Cristina ANDREI
Cristina ANDREI
593 vizualizări 7 aug 2017
„Discuţiile care vor avea loc la Palatul Cotroceni se vor concentra pe dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei bilaterale de Parteneriat Strategic, precum şi pe principalele subiecte aflate pe agenda europeană, internaţională şi de securitate. La finalul întrevederii cei doi Preşedinţi vor susţine o conferinţă de presă comună", a transmis Administraţia Prezidenţială. 
 
Preşedintele Klaus Iohannis l-a invitat pe omologul său francez, Emmanuel Macron, în România, iar acesta a acceptat, spunea, la finalul lunii iunie, ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu.
 
Klaus Iohannis a avut, o întâlnire bilaterală cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, la Bruxelles, iar întrevederea dintre cei doi şefi de stat a durat aproximativ 30 de minute, precedând lucrările Consiliului European.
 
Iohannis spunea atunci că întânirea cu preşedintele Franţei a fost „foarte, foarte bună" şi preciza că a discutat cu omologul său francez despre directiva europeană privind detaşarea muncitorilor.
 
În ceea ce priveşte vizitele bilaterale la nivel înalt din acest an şi fostul premier Sorin Grindeanu a fost în vizita de lucru la Paris, în luna iunie, unde s-a întâlnit cu prim-ministrul Édouard Philippe.

 

--

Citește și: