Cum arată Guvernul-fantezie cu Ponta premier, Ghiță la Comunicații și Diaconu la Interne

Cum arată Guvernul-fantezie cu Ponta premier, Ghiță la Comunicații și Diaconu la Interne
Publicat: 26/09/2016, 11:12

Potrivit lui Bogdan Diaconu, componența viitorului guvern ar urma să arate astfel: prim-ministru – Victor Ponta, Ministerul Afacerilor Interne – liderul PRU Bogdan Diaconu, Ministerul Apărării Naționale – Daniel Savu, Ministerul Sănătății – Camelia Khraibani, Ministerul Culturii – Mihai Sturzu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Ionut Goidescu, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Gheorghe Saghian, Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională – Sebastian Ghiță, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice – Ion Eparu, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice – Mirel Palada, Ministerul Transporturilor – Andrei Piticaș, Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri – Ioan Axente, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – Ionuț Săvoiu, Ministerul Justiției – Dumitru Badrăgan, Ministerul Finanțelor Publice – Mihai Precup, Ministerul Fondurilor Europene – Critina Ițcuș, Ministrul pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni – Sarmiza Andronic.

Cei mai mulți dintre miniștrii propuși de Diaconu sunt foști parlamentari PSD sau apropiați ai lui Victor Ponta. Doi dintre cei propuși pentru a face parte dintr-un eventual Guvern au și probleme în justiție. Concret, Sebastian Ghiță este urmărit penal în dosarul în care este vizat și Iulian Herțanu, cumnatul lui Ponta, fiind acuzat de sprijinirea unui grup infracțional organizat și a fost trimis în judecată într-un alt dosar în care este acuzat de două infracțiuni de dare de mită, cumpărare de influență, spălare de bani, șantaj, două infracțiuni de folosire de informații ce nu sunt destinate publicității și conducerea unei mașini fără permis. DNA a cerut arestarea sa, însă deputații au respins cererea. Totodată, Ghiță este acuzat de complicitate la spălare de bani într-un alt dosar în care este vizat și Victor Ponta.

La rândul său, cel pe care Diaconu l-ar vrea ca premier a fost plasat de procurorii anticorupție sub control judiciar, pentru prima dată, într-un dosar în care este acuzat că a primit bani pentru a pune o anumită persoană pe listele parlamentare la alegerile din 2012. Totodată, într-un alt dosar (Rovinari – Turceni), Ponta a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ”Ponta Victor-Viorel”.

Pe de altă parte, Victor Ponta declara, luni seara, la un post de televiziune, că își dorește să ajute PSD „să facă un scor atât de mare, încât împreună cu ALDE și, eventual, cu un alt partid mai mic, să aibă o majoritate confortabilă să guverneze”. În acest context, întrebat dacă va ajuta și PRU, Ponta a răspuns că nu poate „să joace la două echipe”, precizând, însă, că PRU și-a găsit „o nișă” în viața politică, în condițiile în care în România nu ar mai exista alte partide naționaliste.

În schimb, liderul social-democraților, Liviu Dragnea, declara, pe 1septembrie, că exclude orice fel de colaborare cu Partidul România Unită (PRU), condus de Bogdan Diaconu, motivând că social-democrații nu vor să aibă niciun fel de relație cu un „partid naționalist sau poate chiar extremist”, care are un parteneriat „cu un partid din Polonia al cărui președinte a fost arestat pentru chestiuni legate de spionaj pentru Rusia”.

„Din punctul meu de vedere, România se află în fața unor mari provocări. Nu cred că răspunsul la aceste provocări e un partid naționalist sau poate chiar extremist. În aceste condiții, noi mulțumim pentru grijă, dacă PRU se constituie să se expandeze pentru a ajuta PSD, mulțumim, nu! Nu vrem să avem niciun fel de relație cu un partid naționalist în condițiile în care PRU are niste protocoale cu niște partide cu foarte mari probleme și asupra cărora există bănuieli serioase de finanțare din est și cu doctrine care nu au nicio legătură cu valorile și principiile noastre”, declara, la acel moment, Liviu Dragnea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului