Dorin Cocoș și fiul lui, audiați la ÎCCJ în dosarul „Bica 1″. Alin, dispus să dea testul poligraf

Dorin Cocoș și fiul lui, audiați la ÎCCJ în dosarul „Bica 1. Alin, dispus să dea testul poligraf
Publicat: 19/05/2017, 14:28
Actualizat: 27/03/2019, 03:40

„Am aflat că existau relații apropiate între Bica și Bogdan Dragoș George de la Diacomatu. Mi-a zis că relația lui cu Crinuța Dumitrean era foarte proastă și Bogdan Dragoș George și Bica dau tonul…și dacă se opune vreunul din ei, nu trece niciun dosar. Mi-a zis că au o relație apropiată, că sunt în relații apropiate și se consultă… Că vin împreună, pleacă împreună și se consultă. Eu nu am cunoscut-o pe doamna Bica la acel moment, ci doar pe Bogdan Dragoș George. Cu acesta am luat legătura și a venit la mine la hotel și am stabilit cu dânsul suma de 800.000 de euro să treacă dosarul respectiv, cel al lui Gheorghe Stelian. Răspunsul a fost că a trecut dosarul. Eu nu știu dacă a împărțit banii sau nu, mie mi-a rezolvat problema și nu m-a mai interesat”, a declarat Dorin Cocoș în fața instanței supreme.

Omul de afaceri a precizat că Sergiu Diacomatu i-a transmis, în 2010, că nu este în relații bune cu Crinuța Dumitrean.

„Cred că cu maxim o lună, o lună jumătate înainte să se voteze dosarul, l-am contactat pe Bogdan Dragoș George. Cam cu o lună înainte de momenul în care a picat dosarul în prima ședință. După ce s-a respins am mai discutat, din ce îmi amintesc cu Bogdan Dagoș Georgea. Noi ne vedeam, oricum, lunar. Nu am înțeles de ce s-a respins dosarul, dar mă rog. Discutam despre ANRP doar atunci când aveam interesul să o fac. I-am zis lui Dragoș că știu că are o relație bună cu Bica și că îl rog să o convingă să voteze. I-am dat banii și asta a fost. El nu mi-a zis nici că o va convinge, nici că nu, a luat banii și a trecut dosarul. (…)Ăsta era interesul, să câștig niște bani. Eu aveam interes să treacă dosarul, iar el să câștige niște bani”, a mai spus Dorin Cocoș.

Afaceristul a mai declarat în fața magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție că în martie 2015 a fost citat la DNA ca să fie confruntat cu Bogdan Dragoș George în legătură cu denunțul formulat, dar, necunoscând termenii juridici, nu poate preciza dacă a fost vorba chiar de o confruntare. ” Procurorul ne-a adresat întrebări și mie și lui Bogdan Dragoș George. Nu îmi amintesc dacă am semnat vreun document după acea întâlnire”, a conchis Dorin Cocoș.

Și fiul acestuia, Alin Cocoș, a dat declarații în fața magistraților instanței supreme. El a recunoscut că a primit 100.000 de euro de la Ionuț Mihăilescu, fost consilier al Alinei Bica, menționnd că este gata să facă și un test poligraf în acest sens.

„Am primit de la Mihăilescu Ionuț suma de 100.000 euro. Am avut o negociere cu domnul Mihăilescu, singurul interesat cu adevărat de acest teren, vrând să îl cumpere. La sfatul tatălui meu, am ajuns la prețul de 100.000 de euro. La notariat am stipulat că plata trebuie să se facă prin virament bancar, ceea ce îmi convenea pentru că și eu trebuia să dau banii la o multinațională. După câteva zile, Mihăilescu mi-a zis că nu poate să îmi dea banii prin bancă, ci cash, pentru că s-a certat cu persoana alături de care a cumpărat. Nu m-a deranjat . Banii s-au dat în trei tranșe, plus una prin bancă, 5-10.000 euro care au fost virați în contul mamei mele, cel trecut în contract. Dacă ajută instanța, sunt dispus să merg și la testul poligraf pentru a arăta că s-au primit banii. Pot aduce un extras de cont, dar trebuie să ajung la bancă cu mama mea, să facă cerere pentru extrasul de cont”, a spus Alin Cocoș.

Alin Cocoș a mai spus în fața instanței că în decursul a jumătate de an s-au plătit tranșele cuprinse între 20.000 euro și 40.000 de euro, de la data semnării contractului.

„O singură dată l-am auzit pe Diacomatu vorbind despre faptul că nu se înțelege cu nimeni, iar domnul Bogdan Dragoș George ar sta împreună cu Bica. Îmi amintesc că la una dintre întâlniri acesta a venit nervos că s-a certat cu o anume doamna Alina, aflând ulterior că e vorba de doamna Bica și că aceștia stau împreună, că frecventează un singur birou. Crinuța Dumitrean, cu Bogdan Dragoș George și Alina Bica. Era nervos că Bica ar fi vrut să îi facă plângere penală. Dar știam că Diacomatu era recalcitrant, nu se putea înțelege cu nimeni, și la club era recalcitrant”, a mai spus Alin Cocoș.

Fiul lui Dorin Cocoș a mai precizat că inițial a vrut să dea terenul cu 200.000 de euro, însă Mihăilescu i-a transmis că e mult pentru bugetul lui, așa că la o discuție la care a participat și Dorin Cocoș, au convenit vânzarea terenului cu 100.000 de euro. Ulterior, după aproximativ două luni, contractul a fost semnat. Alin Cocoș a mai spus că a aflat de la cumpărător că acesta o să cumpere terenul împreună cu mai multe persoane, „printre care și o domană Alina”, bănuind că este vorba despre fosta șefă DIICOT.

Următorul termen pentru audierea martorilor a fost stabilit pentru data de 7 iunie, urmând ca atunci să fi adus cu mandat de aducere Georgian Surdu, fostul director al Regiei Autonome – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), care nu s-a prezentat vineri.

În dosarul „Bica 1″ sunt judecați, pentru abuz în serviciu, opt foști membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor – fosta șefă a DIICOT Alina Bica, în calitate de fost reprezentant al Ministerului Justiției în comisia ANRP, Crinuța Dumitrean, Sergiu Ionuț Diacomatu, Cătălin Florin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Lăcrămioara Alexandru, Oana Vasilescu și Dragoș George Bogdan. Evaluatorul Emil Nuțiu și omul de afaceri Gheorghe Stelian sunt acuzați de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Cei opt foști membri ai Comisiei din ANRP sunt acuzați că i-au aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Alina Bica mai este judecată, în același dosar, și pentru luare de mită și abuz în serviciu, fapte de care a fost acuzată inițial în dosarul „Bica 2″. În urma unei decizii a instanței supreme, dosarul „Bica 1” include toate acuzațiile aduse Alinei Bica pentru fapte pe care le-ar fi săvârșit ca membru în comisia ANRP, precum și acuzațiile față de Dorin și Alin Cocoș și Ionuț Mihăilescu.

Omul de afaceri Dorin Cocoș este judecat pentru două fapte de trafic de influență și dare de mită, iar fiul acestuia Alin Cocoș, pentru complicitate la trafic de influență și complicitate la dare de mită. Procurorii DNA i-au trimis în judecată și pe Ionuț Florentin Mihăilescu, fost consilier al lui Alinei Bica, persoană apropiată lui Alin Cocoș, pentru complicitate la luare de mită (două fapte).

Dorin Cocoș este acuzat că, în schimbul influenței exercitate asupra Alinei Bica și a altui membru al Comisiei Centrale a ANRP, ar fi pretins și primit, în perioada de după 17 ianuarie 2011, de la Gheorghe Stelian, beneficiarul drepturilor litigioase, denunțător în cauză, suma de 10 milioane de euro, cu condiția să-i asigure rezolvarea dosarului de despăgubire.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun