„Deputatul AKM”, suspendat șase luni din PSD, la propunerea lui Dragnea

Deputatul AKM, suspendat șase luni din PSD, la propunerea lui Dragnea
Publicat: 06/04/2017, 14:18
Actualizat: 06/04/2017, 15:05

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat, miercuri, la Sinaia, că în ședința Comitetului Executiv Național (CExN) de joi va propune el „autosuspendarea” din partid a deputatului Cătălin Rădulescu, întrucât acesta a încercat să se autosuspende, dar „nu i-a ieșit”.

„Mâine (joi, n.r.) vom discuta subiectul Cătălin Rădulescu. A încercat să se autosuspende, nu i-a ieșit. O să propun eu autosuspendarea lui”, le-a spus Dragnea jurnaliștilor care l-au întrebat dacă în CExN se va discuta și despre Rădulescu.

Dragnea a declarat, însă, recent, la Reșița, că este dispus să propună „sancțiunea maximă” pentru Cătălin Rădulescu și că „e foarte puțin probabil să mai rămână coleg”, după ce deputatul a afirmat că are o mitralieră AKM pe care este pregătit s-o folosească.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a anunțat, în 20 martie, prin intermediul unui comunicat de presă, că se „autosuspendă” din partid, până la clarificarea aspectelor care țin de scandalul mediatic în care e implicat, pentru a nu prejudicia imaginea PSD și a președintelui formațiunii, Liviu Dragnea.

„Întrucât am o vechime de 21 de ani în PSD, nu doresc ca imaginea partidului și a președintelui PSD să fie prejudiciate în niciun fel, mă autosuspend până la clarificarea aspectelor ce țin de acest scandal mediatic, pentru a dovedi buna mea credință și faptul că interpretarea dată cuvintelor și opiniilor mele a fost denaturată, pentru a-mi decredibiliza imaginea si activitatea politică”, se precizează într-un comunicat de presă remis luni MEDIAFAX.

Rădulescu a arătat că decizia sa de a se autosuspenda vine „în urma scandalului mediatic și a presiunilor mediatice” care au avut loc asupra sa și a PSD și că, în urma „autosuspendării”, rămâne fidel principiilor, programului și conducerii PSD.

„Regret faptul că au fost interpretate cuvintele mele în alt sens, total distorsionat și neadevărat, fiind luate fraze din subiecte diferite, dintr-un interviu de 90 de minute, și atașate în mod securistic într-un filmuleț de 2 minute. Îmi cer scuze persoanelor de bună credință care s-au simțit lezate prin interpretarea nedreaptă a cuvintelor mele; în decursul carierei mele și până la aceasta vârstă, nefiind implicat niciodată în niciun fel de act de tulburare a liniștii publice”, mai arată Rădulescu în comunicatul citat.

Pe de altă parte, Rădulescu afirmă că opiniile și declarațiile politice ale unui parlamentar sunt supuse imunității, el arătând că orice altfel de anchetă privind declarațiile și opiniile politice ale unui parlamentar este ilegală și neconstituțională, libertatea de opinie fiind un drept câștigat prin Revoluția Română din 1989.

Liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat, tot în 20 martie, că a luat act de decizia deputatului Cătălin Rădulescu de a se autosuspenda din PSD, el arătând că acesta nu va mai participa la ședințele de grup pe perioada autosuspendării.

„Este decizia dânsului (privind autosuspendarea, n.r.), o respectăm. Nu este o decizie care mă privește pe mine ca lider de grup. Eu am luat act și deci dânsul nu va mai participa la ședințele de grup pe această perioadă de autosuspendare. Când își retrage autosuspendarea, presupun că o să vorbim”, a spus Marcel Ciolacu.

El a arătat că în cadrul grupului PSD nu s-a mai discutat luni despre situația lui Rădulescu din cauza faptului că acesta a absentat.

„Azi nu s-a discutat. Anunțasem că discutăm la grup de domnul deputat Rădulescu. Nefiind prezent mi s-a părut normal să nu discutăm. Azi dimineață a venit o solicitare la grup din partea dânsului pentru 8 zile de concediu”, a mai spus Ciolacu.

Anterior, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a solicitat efectuarea a 8 zile de concediu cu plată pentru a-și face analizeze în străinătate, el invocând că starea sa de sănătate nu este bună, conducerea Camerei aprobând, luni, doar 5 zile de concediu cu plată și 3 zile fără plată.

„Vă rog să-mi aprobați un concediu de 8 zile cu plată în perioada 20-23 martie și 27-30 martie pentru a-mi putea face analizele în străinătate deorece starea mea de sănătate nu este foarte bună”, a scris Rădulescu într-o cerere adresată conducerii Camerei Deputaților.

Biroul permanent al Camerei a luat în discuție cererea sa în ședința de luni.

„ În ceea ce privește solicitarea din partea domnului deputat Cătălin Rădulescu de efectuare a unui concediu cu plată, acesta a solicitat 8 zile de concediu, dar deorece a beneficiat deja de 3 zile de concediu, în cadrul BP am aprobat 5 zile de concediu cu plată și 3 zile de concediu fără plată”, a precizat secretarul Camerei, Ioana Bran.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ce faci dacă ai pus prea mult ulei în motor? Ce probleme apar?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere