Cu evaluarea miniștrilor pe masă, Dragnea îi transmite un mesaj explicit lui Grindeanu: „Când ești în barcă, să nu te zgudui prea tare și să cazi singur din ea”

Cu evaluarea miniștrilor pe masă, Dragnea îi transmite un mesaj explicit lui Grindeanu: „Când ești în barcă, să nu te zgudui prea tare și să cazi singur din ea
Publicat: 11/06/2017, 22:42
Actualizat: 12/06/2017, 01:29

Declarațiile făcute pe treptele sediului PSD au venit după ce anterior Liviu Dragnea se arătase iritat de postarea lui Grindeanu. „Azi noapte am vorbit ultima oară cu premierul. Rămân puțin suprins de declarație, dar cu tot calmul pe care îl am spun că e greu să îmi spună mie cineva că eu nu țin la stabilitatea unei țări. Nimeni nu poate să-mi spună lucrul ăsta”, a spus Dragnea la România Tv, întrebat despre apelul lui Grindeanu.

El a dat exemplul perioadei alegerilor și a campaniei, când au existat momente tensionate și „o nervozitate mare”.

„Eu nu am marșat atunci la a stimula, la a incita, la a adopta anumite acțiuni care ar fi degenerat în instabilitate. Sunt destul de responsabil. Îi mulțumesc premierului pentru grija pe care o poartă pentru stabilitate”, a spus Dragnea.

El a arătat, referindu-se la afirmația premierului privind „alte alegeri”, că nu este cazul și nu este vorba de a avea alte alegeri. „În afară de aceste afirmații, predicții, ar trebui să ne uităm la programul de guvernare. Săptămâna viitoare vom adopta decizii în CExN – poate fi o decizie ca Guvernul să rămână așa cum e, sau pot apărea schimbări”, a mai spus Dragnea.

El l-a ironizat pe Grindeanu, arătând că nu are experiența politică a acestuia, dar atrăgându-i atenția că stabilitatea unei țări nu stă într-o persoană.

„Eu nu am experiența politică a premierului. (…) Eu nu am vorbit de persoane în campanie. Stabilitatea unei țări nu stă într-o persoană”, a subliniat Dragnea.

„Le-am spus miniștrilor că astea nu sunt funcții pe viață”

Liderul PSD a precizat că evaluarea Guvernului Grindeanu a ajuns la final, arătând că în noaptea de duminică va lucra la „ordonarea” acesteia, iar luni va finaliza concluziile și că a lucrat la evaluare cu Darius Vâlcov și Cristian Socol.„Evaluarea a ajuns la final. Noaptea asta lucrăm să o ordonăm, mâine (luni, n.r.) finalizăm concluziilele și pachetul de propuneri”, a spus Dragnea, arătând că evaluarea a constat în „scanarea” promisiunilor din programul de guvernare și aprecierea stadiului de îndeplinire pentru fiecare în parte.

Liderul PSD a susținut că sunt multe măsuri din programul de guvernare care nu au fost implementate.

El a mai spus că discuțiile cu miniștrii continuă luni și marți.

„Românii nu au votat un membru al guvernului sau altul, ci programul de guvernare. Unii (miniștri, n.r.) se pot agăța în mintea lor de funcții. Le-am spus că astea nu sunt funcții pe viață”, a mai arătat Dragnea.

El a spus că funcțiile de miniștri nu sunt obținute prin concurs, ci sunt funcții politice și, în consecință, nu ia în calcul faptul ca unii miniștri să refuze să plece în urma evaluării.

„Premierul trebuie fie un om foarte, foarte, foarte harnic, nebun de harnic”

Mai mult, Dragnea a creionat profilul premierului capabil să îndeplinească programul de guvernare al PSD, menționând că acesta trebuie să fie un „om nebun de harnic”, care să nu se lase pe „tânjală”, indiferent dacă este bărbat sau femeie.

„Premierul trebuie fie un om foarte, foarte, foarte harnic, nebun de harnic, cu capacitate de muncă, cu capacitate de înțelegere foarte mare, fără lene, nu în sens obișnuit, ci fără liniște, nu ai voie în niciun minut să te lași pe tânjală, pentru că dacă te lași tu, se lasă ministrul 5 minute, secretarul de stat o oră și funcționarii câteva ore”, a spus el.

„Părerea mea: nu contează dacă ești bărbat sau femeie. E vorba de educație, de educația muncii, de cum ai crescut, dacă asumi răspunderi, dacă asumi riscuri”, a spus Dragnea.

Grindeanu: Încrederea românilor nu trebuie înșelată cu noi schimbări, noi crize politice

Premierul Sorin Grindeanu a postat, duminică seara, pe contul său de Facebook, în contextul informațiilor apărute privind schimbarea sa din funcție, un apel la stabilitate și predictibilitate, în care arată că nu e nevoie de noi „schimbări”, noi „crize politice” și „eventual alte alegeri”.

„România are astăzi în față mai multe oportunități, care ne pot îndrepta decisiv pe drumul progresului și prosperității. Dar pentru asta avem nevoie de stabilitate și predictibilitate. Votul din decembrie 2016 ne-a arătat că și românii vor același lucru: un Guvern cu largă susținere parlamentară și stabil. Această încredere pe care ne-au acordat-o românii nu poate fi înșelată cu noi schimbări, noi crize politice, eventual alte alegeri – într-un cuvânt INSTABILITATE”, a scris Grindeanu pe Facebook.

El a arătat că vizita lui Klaus Iohannis în SUA a relansat parteneriatul strategic cu SUA, iar întâlnirile pe care le-a avut în Israel, Austria, Franța și Croația și contactele cu oficiali UE fac parte din acest efort de a merge în aceeași direcție, aceea de a arăta că România este capabilă să-și respecte promisiunile și că investitorii pot avea încredere în România.

„Depinde de noi să arătăm că suntem o națiune unită și determinată să meargă pe drumul cel bun. Cred că dialogul între Președinția României, Senat, Camera Deputaților si Guvern este important. Ca români, avem în față aceste oportunități. Doar trebuie să avem suficientă maturitate politică și viziune să și profităm de ele. De aceea, România are nevoie de stabilitate si predictibilitate!”, a adăugat Grindeanu.

Primarul general Gabriela Firea a descris, sâmbătă, un scenariu privind schimbarea integrală a Guvernului Grindeanu, în care majoritatea parlamentară actuală îi va prezenta șefului statului un nou candidat de premier, care ar putea fi o femeie din actualul Executiv sau din Parlament.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat, săptămâna trecută, că raportul de evaluare a implementării programului de guvernare va fi finalizat duminică seara, el menționând că va merge în CExN al PSD săptămana viitoare, cu o propunere, iar CExN va decide privind măsurile care vor fi luate.

„Duminică seara sper ca raportul să fie gata. Este un raport amplu. Nu este evaluarea miniștrilor, este evaluarea implementării programului de guvernare, care este de fapt obiectivul acestei evaluări și luni, marți, miercuri vom discuta probabil și cu miniștrii și cu primul-ministru și la finalul discuțiilor vom prezenta o decizie în CExN”, a spus Dragnea.

El a arătat că există întârzieri în implementarea programului și trebuie identificate cauzele.

„Cel mai important este programul de guvernare, să vedem dacă sunt întârizeri în implementarea programului – și din păcate se pare că sunt. Să vedem care sunt cauzele – dacă sunt generate de unii membri ai Guvernului, de mecanismele interne de funcționare a Guvernului, de anumiți funcționari din ministere. După ce vedem cauzele, atunci o să propunem și măsuri, pentru că dacă ne concentrăm doar la schimbarea unor membri ai Guverului, și cauzele rămân aceleași, o să fim în aceeași situație”, a spus Dragnea.

El a spus că săptămâna viitoare va avea loc CExN al PSD, fiind o „săptămână importantă”.

„Nu plec în Turcia, nu plec nicăieri. Săptămâna viitoare este o săptămână importantă. CExN cred că ar trebui să aibă loc săptămâna viitoare, de asta nu discut despre nicio vizită”, a mai spus Dragnea, care a arătat că va merge în CExN cu o propunere ca urmare a finalizării raportului de evaluare.

„Deocamdată nu știm dacă vom propune schimbări în Guvern, indiferent despre cine ar fi vorba din Guvern”, a mai susținut liderul PSD.

Dragnea a susținut, totodată, că schimbarea Guvernului Grindeanu nu va genera o criză politică, dar a adăugat: „Dar nu cred că ajungem acolo. Sau…cine știe?”.

Liderul PSD i-a transmis, tot săptămâna trecută, președintelui Klaus Iohannis, asigurări în mod „direct și public” privind faptul că nu se va întâmpla nimic în țară în timpul vizitei acestuia în SUA, asigurările fiind făcute în contextul informațiilor privind remanieri sau chiar schimbarea Guvernului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția