Cât costă cele 25 de mașini de protocol cumpărate de Camera Deputaților pentru Adunarea Parlamentară a NATO

Cât costă cele 25 de mașini de protocol cumpărate de Camera Deputaților pentru Adunarea Parlamentară a NATO
Publicat: 18/07/2017, 11:55
Actualizat: 18/07/2017, 12:40

Camera Deputaților a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, că această achiziție face parte din principalele dotări pe care le are în vedere pentru a asigura bună desfășurare a a celei de-a 63-a Sesiuni anuale a Adunării Parlamentare a NATO la București, așa cum au fost identificate în urma rapoartelor realizate de Secretariatul internațional al AP NATO, după vizită de lucru efectuată în 2016.

Potrivit informațiilor furnizate MEDIAFAX, licitația s-a făcut pentru trei loturi de autovehicule, astfel: trei autoturime tip limuzină, pentru protocol, trei autoturisme pentru minimum 10 persoane tip van, monovolum, și 19 autoturisme pentru transportul delegațiilor prezente la eveniment. Procedura a fost de tip licitație deschisă, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut.

Camera Deputaților a precizat, totodată, că prețul total pentru cele 25 de autoturisme, rezultat în urma negocierilor derulate, este de 3.341.426 lei, respectiv 732.463 euro, mai mic cu 29.5% față de estimarea inițială, de 4.745.378 lei, respectiv 1 milion de euro.

În urma analizei ofertelor depuse, cele trei autoturisme tip limuzină vor fi livrate de Automobile Bavaria SRL, prețul final fiind de 958.470 lei.

Cele trei autoturisme tip van monovolum vor fi livrate de Țiriac Auto SRL, prețul final fiind de 578.146 lei, în timp ce 19 autoturisme pentru transportul delegațiilor oficiale vor fi livrate de Porsche România SRL. Costul acestora, după negociere, este de 1.804.810 lei.

Potrivit informațiilor furnizate de Camera Deputaților, în momentul demarării procedurii de achiziție, activitatea de protocol avea la dispoziție pentru transportul înalților demnitari care participă la delegații externe două mașini Mercedes S 280, fabricate în anul 1994, și un Mercedes C 180, fabricat în anul 1997.

În anul 2017, menționează forul legislativ, au fost retrase din circulație 13 autovehicule Mercedes E 200K din cauza faptului că nu corespundeau, din punct de vedere tehnic, și nu prezentau siguranță pentru circulația pe drumurile publice, bugetul Camerei Deputaților neavând disponibilă suma necesară pentru repararea acestora. Astfel, 64% din autovehicule aveau cel puțin o durata normată de viață îndeplinită.

Camera Deputaților precizează, totodată, că autoturismele achiziționate vor fi folosite și pentru alte reuniuni de amploare pe care le va organiza ulterior, precum Conferință Mondială a Femeilor Francofone (în noiembrie 2017), Sesiunea Anuală a Adunării Parlamentare a Mediteranei, Centenarul Unirii, Forumul Economic Francofon Regional, în anul 2018, precum și unele reuniuni de comisii ale adunărilor parlamentare internaționale, obligație ce decurge din statutul Parlamentului României de membru al acestora sau în momentul preluării președinției Consiliului UE în 2019.

Potrivit informațiilor furnizate MEDIAFAX, cele 25 de autoturisme vor fi livrate în toamnă, înaintea AP NATO.

Palatul Parlamentului va găzdui în octombrie 2017 sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a NATO. La eveniment sunt invitate 800 persoane, printre acestea numărându-se și parlamentari din cele 28 de state membre NATO. De asemenea, la eveniment vor participa secretarul general al NATO și președintele AP NATO.

România a mai organizat astfel de sesiuni în octombrie 1997 și octombrie 2011.

MEDIAFAX a informat, în 5 mai, despre faptul că forul legislativ a lansat o procedură de achiziție a 25 de mașini pentru protocol și transportul delegațiilor care vor sosi la București la AP NATO, valoarea estimată, fără TVA, fiind de 4.745.378 lei (1.043.947 euro).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine