DNA cere arestarea unui deputat PMP pentru trafic de influență

DNA cere arestarea unui deputat PMP pentru trafic de influență
Publicat: 27/09/2016, 12:43
Actualizat: 11/10/2016, 12:12
Procurii anticorupție arată că„în perioada 8 aprilie 2015 – 1 noiembrie 2015, inculpata Toncescu Angela, membru și începând cu data de 2 iulie 2015, președinte al Consiliului de Administrație al S.C. CARPATICA ASIG SA, i-a promis inculpatului Gurzău Adrian, deputat în Parlamentul României și administrator în fapt al unei firme, care a și acceptat promisiunea, întocmirea unui contract de prestări servicii între firma respectivă, în calitate de prestator și S.C. CARPATICA ASIG SA, în calitate de beneficiar”.
Contractul a fost încheiat pentru furnizarea de către firma controlată de deputat a unor servicii specializate de relații cu clienții, info-line, contact center vânzare și marketing pe o durată de cel puțin cinci ani, iar valoarea acestuia a fost stabilită, pentru primele trei luni, la suma de 10.000 de euro plătită de S.C. CARPATICA ASIG SA lunar, urmând ca pentru următoarele 60 de luni, valoarea contractului să fie de 4.000 de euro plus TVA în fiecare lună.
„Așadar, valoarea totală a contractului pe perioada preconizată este de 270.000 de euro+TVA. Contractul încheiat a fost păgubos pentru CARPATICA ASIG SA, în contextul în care, la momentul încheierii, societatea de asigurări avea un departament compus din patru angajați ai societății, care desfășurau activități similare, la costuri mult mai scăzute”, mai arată procurorii.
În schimbul contractului respectiv, din aprilie 2015 și până în martie 2016, Gurzău a susținut că își exercită influența pe care o avea asupra unor membri din conducerea A.S.F, astfel încât să fie influențat votul din Consiliul A.S.F. pentru urgentarea procedurii de avizare a Angelei Toncescu în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al S.C. CARPATICA ASIG SA și pentru ca aceasta să nu fie sancționată pentru nereguli constatate în activitatea anterioară.
„Totodată, deputatul Gurzău Adrian, prevalându-se de calitatea de demnitar și de membru al Comisiei de cercetare a abuzurilor, corupției și pentru petiții din Camera Deputaților, și-a traficat influența asupra unor membri din conducerea A.S.F, astfel încât membrii Consiliului A.S.F. să aprobe prelungirea perioadei de redresare pe bază de plan a S.C. CARPATICA ASIG S.A., deși prin adresa Direcției de supraveghere și control – Sectorul asigurări-reasigurări din 14.07.2015, se propusese Consiliului A.S.F. constatarea stării de insolvență a S.C. CARPATICA ASIG S.A”, se mai arată în comunicatul DNA.
În același dosar a fost reținută și Angela Toncescu, președintele Consiliului de Administrație al Carpatica Asigurări și fostă șefă a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (precursoarea ASF), pentru cumpărare de influență. În dosar a mai fost reținut omul de afaceri Dan Hosu, soțul procurorului Giorgiana Hosu, fosta adjunctă a DIICOT, care deține și o firmă de asigurări. Cătălin Marian Cataramă, șeful Serviciului de Combatere a Traficului cu Migranți din Poliția Română a fost pus sub control judiciar în acest dosar. Toncescu este acuzată că, pentru a-și obține poziția la Carpatica Asig și pentru a promova interesele acestei companii la nivelul ASF, a apelat la ceilalți inculpați care la rândul lor să-și exercite influența asupra unor membri ASF. În schimb, cei care au ajutat-o pe Toncescu ar fi primit de la Carpatica indemnizații lunare, mascate prin contracte păguboase cu firmele lor de asigurări, care s-au ridicat și la 480.000 de euro, fără TVA. Soțul fostei adjuncte a DIICOT, fost șef al Serviciului de Combatere a Traficului de Migranți, este acuzat de asemenea că obținea informații despre persoane decedate de la prietenul său din Poliția Română, actualul șef al Serviciului respectiv, apoi încheia înțelegeri cu urmașii decedaților, obținând procente semnificative din despăgubirile acordate de companiile de asigurări.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere