Cioloș sare în apărarea europarlamentarului Moisă, atacat dur de lideri PSD, după ce a plecat din partid: „Nu au înțeles nimic. Arată teama de oameni cinstiți”

Cioloș sare în apărarea europarlamentarului Moisă, atacat dur de lideri PSD, după ce a plecat din partid: Nu au înțeles nimic. Arată teama de oameni cinstiți
Publicat: 19/11/2017, 23:32

„Din păcate, comentariile liderilor PSD demonstrează că aceștia nu au înțeles nimic din demisia lui Sorin Moisă. Sau, dacă au înțeles, preferă să nu își asume ceva, pentru că nu e așa, ca să supraviețuiască în partid, una spun și alta gândesc”, a declarat fostul premier Dacian Cioloș, pe Facebook.

Dacian Cioloș a afirmat că „atacul furibund” al unor lideri PSD față de Sorin Moisă arată teama acestora de „oameni cinstiți”.

„Atacul furibund al unor lideri PSD împotriva unui gest de bun simț făcut de un om care crede în valori și în principii politice arată, de fapt, teama acestora de oameni cinstiți, curați, profesioniști, care nu pot fi atacați altfel decât cu invective”, a scris Cioloș.

Fostul premier a mai spus că Moisă a candidat pentru PSD când avea deja o carieră profesională recunoscută, „fără să fie nevoie să fie omul cuiva”, așa cum susțin o parte dintre social-democrați.

„Am lucrat cu Sorin mulți ani, și la București și la Bruxelles. Când a candidat la europarlamentare pentru PSD, am înțeles că face asta pentru că el crede în valorile social-democrate. A făcut-o după ce avea deja o carieră profesională recunoscută, fără să aibă nevoie să fie > cuiva, așa cum insistă unii dintre foștii lui colegi de partid, obisnuiți probabil cu funcțiile primite pe bază de jurământ de obediență Șefului”, a precizat Cioloș.

Europarlamentarul PSD Sorin Moisă a anunțat, sâmbătă, pe Facebook, că demisionează din PSD, afirmând că partidul aruncă România într-o văgăună a istoriei pentru a-l apăra pe Liviu Dragnea de trecut, precizând că situația în care se află liderul PSD – acuzația de fraudă plecată de la OLAF, ne va costa miliarde.

Moisă a criticat și slaba performanță în atragerea fondurilor europene, precum și încercarea PSD, sub conducerea lui Liviu Dragnea, de a îndepărta România de UE și NATO.

Gestul lui Sorin Moisă a fost criticat de mai mulți lideri social-democrați care i-au reproșat apropierea resimțită față de Dacian Cioloș, precum și relația pe care a avut-o cu Victor Ponta.

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu i-a transmis,sâmbătă, lui Sorin Moisa că PSD „a dus România în UE și NATO”, afirmând că gestul „fostului coleg” era inevitabil având în vedere că apropierea acestuia față de Cioloș era mai mare de cea față de PSD.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, l-a numit pe Sorin Moisă „securist mititel și neînsemnat”. Aceasta a spus că PSD nu i-a propus europarlamentarului Sorin Moisă funcția de premier, afirmând că nu înțelege de ce pleacă la PPE și „nu face grup partidulețului lui Ponta”, întrebându-se dacă în PE nu este și un „partid al Securității”.

Liderul Grupului PSD din PE, Viorica Dăncilă, a declarat că modul în care Sorin Moisă a demisionat din PSD nu a fost „colegial”, întrebându-se dacă „neatragerea niciunui leu din fonduri europene în 2016”, de către guvernul Cioloș, nu i-a stârnit disconfort lui Moisă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului