Chirica, prins în corzi de pesediști: „Vremea măsurilor staliniste a încetat în 1989. Dacă PSD este egal Liviu Dragnea, atunci eu nu mai am nimic de comentat”

Chirica, prins în corzi de pesediști:  „Vremea măsurilor staliniste a încetat în 1989. Dacă PSD este egal Liviu Dragnea, atunci eu nu mai am nimic de comentat
Publicat: 18/02/2017, 09:30
Actualizat: 18/02/2017, 09:46

După Dolj și Olt, organizațiile PSD Ilfov și București au cerut excluderea din partid a primarului din Iași, Mihai Chirica a reacționat, susținând că solicitarea este „împotriva statutului partidului”, deoarece el nu a avut „niciodeclarație care să vizeze o atitudine contra PSD, dimpotrivă am susținut în toate declarațiile mele care pot fi probate, susținerea partidului, susținerea guvernării și mai mult decât atât atragerea atenției asupra derapajelor care au coborât partidul în sondaje”

„Dacă PSD este egal Liviu Dragnea, atunci eu nu mai am nimic de comentat. Dacă acceptăm că suntem o organizație modernă, democratică și așezată într-o Românie care s-a modernizat și ea odată cu clasa politică, atunci lucrurile nu sunt corecte absolut deloc. Nu mi-aș permite niciodată să mă pronunț asupra unui membru de partid, care, din motive care nu sunt de fiecare dată corect prezentate în presă, ar avea probleme în justiție sau alte probleme de natură morală sau penală și care nu face parte din organizația Iași, nu mi-aș permite să cer organizației județene Iași să ceară demiterea acelui membru de partid dintr-o altă organizație. Este o chestiune de morală, este o chestiune de bun simț, este o chestiune care vine să puncteze exact posibilitatea de a te expune democratic într-un partid dintr-o Românie democratică. Eu cred că vremea măsurilor staliniste a încetat în 1989. Atâta timp cât un om nu este sută la sută pe principiul „capul plecat sabia nu-l taie”, nu însemnă că este un om care nu reflectă o conduită politică corectă. Am reflectat și voi reflecta în continuare o conduită politică corectă față de PSD, fără să perturb actul de guvernare și actul de conducere al acestui partid, dar fără să rămân indiferent la lucrurile care înseamnă derapaje”, a declarat Chirica.

Eu voiam să întreb dacă organizația îmi va retrage și cetățenia română, ca să știu la ce să mă aștept în continuare

Primarul a adăugat că nu este jurtificată „o condamnare” a unui membru de partid care „trage un semnal de alarmă și propune o cale de urmat, chiar și într-un mod public”, în condițiile în care, ca lider, „ai coborât un partid atât de mult în sondaje, într-un timp atât de scurt, fără să te consulți cu colegii tăi care este planul de măsuri de redresare rapidă a partidului”.

Cât privește demersul primarilor din Iași care cer să fie retras de la șefia filialei partidului, Mihai Chirica a comentat sec:„Eu voiam să întreb dacă organizația îmi va retrage și cetățenia română, ca să știu la ce să mă aștept în continuare”.

Întrebat dacă se mai regăsește acum în PSD, edilul a răspuns:„Firește! Este o chestiune extraordinar de simplă. Eu chiar mă regăsesc în PSD. Am impresia că alții nu se regăsesc în PSD 2017, ceea ce este foarte grav”.

După Dolj și Olt, Comitetele Executive (CEx) ale PSD București și Ilfov, reunite vineri în ședință comună, și-au exprimat în unanimitate susținerea politică pentru președintele PSD Liviu Dragnea și pentru Guvernul Grindeanu, propunând totodată șiexcludereapreședintelui interimar al PSD Iași, Mihai Chirica.

„Urmare a repetatelor poziții exprimate în ultima vreme de către adversari politici ai PSD, prin care se încearcă cu obstinație acreditarea ideii că în partid sunt disensiuni majore care vor conduce inevitabil la o ruptură, membrii celor două organizații au adoptat trei rezoluții prin care să dea un semnal puternic de unitate și de sprijin pentru echipa care a câștigat cu un scor istoric alegerile din decembrie 2016″, se menționează în comunicatul citat.

Potrivit sursei menționate, prima rezoluție se referă la susținerea politică a lui Liviu Dragnea în funcția de președinte al PSD, despre care se menționează că a fost „ales legitim în urma scrutinului intern din 11 octombrie 2015”, iar a doua rezoluție prevede sprijinul „nemijlocit” pentru Guvernul PSD-ALDE condus de Sorin Grindeanu, despre care se menționează că a fost „instalat în funcție în urma rezultatului alegerilor democratice din decembrie 2016”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani