no author
Cătălina Mănoiu
856 vizualizări 21 apr 2017

“Astăzi, ceea ce ar fi trebuit să fie o zi în care ALDE să iasă întărit, a fost transformată într-o zi în care abuzul primează în faţa democraţiei interne. Nu voi participa la un congres convocat în mod nestatutar, pentru a servi interesului unui singur om”, a declarat copreşedintele ALDE Daniel Constantin, pe Facebook.

Daniel Constantin afirmă că toată viaţa sa politică a făcut parte dintr-un singur partid, spre deosebire de “câţiva colegi care spun că ei sunt ALDE”.

Constantin susţine că îi preţuieşte în mod special pe colegii din PC.

“Dar în mod special, am preţuire pentru colegii din Partidul Conservator, pe care l-am reprezentat timp de 7 ani în calitate de preşedinte. Am preluat conducerea PC în 2010, când partidul avea numai 4 parlamentari, iar în 2012 am ajuns să avem 21 de reprezentanţi în parlament. Din aceşti 7 ani, Partidul Conservator a fost reprezentat în actul de guvernare timp de aproape 4 ani, prin oameni competenţi, valoroşi, care au demonstrat profesionalism în exercitarea funcţiilor publice”, spune Daniel Constantin, afirmând că se bucură că a pus “umărul la construcţia celui mai important proiect politic de după 1989, Uniunea Social Liberală”.

Constantin afirmă că are faţă de cei care l-au sprijinit datoria de a continua proiectul început în calitate de preşedinte PC.

“Partidul Conservator, sub coordonarea mea şi a echipei de conducere a dovedit că a fost un partener de încredere în construcţiile politice din care a făcut parte, în cea mai mare parte a timpului alături de PSD. Sunt onorat să constat că după aceşti ani, am în continuare alături de mine o echipă puternică, închegată, pregatită să lupte pentru principii democratice. Lor le datorez respect şi faţă de ei am în continuare obligaţia de a continua planul politic pe care l-am început când am fost ales preşedinte al Partidului Conservator”, a mai spus Daniel Constantin. 

Tăriceanu:  Nu avem ce să discutăm. Altă întrebare

Co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a refuzat să comenteze acuzaţiile aduse de copreşedintele ALDE Daniel Constantin şi contestaţia depusă de acesta în instanţă, afimând că liderul fostului PC va rămâne “simplu membru” şi cerându-le jurnaliştilor să adreseze “altă întrebare”.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că nu comentează în niciun fel absenţa copreşedintelui Daniel Constantin de la Congres şi că nu îl interesează faptul că acesta a contestat organizarea acestuia pe motiv că a fost convocat nestatutar.

Întrebat cum comentează absenţa lui Constantin şi dacă acesta va fi exclus din partid, Tăriceanu a răspuns: "În niciun fel. (...) Nu avem ce să discutăm. (...) La Congres nu se adoptă decizii referitoare la excluderea membrilor. Nu mă interesează deloc acest subiect", afirmând că Daniel Constantin va rămâne “simplu membru”.

Întrebat dacă modificările care vor fi adoptate de Congres vor putea fi înregistrate la Tribunal, în contextul în care instanţa se va pronunţa 18 mai asupra contestaţia depusă de Daniel Constantin, Tăriceanu a afirmat că “u instanţa decide alegerile dintr-un partid”.

”Statutul partidului şi modul de funcţionare sunt reglementate pe baza legii partidelor politice aşa cum a fost şi până acum. Partidul este înregistrat, în bună ordine, congresul actual nu decide asupra creării unui partid nou. Am hotărât o serie de modificări la statut pe care congresul le va adopta sau nu şi în funcţie de aceste modificări se vor desfăşura alegerile pnetru funcţiile de conducere aşa cum se întâmplă la orice partid”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu le-a cerut jurnaliştilor să adreseze “altă întrebare”.

”Vă rog, haideţi să… Nu vă imaginaţi că alegerile într-un partid sunt decise de instanţă. Alegerile în partid sunt decise de delegaţii la congres. Da? Gata, altă întrebare”, a spus liderul ALDE.

--

Citește și: