no author
Liviu Dadacus - Mediafax
501 vizualizări 20 apr 2017

„Am făcut o paralelă cu aderarea României la spaţiul Schengen. Aderarea la Schengen rămâne categoric o prioritate a României. Şi cu Shengen-ul, dacă mai e ceva de făcut, să ni se spună, pentru că a devenit aşa un neverending story, din păcate”, a spus Dragnea, după întâlnirea cu Timmermans.

„Tot ceea ce s-a stabilit să facă România din punct de vedere tehnic, investiţional, legislativ s-a făcut. Însă de fiecare dată ni s-a spus că nu-i suficient, că mai trebuie ceva, neaflând vreodată clar care este acea foaie de parcurs care să fie îndeplinită. Această confuzie nu ajută. Dacă oficialii europeni cred că în situaţia internaţională din ce în ce mai complicată, în Europa şi în lume, o atitudine bună şi corectă faţă de România nu este benefică, atunci s-ar putea să fie o greşeală”, a adăugat Dragnea.

Dragnea a precizat că i-a transmis prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, faptul că, în opinia sa, MCV poate fi considerat un instrument politic dacă solicitările CE nu vor fi foarte clare pentru a fi îndeplinite.

„Am discutat, normal, despre MCV. Eu i-am spus care este punctul meu de vedere, şi nu numai, că în condiţiile în care vor fi foarte clare ultimele solicitări ale Comisie Europene care să fie îndeplinite de România, atunci înseamnă că putem discuta în mod realist de a prinde în această viaţă încheierea MCV-ului”, a spus Dragnea, după întrevederea cu Timmermans.

„Dacă nu vor fi lucrurile clare, înseamnă că îl putem considera ca un instrument politic care nu are foarte mare legătură cu ceea ce se întâmplă în Justiţie”, a adăugat Dragnea.

El a arătat că i-a explicat lui Timmermans că autorităţile de la Bucureşti nu au ca obiectiv lupta împotriva corupţiei.

„I-am explicat că nu am avut şi nu vom avea un obiectiv în a împiedica lupta împotriva corupţiei. Şi noi vom continua întărirea statului de drept şi regula legii în România, nu regula unor persoane. Dar i-am spus că vom continua punerea în legislaţie a deciziilor Curţii Constituţionale, care sunt obligatorii”, a mai arătat Dragnea.

 

 

--

Citește și: