CULMEA strategiei politice: Opoziția DOREȘTE suspendarea lui Iohannis. Ar fi cea mai bună trambulină pentru UN NOU MANDAT

CULMEA strategiei politice: Opoziția DOREȘTE suspendarea lui Iohannis. Ar fi cea mai bună trambulină pentru UN NOU MANDAT
Publicat: 06/07/2018, 14:54
Actualizat: 25/03/2019, 22:35

„Nu cunoaștem oficial o asemenea intenție din partea coaliției de guvernământ, dar noi am mai spus despre acest subiect că noi credem că NU SE IMPUNE demararea procedurii de suspendare a președintelui României,” a declarat la RFI liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila. „Nu vedem, astăzi, acel motiv serios de încălcare gravă a Constituției, prevăzut ca și criteriu pentru această procedură în Constituția României,”

El a menționat că deciziile CCR sunt obligatorii, dar că șeful statului nu are un termen pentru a o revoca pe Laura Codruța Kovesi.

„Este evident că deciziile CCR sunt obligatorii pentru toți și produc efecte față de toți. Deci în speța respectivă, domnul președinte Iohannis va trebui să ia o decizie,” aprciază Cseke. „dar aici avem o problemă de lipsă de reglementare juridică, în sensul în care nu există un termen în care președintele republicii să aibă obligația de a face ceva legat de o decizie a CCR (…). Noi credem că există un termen rezonabil, care evident, nu e reglementat, dar un termen rezonabil, în care președintele Iohannis va trebui să ia o decizie (…). Vedeți, aici încep interpretările juridice și n-aș vrea eu să intru în corul acestor interpretatori juridici.”

Președintele Klaus Iohannis ar putea amâna revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi până când procurorului șef al DNAîi expiră mandatul, este ultima variantă sugerată de liderul PNL Ludovic Orban.

„Nu știu. Poate după terminarea mandatului… doamnei Kovesi, că are timp de reflecție,” a spus Orban.

Toți reprezentanții partidelor din Opoziție au reacționat la anunțul lui Liviu Dragnea, cu privire la o posibilă suspendare a președintelui Klaus Iohannis, dar se liniștesc considerând că liderii coaliție de guvernare nu vor avea curajul să facă acest pas.

„Eu cred că e o cacealma, nu cred că vor avea acest curaj, pentru că în mod sigur așa cum vedem noi România,” a declarat deputatul USR Stelian Ion după ședința parlamentară de joi. „Cetățenii români din această țară îl vor sprijini pe președinte la un eventual referendum, care va fi inevitabil, dacă se va ajunge la o astfel de acțiune. Este foarte riscant pentru PSD.”

Nici PMP nu crede în amenințările lui Liviu Dragnea. Deputatul Ionuț Simionca apreciazî că acestea nu au alt rost decât de a pune presiune pe Iohannis. „Cu siguranță nu cred că au curajul să facă, cu toate că au forța în Parlament să îl suspende pe președinte,” spune Simionică, „dar cu siguranță NU O SĂ O FACĂ.Doar îi arată președintelui Iohannis că trebuie să se grăbească să o revoce pe Kovesi, pune presiune pe acesta.”

Deputatul PNL Ioan Cupșa speră ca PSD să facă odată greșeala de a-l suspenda pe Iohannis, gest care l-ar propulsa spre obținerea unui nou mandat la Cotroceni. „Nu e o noutate, se tot discută de mai bine de o lună dacă vor alege să îl suspende sau nu pe președintele Klaus Iohannis,” explică Cupșa. „Eu cred că dacă îl vor suspenda pe președintele Klaus Iohannis, lucrurile sunt absolut clare pentru anul 2019. Eu îmi doresc să le ia Dumnezeu mințile și să îl suspende pe Klaus Iohannis și să terminăm odată pentru totdeauna cu cine va fi președinte pentru anul 2019.”

Protest anti-Iohannis la Palatul Cotroceni

Amenințările cu suspendarea președintelui au fost preluate acum de liderii filialelor locale ale PSD. Președintele PSD Vaslui Dumitru Buzatu e convins că suspendarea esteINEVITABILĂ, daca Iohannis va continua să amâneaplicarea deciziei CCR invocând motive puerile.

„Până la urmă, conflictul pe care președintele Iohannis îl întreține permanent, refuzând să respecte anumite dispoziții constituționale și să pună în aplicare o hotărâre a CCR, nu poate să rămână fără un răspuns,” spune Buzatu. „Eu sper ca președintele, trecând dincolo de momentul acesta, în care uzează de tot felul de tertipuri, să revină la sentimente mai bune, să aplice litera și spiritul Constituției și să intre în legalitate. Aceste motive puerile, cum că nu a citit destul sau citește foarte greu, nu pot fi motive veritabile pentru a nu pune în aplicare o hotărâre a CCR. Răbdarea majorității are și ea un sfârșit și se va proceda la suspendarea președintelui Iohannis.”

El crede că liderii coaliției PSD-ALDE au epuizat toate variantele de evitare a unei suspendări, iar acum trebuie să aleagă: ori renunță la exercitarea actului de putere, ori îl suspendă pe președinte.

„Klaus Iohannis a abandonat rolul său de mediator, ceea ce este o altă încălcare a Constituției și s-a poziționat de o parte, fiind vârful de lance al unei opoziții divizate, foarte incisive și violente”, a mai spus președintele PSD Vaslui.

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat joi că membrii Coaliției de Guvernare PSD-ALDE vor decideLUNIdacă vor merge declanșa procedura suspendării președintelui Iohannis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers