Raluca Pancu
Raluca Pancu
419 vizualizări 18 apr 2017

Deputatul Adrian Claudiu Prisnel îl contrazice pe Nicuşor Dan, afirmând că cele scrise de colegul său Tudor Benga, pe Facebook, nu exprimă "un neadevăr", precum a susţinut liderul USR şi că "dezbaterea internă nu există de facto" în partid.

"Calendarul de care vorbeşte Nicuşor este real şi arată schematic aşa:

1. Foarte mulţi oameni pun într-o găleată amendamente la statut.

2. Un om (anume) alege (unilateral) unele amendamente din găleată şi le introduce în statut.

3. Pe statutul rezultat se va discuta cȃteva ore, într-o şedinţă de lucru a unui for nestatutar.

Nu avem un dialog ci o mulţime de monologuri surde care, din întȃmplare, au o temă comună. Nu e o dezbatere. Deficit de democraţie", a scris, pe Facebook, deputatul USR.

Mai mult, acesta susţine că "puterea editorială este concentrată la conducere", rezultatul fiind prestabilit, dând drept exemplu amendamentele de la bugetul de stat, unde "USR a formulat 125 de amenamente, dar PSD a acceptat două".

"Cam aşa am participat şi noi la decizie. Am văzut deja forma statutului aşa cum a ieşit din acest proces şi se regăsesc pe acolo şi vreo două amendamente formulate în spiritul USR Optimist, dar de ieşit a ieşit “aşa cum trebuie"", a mai spus el. 

În continuare, acesta susţine că va aduce în discuţie, alături de colegii săi, "un statut în spiritul USR Optimist" şi că vor insista "ca la Congres electorii să voteze statutul pe care îl doresc".

"Partidul simte toate astea, simte nedreptatea atacurilor direcţionate către Ghinea, Benga et. all şi nu le validează, chiar dacă USR îi datorează foarte mult lui Nicuşor", a conchis Prisnel.

"Campania internă este legitimă, dar nu e în regulă când se bazează pe informaţii false transmise în spatiul public", susţinea, săptămâna trecută, liderul USR, Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook în care critica ultimele declaraţii ale colegilor săi de partid, Tudor Benga şi Cristian Ghinea, potrivit cărora actuala conducere a USR ar refuza o dezbatere asupra viitorului partidului, spunând despre acestea că exprimă "un neadevăr". "Din păcate apropierea Congresului USR începe să ne ia uşor mintile", scria, la acel moment, Nicuşor Dan.

Liderul USR mai susţinea, la acea dată, că atât Tudor Benga, cât şi Cristian Ghinea "ştiau aceste lucruri când au făcut declaraţiile publice" şi că "dezbaterea internă chiar are loc".

"Campania internă este legitimă, dar nu e în regulă când se bazează pe informaţii false transmise în spatiul public. Să dezbatem, dar să nu ne minţim între noi", sublinia Nicuşor Dan.

Afirmaţiile sale au  venit la doar o zi de la criticile lansate de deputatul USR, Tudor Benga, în cadrul unei postări pe Facebook, la adresa conducerii partidului, spunând că "în momentul de faţă în USR este în plină desfăşurare o campanie electorală internă". În acest context, Benga amintea de documentul programatic, lansat alături de Cristian Ghinea şi Adrian Adrian Claudiu Prisnel, ce conţinea "un set de principii si proiecte despre ce ar trebui sa fie USR", dar care nu ar fi trezit interesul conducerii actuale a partidului.

"Deşi s-a scurs repede în presă, nu l-am popularizat în nici un fel public tocmai dintr-un sens de fair-play faţă de organizaţie şi colegi. Deşi am fost cât se poate de clari despre faptul ca vrem pur şi simplu sa întărim organizatia prin reguli şi principii clare şi deschise, am fost urgent atacaţi, atât din interior cât şi din exterior, ca vrem sa-i luam partidul lui cutare sau cutare. Dar, mai supărător decât orice, deşi documentul a primit feedback extrem de pozitiv din partea a numeroşi membri, conducerea actuală a partidului nu dă nici un semn ca ar interesa-o vreo discuţie serioasa pe aceste subiecte. Ceea ce naşte aceleaşi dubii pe care le-a născut şi episodul "uite Ciolos, nu e Ciolos" de luna trecută", scria Benga pe Facebook, adăugând faptul că "părţi din conducerea actuala se tem de deschidere şi de competiţie" şi "că sunt mai degrabă preocupaţi de menţinerea propriei influenţe în partid, decât de deschiderea şi dezvoltarea sa".

 

--

Citește și: