no author
Dana Stanila
152 vizualizări 19 apr 2017

„În ceea ce priveşte pachetul de legi pe justiţie, din punctul de vedere al Ministerului Justiţiei, vă putem spune faptul că ministerul a lucrat la acest proiect de lege de modificare a legilor justiţiei. S-au solicitat puncte de vedere de la instituţiile implicate. La acest moment, aceste puncte de vedere nu au fost toate transmise toate Ministerului Justiţiei, fiind posibil ca instituţiile implicate, prin punctele de vedere, să determine o eventuală modificare a textelor emise de Ministerul Justiţiei. Aşteptăm încă punctele de vedere, spre exempu de la CSM. (...) În măsura în care vor fi stranse toate acestea, proiectul va fi pus în dezbatere publică", a spus secretarul de stat Mariana Moţ.

„În timpul în care noi aşteptăm puncte de vedere, facem dezbateri, în sistemul judiciar din România se întâmplă lucruri, procesele merg înainte, anchetele merg înainte (...) şi societatea nu poate aştepta la nesfârşit ca noi să ne hotărâm care este viziunea noastră şi cum ar trebui făcute corecţiile necesare, astfel încât să avem un sistem judiciar transparent", a replicat senatorul PSD Şerban Nicolae.

Pachetul de legi care modifică funcţionarea justiţiei a mai fost scos de pe ordinea de zi a Comisiei juridice de acum două săptămâni, la solicitarea CSM.

Citește și: