Cristina ANDREI
Cristina ANDREI
496 vizualizări 5 mai 2017
„Nu voi pretinde niciodată că sunt un salvator, un lider providenţial, o vedetă politică. Eu sunt un liberal membru al PNL de la 18 ani care îşi doreşte ce e mai bun pentru PNL şi pentru România, n-am căutat şi nu caut să stârnesc valuri de emoţii, cutremure de aplauze. Caut eficienţă, pragmatism în spiritul practic al liberalilor. Vreau ca proiectele să se mişte, nu să zacă cu anii, să nu moară acoperite de promisiuni electorale sau de acţiuni populiste ale oamenilor politici mediocri”, a transmis Cristian Buşoi la anunţarea candidaturii sale. 
 
Liberalul a folosit sintagma „România lucrului bine făcut", exact sloganul cu care preşedintele Klaus Iohannis a candidat la alegerile prezidenţiale, remarcând că, dacă PNL nu reuşeşte să recupereze electoratul care l-a votat atunci pe Iohannis, nu va reuşi niciodată să învingă PSD. 
 
„Trebuie să revenim la ideile care au mobilizat milioane de români, la România lucrului bine făcut. (…) Vreau să fim un partid modern, să avem curajul să supărăm anumiţi oameni, să avem cutezanţa să susţinem principiile la care ţinem. Trebuie să ne clarificăm pe noi înşine, să ieşim din spirala amăgirii pe care o creează PSD, că există soluţii miraculoase în economie”, a argumentat Buşoi programul pe care el îl urmăreşte pentru PNL, punând, în acelaşi timp, ideile sale în opoziţie cu cele ale PSD-ului, despre care spune că aplică toate măsurile populiste de reduceri de taxe şi creşteri de salarii doar pentru că au nevoie de „o diversiune", din cauza problemelor cu legea pe care le au aleşii social-democraţi. La fel s-ar fi întâmplat şi atunci când Guvernul Victor Ponta a scăzut TVA-ul, spune Buşoi, o situaţie de care liderii de atunci ai partidului pentru a face uitat eşecul din alegerile prezidenţiale. 
 
„PSD guvernează după principiul lupului: lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba. PNL trebuie să vină cu o gândire economică nouă, concentrată pe investiţii. Trebuie să reducem cota unică cu 4-5 procente. (…) PNL reprezintă dreapta, iar dacă cineva în România vrea să unească dreapta, atunci numai PNL poate reprezenta o soluţie”, a mai transmis Buşoi. 
 
Cristian Buşoi promite şi că, sub conducerea sa, PNL va reuşi o opoziţie dură şi eficientă la PSD, va veni cu soluţii, tocmai pentru că el se va ocupa să construiască „o echipă care să muncească, care să ia decizii pragmatice şi care apoi, solidari, să pună în aplicare acestei decizii”. 
 
Liberalul nu a uitat să se refere nici la eşecul PNL de la alegerile locale, arătând că partidul trebuie să-şi susţină candidaţii, pentru că „piedicile de culise" au fost motivul pentru care au înregistrat înfrângerea zdrobitoare în Bucureşti, fiind devansaţi de nou-formatul USR. Pentru viitor, Buşoi crede că primul pas important în refacerea puterii PNL va fi câştigarea scrutinului prezidenţial diin 2019. 
 
Cu o zi înainte de anunţul făcut de Cristian Buşoi, actualul lider al PNL, Raluca Turcan, a declarat că în acest moment ia în considerare o candidatură la şefia PNL, fiind de părere că partidul este pregătit pentru o femeie preşedinte. 
 
„Iau în considerare o candidatură la nivel naţional”, a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, întrebată dacă se va mulţumi doar cu funcţia de lider de filială sau se gândeşte să candideze la nivel naţional
 
Raluca Turcan a refuzat să spună dacă va candida la şefia PNL.
 
„O să anunţ, evident. Avem timp. Avem foarte clar stabilite datele în care putem să ne pronunţăm pe acest subiect”, a răspuns Turcan, întrebată dacă va candida la şefia PNL.
 
 Întrebat dacă PNL este pregătit pentru un preşedinte femeie ales, după ce fost condus de două femei în ultimii ani, Raluca Turcan a afirmat că „PNL este pregătit pentru multe”.
 
„PNL este pregătit pentru multe şi cu PSD la guvernare va avea o viaţă destul de dificilă şi cred că ar trebui să se concentreze dincolo de politica de gen pe soluţii concrete pentru oameni şi pe sancţionarea dură a PSD. Şi aş vrea să văd mult mai mulţi domni în bătălia politică (dusă-n.r.) cot la cot cu PSD”, a răspuns Turcan.
 
În cursa pentru preşedinţia PNL se mai află, oficial, Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

--

Citește și: