Consiliul Național PNL. Am ajuns să avem UN GUVERN IRAȚIONAL! Klaus Iohannis atacă guvernarea PSD-ALDE

Publicat: 04/08/2018, 14:15
Actualizat: 26/03/2019, 04:07

– ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE –

Urmăriți înregistrarea integrală a ședinței Consiliului Național PNL:

11:30Președintele Klaus Iohannis a cerut liberalilor să vină cu un program solid pentru a reprezenta o alternativă reală în politică.

„Nu sunteți singuri în societate. Este nevoie ca PNL să fie un partid puternic și solid. Și puteți. Fiți hotărâți!Construiți un program politic solid, serios. Fiți UNIȚI, fiți puternici și spuneți omaneilor ce vreți cu România! Mergeți între oameni!Spuneți-le că aveți soluții pentru economia românească, pentru finanțele publice din România. Spuneți oamenilor că știți cum se face adevarată reformă administrative, spuneți oamenilor că pentru voi contează românii din diaspora. Spuneți oamenilor că pentru voi justiția contează. Oamenii trebuie să creadă că justiția este dreaptă, eficientă. Și pentru asta să vă luptați. Spuneți oamenilor că știți cum trebuie guvernată țara. Și cel mai important lucru, spuneți-le oamenilor simplii, mergeți tot timpul între aomeni și spuneți-le. Nu așteptați o campanie electorală. Oamenii sunt afară. VĂ AȘTEAPTĂ!„, a afirmat Klaus Iohannis, la ședința PNL.

Președintele le-a transmis liberalilor că sunt parte a soluției de a schimba lucrurile în România.

„Explicați-le oamenilor că așa nu se poate. Explicați-le că aveți soluții pentru a lovi o conducere incompetent și toxică. Eu mă lupt de la început pentru o Românie puternică, democratică, europeană, prosperă. Noi am declarat împreună aceste lucruri în 2014. Eu mă lupt pentru a îngrădi efectele nefaste ale acestei guvernări pesediste. Eu mă lupt cu abuzurile PSD, lupt împotriva abuzurilor PSD. Vă invit să faceți la fel”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis la Consiliul Național PNL

11:20Președintele Klaus Iohannis dezvăluie că, în discuția de vineri cu Viorica Dăncilă, aceasta i-a mărturisit că nu știa că s-a publicat în Monitorul Oficial decizia de a delega atribuțiile pe perioada concediului său.

„Am ajuns să avem un Guvern irațional. Ieri am avut o discuție care m-a făcut să cred că avem un Guvern ireal. Dacă n-ar fi trist, ar fi de râs. O decizie publicată în Monitorul Oficial prin care instala un premier interimar. Surpriză am crezut că este atributul meu. După ce a înaintat acest demers, doamna prim-ministru a sunat să îmi spună că pleacă în concediu și că toate sunt bune. Asta după ce publicase acea decizie. I-am atras atenția că nu e bine totuși ce a făcut. Că acea decizie este profund neconstituțională. Și știți ce mi-a spus? Nu a știut că se publicase”, a declarat sâmbătă Klaus Iohannis.

Surse guvernamentale declaraseră că telefonul ar fi fost dat înainte de demersul șefului statului care a sesizat Curtea Constituțională pe această temă, cerând să se constate dacă este un conflict instituțional.

„Mai ireal decât așa ceva nu cred că se poate. Dragii mei, acest stil de conducere ireală, irațională nu poate să continue. E nevoie de o alternativă rațională. Trebuie să faceți tot ce se poate pentru a reveni raționalitatea și normalitatea în România”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis la Consiliul Național PNL

11:15Președintele Klaus Iohannis atacă guvernarea PSD, acuzând-o că are ca scop real demontarea Justiției, iar creșterea salariilor este o păcăleală.

„O să încep cu o radiografie a situației generale din România. Pot să spun de la început că SITUAȚIA ESTE PROASTĂ. Nu-mi face nicio plăcere să spun așa ceva și mi-aș dori tare mult să mă adresez și să spun, dragii mei, României îi este bine. Dar cu ajutorul vostru ajungem și acolo. (…) PSD a promis românilor că va curge lapte și miere, că vor crește salariile și pensiile, că toți vor avea locuri de muncă și în general va fi cum nu s-a văzut vreodată. GHINION, nu s-a întâmplat așa. Au început să demonteze Justiția românească. Asta a fost prioritatea reală a PSD. Au încercat să o pună sub control, să inhibe lupta anticorupție. Și-au dat seama că lumea așteaptă altceva și au pus în operăO PĂCĂLEALĂprin care au spus oamenilor că le cresc salariile și pensiile”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis la Consiliul Național PNL

Președintele atrage atenția că situația din România este fără precedent și acuză Poliția Română că ridică de pe stradă persoanele care se exprimă împotriva PSD.

„Un politician pe nume Dragnea împreună cu câțiva acoliți au pus mâna pe putere în Guvern și Parlament și de atunci încearcă să folosească această putere în interese propriu și personal pentru a scăpa de justiție. Nu-I preocupă nici țara, nici economia, nici românii. Ce să mai vorbim despre imaginea României în Europa și în lume. Îi preocupă pur și simplu să scape de dosare. Așa ceva, dragii mei nu este posibil într-o țară europeană, democratică și nu numai atât”, a declarat Klaus Iohannis, la ședința PNL.

Președintele a transmis că PNL este parte a soluției de schimbare.

„Persoanele care îndrăznesc să își spună opinia public anti-PSD sunt luați de Poliție. Așa ceva nu s-a mai întâmplat din anii comunismului. Am ajuns să dăm cu piciorul la ce au construit generații de români, am ajuns să dăm cu piciorul la bunăstarea românilor, la imaginea țării. Eu vă spun că există soluții. Voi sunteți cea mai importantă parte a acestei soluții. Și vă spun, PNL este un partid puternic. Are soluții și nu este singurul. Nu sunteți singuri”, a mai declarat președintele.

Klaus Iohannis, discurs la Consiliul Național PNL 4 august 2018

11:05Președintele Klaus Iohannis a fost primit cu aplauze la ședința PNL, ce se desfășoară sâmbătă la Palatul Parlamentului. El a fost așteptat la intrare de președintele PNL Ludovic Orban.

„Trebuie să ne asigurăm că povestea va continua„, a spus Orban, făcând referire la victoria din 2014 de la prezidențiale a lui Klaus Iohannis.

„Vă mulțumesc pentru primirea frumoasă și călduroasă. Sunteți așa cum îmi amintesc„, a spus Iohannis.

11:00 Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Palatul Parlamentului, unde va participa la Consiliul Național al PNL.

10:30În ședința Biroului Politic Național din această dimineață, liberalii au modificat ordinea de zi a Consiliului Național. A fost eliminat punctul potrivit căruia trebuia schimbat statutul partidului și s-au modificat criteriile de selecție a candidaților pentru alegerile europarlamentare.

Dosarul de candidatură va cuprinde un CV profesional, un CV politic și un proiect pentru activitatea în cadrul Parlamentului European Membrii PNL care vor să candideze în alegerile europarlamentare își vor depune candidatura la Secretariatul General până la data de 1 octombrie 2018„, se arată în documentul aprobat de liberali în Biroul Politic Național.

„În cadrul listei de candidați ai PNL pentru alegerile europarlamentare, fiecare regiune de dezvoltare va avea câte 4 candidați + unul supleant. Cele 8 regiuni de dezvoltare vor fi ierarhizate în funcție de rezultatul la alegerile locale și parlamentare și de sondajul de opinie efectuat de partid. Ierarhia candidaților pe listă va fi stabilită în funcție de apartenența candidaților la o euroregiune, pentru respectarea reprezentării echilibrate a euroregiunilor și de punctajul dobândit de fiecare candidat”, se mai arată în documentul adoptat.

De asemenea, liberalii au schimbat și data la care – la propunerea Biroului Executiv – Biroul Politic Național va aproba forma finală a listei de candidați, respectiv pe 15 noiembrie, fața de 1 noiembrie, cum era inițial.

Criteriile de evaluare a candidaturilor au rămas aceleași: „experiența politică; experiența administrativă și profesională; experiența în relații internaționale; calitatea proiectului depus”.

Deși președintele PNL, Ludovic Orban, a precizat că nu există încă o listă pentru candidatura la alegerile europarlamentare din 2019, se pare că PNL ar fi schițat-o deja, în linii mari, primul poziție urmând să fie ocupată chiar de liderul partidului, Ludovic Orban.

Președintele Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la ședința Consiliului NaționalPNL, fiind invitat de liderul PNL, Ludovic Orban, au declarat surse politice pentru Mediafax. În urmă cu câteva zile, Iohannis s-a întânit la o vilă de protocol cu mai mulți lideri liberali și s-ar părea că ar fi reușit să aplaneze conflictul din partid.Președintele Iohannis a cerut liberalilorsă fie unițiîn jurul susținerii candidaturii sale la alegerile prezidențiale de anul viitor, iar pentru asta, e nevoie de stabilitate și liniște în partid. Iohannis a solicitat liberalilorsă lase deoparte disputele interne, potrivit surselor citate de Mediafax.

După întâlnire, Ludovic Orban ar fi decis să amâne pentru la toamnă modificarea statutului partidului. El dorea ca Biroul Politic Național PNL să poată demite liderii filialelor de care sunt nemulțumiți prin majoritatea simplă, nu cu două treimi din voturi, cum este prevăzut acum. În felul acesta, ar fi putut să-i lase fără funcții în partid pe liderii din tabăra adversă. La rândul lor, rebelii din partid intenționau să ceară la Consiliul Național convocarea unui Congres extraordinar în care să-l schimbe pe Orban din fruntea partidului. Viorel Cataramă se înscrisese deja printre candidații doritori să-i ia locul. Se pare că și aceștia vor renunța la intențiile lor, iar Consiliul Național PNL se va limita să discute despre candidaturile la europarlamentare și sprijinirea lui Iohannis pentru al doilea mandat de președinte al României.

Vasile Blaga, cu Iulian Dumitrescu și Ilie Bolojan

Pentru anul electoral care urmează, liberalii vor constitui o echipă din care vor face parte, în primul rând, cei invitați la întâlnirea cu președintele Iohannis: Ludovic Orban, Vasile Blaga, Alina Gorghiu, Iulian Dumitrescu, Marian Petrache, Cristian Bușoi, Emil Boc, Raluca Turcan, Gheorghe Falcă și Gheorghe Flutur.

Consiliul Național PNL va începe la ora 11:00, la Palatul Parlamentului, dar a fost precedat, la 9:30, de o ședință a Biroului Politic Național, care să elimine de pe ordinea de zi discutarea mdificării statutului partidului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers