Disidenții din USR cer un nou Congres. Deputat: „Nu putem blama alte partide că nu respectă legea, câtă vreme noi nu o facem”

Disidenții din USR cer un nou Congres. Deputat: „Nu putem blama alte partide că nu respectă legea, câtă vreme noi nu o facem
Publicat: 30/10/2017, 15:00

Contestatarii cer reluarea alegerilor și spun că nu cred în scindarea partidului, dar nici nu acceptă abuzuri.

„Este doar o luptă internă și, din punctul meu de vedere, este o luptă pentru legitimitate”, a declarat deputatul Cosette Chichirău, pentru MEDIAFAX, cu privire la situația din partid.

Cosette Chichirău este unul dintre cei 15 parlamentari sau șefi de filiale care au transmis o scrisoare deschisă, după alegerile de la Brașov, în care își arată nemulțumirea față de sistemul de votare.

„Congresul trebuie refăcut, iar delegații la Congres trebuie aleși statutar în toată țara, conform unui sistem de vot unitar, pentru că la București, știți foarte bine, alegerile care inițial au fost făcute pe un sistem de vot agreat de toată lumea, inclusiv de gruparea Ghinea (deputatul Cristian Ghinea – n.r), asta este în procesul verbal, au fost după aceea anulate, abuziv, din punctul meu de vedere. Nu poți să ai un Congres valid și legitim când faci tot felul de abuzuri din astea”, a susținut Chichirău.

Membrii USR nu se mai feresc să vorbească public de tabere existente acum în USR.

„În general, este posibilă această negociere, dar cred că încă suferim de o naivitate a multora din partid prin care o tabără crede că se poate impune singură. (…) El (n.r. Barna) este susținut de tabăra Ghinea, ei speră să controleze tot și probabil nu le-ar păsa dacă jumătate din USR ar pleca, atâta vreme cât ei rămân cu un partid la cheie”, a spus Chichirău.

Lavinia Cosma, deputat USR, a declarat, pentru MEDIAFAX, că USR nu riscă să se rupă, dar că Biroul Național al partidului trebuie să înceteze cu abuzurile din ultimul timp.

„Ne dorim să revenim la principiile pentru care a fost fondat USR și dorim ca Biroul Național împreună cu noua conducere să înțeleagă acest lucru și să se oprească din abuzurile făcute în ultima perioadă”.

În același timp, deputatul a spus că ar trebui să se reia Congresul de sâmbătă. „Cred că ar trebui respectat statutul, pentru că așa cum am scris și în această scrisoare, nu putem să cerem altor partide sau să blamăm alte partide că nu respectă legea, atâta vreme cât noi nu o facem. (…)Trebuie aplicat votul unitar și trebuie aplicat statutul, în primul rând. Nu e democratic sub nicio formă ca un Birou Național, indiferent din cine ar fi format, să treacă peste niște alegeri făcute și să dea niște dispoziții care nu sunt în concordanță cu statutul, doar pentru că nu le-a convenit rezultatul”, a precizat Lavinia Cosma.

În privința lipsei de comunicare din partid, Lavinia Cosma vede acest lucru ca pe „o problemă de neînțelegere a unei părți care își dorește și și-a dorit cu tot dinadinsul puterea”.

Nici deputatul Lucian Stanciu Viziteu nu întrevede posibilitatea ca USR să se scindeze. „Suntem un partid deschis, transparent, care nu acceptă orice fel de nereguli. Sper să existe un dialog zilele viitoare cu Dan Barna, el de-abia fiind ales președinte”.

Dan Barna a fost ales președinte al partidului, sâmbătă, în urma votului membrilor prezenți la Congresul Extraordinar de la Poiana Brașov.

Actualul președinte al USR nu a putut fi contactat, până la ora transmiterii știrii, pentru o reacție legată de situația din partid.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”