no author
Liviu Dadacus - Mediafax
2091 vizualizări 12 sep 2017

Dragnea a fost întrebat, marţi, de jurnalişti, dacă a citit mesajul postat de Călin Matei, el arătând că nu ştie despre ce este vorba.

La insistenţele jurnaliştilor, care i-au lecturat mesajul deputatului PSD, subliniind greşeala gramaticală, Dragnea a răspuns: "Sfaturi bune!".

Deputatul PSD, Călin Matei, a postat, luni, pe Facebook un mesaj prilejuit de începerea anului şcolar prin care îi îndemna pe elevi să se ţină de carte şi să nu fumeze ”în budă”, însă mesajul său conţinea erori gramaticale, Matei scriind, printre altele, ”pune-ţi” în loc de ”puneţi”.

”Nici mie nu mi-a fost dragă şcoala, ca la majoritatea dintre voi. Da' nu am avut ce face, tot ca majoritatea dintre voi! Până la următoarea vacanţă, pune-ţi mâna pe carte, fiţi cuminţi şi nu fumaţi în budă! Succes!”, a scris Călin Matei.

După avalanşa de comentarii ironice legate de greşeala de limbă română, deputatul şi-a editat postarea.

Călin Matei şi-a început cariera politică în judeţul Maramureş unde a avut mai multe mandate de consilier judeţean, ajungând vicepreşedinte, iar în 1995-1996 chiar preşedinte al CJ Maramureş. Din 2012 este deputat din partea PSD.

Potrivit CV-ului său de pe site-ul Camerei Deputaţilor, Matei a absolvit Universitatea de Nord din Baia Mare, secţia Mine, iar apoi Facultatea de Politologie a Universităţii Babeş-Bolyai, în 1995. Ulterior, s-a îndreptat spre ştiinţele economice pe care le-a absolvit în 2004 la Universitatea de Vest din Timişoara.

Citește și: