihai Tudose a spus că dacă ministrul Carmen Dan își depune demisia o va accepta, motivând că nu poate munci cu un ministru care a mințit în legătură cu situația privind înlocuitorul șefului Poliției Române.

„Șeful Poliției a fost înlocuit. aveam o propunere. Am aflat că acel domn nu dorește și refuză, nu puteam să demit pe cineva și să las Poliția necondusă. Supărarea mea față de ministrul de Interne este următoarea. Am întrebat-o dacă e adevărat că refuză și mi-a spus că nu. La prânz l-am sunat pe domnul chestor (n.r.: Cătălin Ioniță) să îl întreb eu. Dialogul a fost cam așa: ‘Sunt premierul, doriți această funcție?’ și mi-a spus ‘Domnule premier, permiteți să raportez: M-am prezentat cu un raport la doamna ministru în care i-am spus că refuz, de atunci stau în antecameră, mi-a zis să aștept>. Dacă un ministru își permite să mă mintă, nu mai am ce să lucrez cu ea. Domnia și-a manisfestat intenția de luni și i-am spus că accept demisia dacă și-o dă. Dacă va fi lăsată și-o va da”, a declarat Mihai Tudose la Antena 3.

Premierul Mihai Tudose a amânat luarea unei decizii în legătură cu solicitarea de demitere a șefului Poliției Române și a avut miercuri o discuție cu acesta. Totodată, premierul a avut o discuție cu ministrul Carmen Dan imediat după ședința de Guvern.

Șeful PSD Vaslui: Sper ca lucrurile să aibă un sfârșit fericit, deși nimic nu mă îndreptățește la asemenea speranțe. Probabil se va ajunge la demiterea premierului

Conflictul mocnit dintre Mihai Tudose și Liviu Dragnea împarte PSD în două. Mai mulți lideri locali au recunoscut existența unei rupturi în partid. Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, consideră că, dacă nici președintele partidului, Liviu Dragnea, și nici premierul Mihai Tudose nu vor avea o abordare constructivă, probabil se va ajunge din nou la demiterea premierului.

Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, consideră că dacă nici președintele partidului, Liviu Dragnea, și nici premierul Mihai Tudose nu vor avea o abordare constructivă, probabil se va ajunge din nou la demiterea premierului, iar aplicarea programului de guvernare va avea de suferit

Dumitru Buzatu a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că speră ca lumea să se reașeze la discuții, să încerce să guverneze în mod eficient și să se renunțe la conflictele care apar din ce în ce mai des.

„În momentul de față a apărut o ruptură, pe care, în loc să o acopere, cei care sunt implicați încearcă să o facă mai mare. Considerentele pragmatice ale guvernării sper să predomine, iar lumea să se reașeze la discuții, să încerce să guverneze în mod efectiv, să renunțe la conflictele care apar cu o anumită frecvență. Dacă nici președintele Liviu Dragnea nici premierul Mihai Tudose nu vor aborda în mod constructiv acceastă chestiune, probabil se va ajunge din nou la demiterea primului-ministru, iar efectele le vom vedea. Aplicarea programului de guvernare va avea de suferit pentru că se va consuma o perioadă de timp în care am putea face altceva. Sper ca lucrurile să aibă un sfârșit fericit, deși nimic nu mă îndreptățește la asemenea speranțe”, a spus Buzatu.

Potrivit acestuia, ministrul de Interne Carmen Dan riscă să cadă victima înfruntării de forțe dintre Liviu Dragnea și Mihai Tudose.

„Am avut altă impresie la numirea actualului Guvern, am crezut că vor avea disponibilitate maximă pentru discuții și pentru aplanarea conflictelor, dar văd că lucrurile nu stau așa. Eu cred că toate lucrurile se pot rezolva prin discuții, mai ales că motivul aparent al disputei, restructurarea guvernamentală, nu este o chestiune respinsă ab initio, cred că trebuie discutată și cu alți factori de decizie și cu partenerii din ALDE”, a mai spus liderul PSD Vaslui.

Liderul PSD Brăila, Ion Rotaru: Acum este o situație deosebită, provocată de acel polițist

Președintele PSD Brăila, Ion Rotaru, a transmis, întrebat fiind de conflictul din partid, că „întotdeauna într-un partid vor fi „păreri pro și contra”.

„Acum este o situație deosebită provocată de acel polițist, premierul Tudose trebuie să ia măsurile care se impun, este treaba premierului. Orice conflict în cadrul unui partid poate să genereze o neliniște printre membrii, printre simpatizanți, dar nu cred că vom avea imaginea afectată. Nu se poate vorbi despre sacrificarea doamnei Dan, este alegerea ei dacă își dă demisia. Iar varianta unui scenariu de tip Grindeanu o exclud, nu cred că se mai poate întâmpla așa ceva”, a spus Ion Rotaru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Vreme câinoasă în România. În unele zone plouă, în altele va ninge
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...