Constantin îl atacă pe Tăriceanu în ziua Congresului. Reacția șefului ALDE: „Gata, altă întrebare!”

Constantin îl atacă pe Tăriceanu în ziua Congresului. Reacția șefului ALDE: „Gata, altă întrebare!
Publicat: 21/04/2017, 16:09

„Astăzi, ceea ce ar fi trebuit să fie o zi în care ALDE să iasă întărit, a fost transformată într-o zi în care abuzul primează în fața democrației interne. Nu voi participa la un congres convocat în mod nestatutar, pentru a servi interesului unui singur om”, a declarat copreședintele ALDE Daniel Constantin, pe Facebook.

Daniel Constantin afirmă că toată viața sa politică a făcut parte dintr-un singur partid, spre deosebire de „câțiva colegi care spun că ei sunt ALDE”.

Constantin susține că îi prețuiește în mod special pe colegii din PC.

„Dar în mod special, am prețuire pentru colegii din Partidul Conservator, pe care l-am reprezentat timp de 7 ani în calitate de președinte. Am preluat conducerea PC în 2010, când partidul avea numai 4 parlamentari, iar în 2012 am ajuns să avem 21 de reprezentanți în parlament. Din acești 7 ani, Partidul Conservator a fost reprezentat în actul de guvernare timp de aproape 4 ani, prin oameni competenți, valoroși, care au demonstrat profesionalism în exercitarea funcțiilor publice”, spune Daniel Constantin, afirmând că se bucură că a pus „umărul la construcția celui mai important proiect politic de după 1989, Uniunea Social Liberală”.

Constantin afirmă că are față de cei care l-au sprijinit datoria de a continua proiectul început în calitate de președinte PC.

„Partidul Conservator, sub coordonarea mea și a echipei de conducere a dovedit că a fost un partener de încredere în construcțiile politice din care a făcut parte, în cea mai mare parte a timpului alături de PSD. Sunt onorat să constat că după acești ani, am în continuare alături de mine o echipă puternică, închegată, pregatită să lupte pentru principii democratice. Lor le datorez respect și față de ei am în continuare obligația de a continua planul politic pe care l-am început când am fost ales președinte al Partidului Conservator”, a mai spus Daniel Constantin.

Tăriceanu:Nu avem ce să discutăm. Altă întrebare

Co-președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a refuzat să comenteze acuzațiile aduse de copreședintele ALDE Daniel Constantin și contestația depusă de acesta în instanță, afimând că liderul fostului PC va rămâne „simplu membru” și cerându-le jurnaliștilor să adreseze „altă întrebare”.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că nu comentează în niciun fel absența copreședintelui Daniel Constantin de la Congres și că nu îl interesează faptul că acesta a contestat organizarea acestuia pe motiv că a fost convocat nestatutar.

Întrebat cum comentează absența lui Constantin și dacă acesta va fi exclus din partid, Tăriceanu a răspuns: „În niciun fel. (…) Nu avem ce să discutăm. (…) La Congres nu se adoptă decizii referitoare la excluderea membrilor. Nu mă interesează deloc acest subiect”, afirmând că Daniel Constantin va rămâne „simplu membru”.

Întrebat dacă modificările care vor fi adoptate de Congres vor putea fi înregistrate la Tribunal, în contextul în care instanța se va pronunța 18 mai asupra contestația depusă de Daniel Constantin, Tăriceanu a afirmat că „u instanța decide alegerile dintr-un partid”.

„Statutul partidului și modul de funcționare sunt reglementate pe baza legii partidelor politice așa cum a fost și până acum. Partidul este înregistrat, în bună ordine, congresul actual nu decide asupra creării unui partid nou. Am hotărât o serie de modificări la statut pe care congresul le va adopta sau nu și în funcție de aceste modificări se vor desfășura alegerile pnetru funcțiile de conducere așa cum se întâmplă la orice partid”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu le-a cerut jurnaliștilor să adreseze „altă întrebare”.

„Vă rog, haideți să… Nu vă imaginați că alegerile într-un partid sunt decise de instanță. Alegerile în partid sunt decise de delegații la congres. Da? Gata, altă întrebare”, a spus liderul ALDE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Test de cultură generală. De ce pisicile dorm atât de mult?