Dăncilă își cere scuze public după gafa din primul său interviu în care i-a comparat pe criticii PSD cu autiștii. CNCD s-a autosesizat

Dăncilă își cere scuze public după gafa din primul său interviu în care i-a comparat pe criticii PSD cu autiștii. CNCD s-a autosesizat
Publicat: 16/02/2018, 11:46

„Îmi declar sprijinul ferm pentru persoanele cu dizabilități, indiferent de natura acestora. Sunt oameni care au nevoie de grija și de susținerea noastră. Avem datoria să dovedim înțelegere și umanitate, să le respectăm drepturile, să le apărăm demnitatea”, a afirmat prim-ministrul Dăncilă.

Șeful Executivului a ținut să sublinieze că doar printr-o atenție constantă acordată persoanelor cu dizabilități se poate contribui la integrarea acestora în societate și punerea în valoarea a calităților lor.

„M-am implicat activ în tot ceea ce înseamnă promovarea și apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități. Ca prim-ministru, voi folosi toate pârghiile legale pentru a pune în practică, în cel mai scurt timp, măsuri active destinate rezolvării dificultăților pe care le întâmpină semenii noștri”, a subliniat Viorica Dăncilă.

După ce a fost reclamată la CNCD, premierul a declarat că îi va suna pe reprezentanții asociațiilor care luptă pentru drepturile persoanelor cu autism și că se va implica personal pentru construirea unei strategii bune pentru persoanele cu dizabilități.”Am să iau toate organizațiile, am să sun personal la cei care au făcut această sesizare și am să spun că nu a fost intenția mea să fac acest lucru. Voi face toate demersurile, nu pentru a evita o sancțiune, ci pentru faptul că chiar îmi pare rău că s-a înțeles acest lucru și empatizez total cu oamenii care au această problemă”, a declarat Viorica Dăncilă.

În primul său interviu televizat, premierul Viorica Dăncilă a declarat joi seara, la Antena 3, că dorește o abordare transparentă cu liderii europeni pe tema respectării statului de drept în România, ea numindu-i „autiști” pe cei care, în dezbaterea din Parlamentul European, au criticat îndepărtarea autorităților de la București de valorile europene.

„Vreau o relație mult mai bună cu liderii instituțiilor europene, pentru că ne așteaptă o perioadă importantă pentru UE, ne așteaptă o perioadă importantă pentru România – președinția UE și cred că este foarte bine să putem să fim și noi la masa discuțiilor atunci când se vorbește despre viitorul Europei, atunci când se creionează politicile la nivel european. O abordare corectă și transparentă, în care informația să fie luată de la Guvern și să evităm dezinformările care au creat atâtea nemulțumiri, spun eu, din partea mea, din partea românilor, să nu mai ajungă România și problemele existente în România să fie discutate în plenul Parlamentului European, bazate pe dezinformările pe care, din păcate, românii le fac pentru România”, a declarat Viorica Dăncilă la Antena 3.

Întrebată cine sunt românii care dezinformează la nivelul UE, premierul a spus: „Eu știu românii de la Bruxelles. Nu exclud să fie români și din țară”.

„Știm cât rău ne-a făcut doamna Monica Macovei nouă ani de zile în Parlamentul European. Am văzut atitudinea dumneaei și acest lucru ne-a creat o stare de tristețe, pentru că probleme poate sunt în multe țări. Fiecare țară își are problemele ei, dar și le rezolvă pe plan intern. Nu vii să-ți pârăști propria țară și să ceri să o judece alte 27 de țări în plenul Parlamentului European. Cred că acest lucru, dacă ești bun român, nu-l faci. Și am văzut buni români, colegii mei europarlamentari care au apărat România la Bruxelles și care au arătat minciunile și dezinformările care s-au practicat la nivelul Parlamentului, la nivelul Comisiei. I-am felicitat din tot sufletul și pe Dan Nica, Puiu Pașcu, Norica Nicolai, Victor Boștinaru, Maria Grapini, toți ceilalți colegi care au vrut să arate realitatea. Pentru două minute m-am văzut în locul lor și m-am gândit că și eu am făcut același lucru ani de-a rândul. Și, de fiecare dată, credeam că aceasta este ultima, dar, din păcate, acest lucru nu s-a terminat. Vreau să am o altă abordare, astfel încât liderii europeni să fie informați corect și să nu se mai repete ceea ce am văzut până acum”, a declarat Dăncilă.

„Acești oameni, să mă exprim elegant, dezinformează și știu realitatea, dar nu vor să o accepte și nu vor să o vadă. Acești oameni cred că sunt autiști și nu văd și nu aud ceea ce este vizibil pentru toți cei de bună credință „, a apreciat premierul Viorica Dăncilă, fost europarlamentar.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii