Carmen Dan o contrazice pe Kovesi: NU a existat o asemenea discuție. DGPI: Am trimis 29 de informări la DNA

Carmen Dan o contrazice pe Kovesi: NU a existat o asemenea discuție. DGPI: Am trimis 29 de informări la DNA
Publicat: 25/09/2017, 19:02
Actualizat: 26/03/2019, 05:31

„Am solicitat la nivelul Direcției Generale de Protecție Internă a ministerului să se facă o evaluare și imediat după ce vom avea o evaluare, ieșim cu un comunicat. Este prima dată când aud că doamna procuror-șef a avut o discuție instituțională cu mine și pe tema aceasta. Nu a existat o asemenea discuție, nu mi-a sesizat că nu primește informări, plus de asta fac precizarea că această direcție de la nivelul ministerului lucrează, așa cum spune actul normativ care reglementează activitatea, cu Direcția Generală Anticorupție”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la Antena 3.

Procurorul șef DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, luni, că instituția pe care o conduce primește în continuare sesizări de la Serviciul Român de Informații (SRI), însă mult mai puține față de anii anteriori, precizând că DNA nu primește sesizări nici de la serviciul de informații al MAI.

„Sunt sesizări (de la SRI-n.r.), dar mult mai puține față de anii anteriori. De altfel nu primim sesizări nici de la serviciul de informații al Ministerului de Interne, am avut discuții instituționale în acest sens”, a declarat Laura Codruța Kovesi, la Europa FM.

DGPI, în replică pentru Kovesi: Am transmis 29 de informări către DNA și 89 către DGA, în acest an

Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) a Ministerului Afacerilor Interne arată, într-un răspuns la declarația procurorului șef DNA, Laura Kovesi, conform căreia nu a primit nicio sesizare de la această instituție, că, în acest an, DGPI a transmis 29 de informări către DNA și 89 către DGA.

„Odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 76/2016 privind înființarea, organizarea și funcționarea Direcției Generale de Protecție Internă a Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 194/2017, atribuțiile Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) au fost reduse, aria de competență reprezentând-o strict Ministerul Afacerilor Interne (MAI) – respectiv informațiile, patrimoniul, personalul, misiunile, procesul decizional și capacitatea operațională ale structurilor sale, dar și coordonarea și controlul activităților pentru protecția informațiilor clasificate, precum și pentru securitatea cibernetică la nivelul structurilor MAI”, conform unui comunicat al DGPI.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, arată sursa menționată, datele și informațiile referitoare la amenințările, vulnerabilitățile și factorii de risc identificați în exercitarea atribuțiilor de serviciu și potrivit competențelor stabilite sunt comunicate beneficiarilor legali.

„Până în prezent, DGPI a transmis 29 de informări structurilor centrale și teritoriale ale Direcției Naționale Anticorupție. Potrivit art. 14 alin. (1) din OUG nr. 76/2016, în cazul în care identifică amenințări, vulnerabilități și factori de risc care vizează corupția în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne, DGPI informează Direcția Generală Anticorupție. În cursul acestui an, DGPI a transmis 89 de informări acestei structuri a MAI”, arată sursa citată.

DGPI arată, în cadrul comunicatului, că Direcția a fost complet operaționalizată la 1 iunie 2017, dată la care a fost finalizat amplul proces administrativ pe care l-a presupus înființarea unității.

„Ne exprimăm deschiderea pentru o corectă, completă și oportună informare a opiniei publice, în limitele competențelor legale, și determinarea de a rămâne un serviciu echidistant, profesionist și dedicat îndeplinirii misiunilor încredințate prin lege”, conform DGPI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului