Cristina ANDREI
Cristina ANDREI
27983 vizualizări 18 apr 2017

„Ce căutau cei trei la Oprea acasă? Răspunsul meu este că nu aveau ce căuta. Nu mă întrebaţi pe mine, că pe mine nu mă interesa în noaptea aia ce fac Maior, Coldea şi Kovesi, cu atât mai puţin Oprea. Eu vă spun părerea mea, indiferent ce spune Dan Andronic: aceşti oameni erau strânşi acolo să vadă cine iese preşedinte. pentru că sondajele dădeau un teribil echilibru şi voiau să-şi facă strategia pentru a doua zi după anunţarea rezultatelor", a declarat Băsescu la B1TV.

Fostul preşedinte susţine că treaba celor trei nu era să meargă la tot felul de astfel de întâlniri, pentru că momentul era unul critic, încă se numărau voturi, „procurorul general trebuia să fie în biroul său, SRI-ul trebuia să vegheze la corecta desfăşurare a votului până la predarea sacilor cu voturi. Deci n-aveau ce căuta acolo". 

„Eu am fost invitat la diverse întâlniri şi nu m-am dus niciodată, pentru că nu mă duc la ziua celor mai mici în funcţie decât mine. Dacă e cazul, ei îi chem de ziua mea să le dau un pahar de şampanie, ceea ce s-a şi întâmplat. Dar nu mă duceam la chermezele de ziua lui Coldea, Maior, Kovesi sau a lui Sanciu sau mai ştiu eu cui". 

Băsescu a adăugat şi că nu ştia că toţi erau aşa amatori de tenis, că jucau de două ori pe săptămână, şi că este convins că tot comportamentul lor nu a fost unul nevinovat. „Acolo se stabileau multe şi poate domnul Dragnea şi domnul Ponta ne mai spun dacă după partidele de tenis cu Maior, Coldea şi alţii nu cumva se mai discuta şi pe cine trebuie să mai rărească din PSD", a mai spus Băsescu. 

Jurnalistul Dan Andronic este urmărit penal în dosarul finanţării ilegale a campaniei lui Traian Băsescu, după ce acesta a publicat un articol în evz.ro, în care susţinea că în seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2009 a mers la locuinţa lui Gabriel Oprea, în calitate de consultant politic, unde se aflau, printre alţii, George Maior, şef al SRI la momentul respectiv, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, şi Laura Codruţa Kovesi, la momentul acela procuror general al României. Dan Andronic scria că Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi erau preocupaţi, în seara alegerilor, de victoria lui Traian Băsescu.
 
Laura Codruţa Kovesi a refuzat, marţi, la Curtea de Apel Ploieşti să comenteze afirmaţiile jurnalistului. În replică, Andronic a precizat: „Nu comentează, aşa e când nu ai răspunsuri".
 
După audiere, jurnalistul a fost întrebat de reporteri dacă citaţia a fost primită înainte de a face dezvăluirile, acesta precizând: „Nu pot să vă spun, v-am mai spus că este Săptămâna Patimilor şi luaţi-o ca atare. Am început să scriu acum o lună şi jumătate, dacă credeţi că am primit citaţia acum o lună şi jumătate, vă înşelaţi. Primele dezvăluiri la care nici acum nu am răspuns, au fost făcute acum o lună şi jumătate”.

 

 

 

--

Citește și: