Băsescu, lui Iohannis: Domnule Președinte, poți să dormi liniștit, nu mai ai nimic de făcut

Băsescu, lui Iohannis: Domnule Președinte, poți să dormi liniștit, nu mai ai nimic de făcut
Publicat: 12/06/2018, 00:40
Actualizat: 25/03/2019, 21:31

„Domnule Președinte, poți să dormi liniștit, nu mai ai nimic de făcut! Președintele Iohannis se află într-o situație extrem de dificilă, cu doar DOUĂ VARIANTE de acțiune și cu o pierdere ireversibilă pentru democrație.

Prima variantă: să respecte decizia CCR și SĂ O REVOCE pe Laura Codruța Kovesi, ceea ce îl va pune într-o situație extrem de dificilă fată de propriul electorat. A doua variantă: să nu respecte decizia CCR și să nu o revoce pe LKC, ceea ce îl descalifică pentru funcția de președinte și îl pune în față unei suspendări. Pierderea pentru democrație: problema nu este Kovesi, ci faptul că președintele nu mai poate decide cu privire la numirea și revocarea procurorilor șefi, această decizie fiind trimisă, prin ministrul Justiției, înapoi la partid, ca pe vremea lui Năstase. Este foarte interesant de văzut cum va mai putea apăra Președintele independența procurorilor pe care o clamează în toate declarațiile publice, când nominalizările vor fi făcute de Dragnea, la partid”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

El a mai scris că Iohannis a ajuns în această situație din cauza incapacității „de a anticipa ferocitatea PSD de a controla justiția și toată puterea, prin comoditate, prin non-combat”, în condițiile în care președintele Klaus Iohannis nu a „schițat niciun gest” la desemnarea celor trei premieri PSD – Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Viorica Dăncilă.

„Am tras semnalul de alarmă la vremea potrivită. Președintele ar fi trebuit să-și impună punctul de vedere cu ocazia numirii pe bandă rulantă a premierilor. Poate l-au fascinat ceremoniile de instalare a noilor guverne, dar a uitat să impună cu aceste ocazii, numirea directorului civil la SIE, clarificările legate de politică externă, desemnarea ambasadorilor, desemnarea procurorilor și pană la urmă, realizarea unui document de coabitare în care să facă foarte clare atribuțiile partajate cu guvernul. Și, uite așa, un președinte ales cu peste 6 milioane de voturi, dublu față de toate voturile obținute de PSD și ALDE la un loc, este pus la colț, de o gască de politicieni incompetenți dar avizi de puterea totală în stat, iar funcția președintelui este golită de atribuțiuni. Asemenea greșeli se fac doar dacă nu cunoști PSD-ul, iar președintele Iohannis cu sigurantă îl cunoaște pentru că PSD-ul i-a fost „far călăuzitor” atunci când și-a obținut de ”, a adăugat Traian Băsescu.

În opinia fostului șef al statului, „sub augustă lentoare a Președintelui Iohannis s-a produs schimbarea arhitecturii puterii executive și golirea de conținut a funcției și a autoritătii Președintelui României, lucru extrem de dăunător pentru echilibrul de putere în stat”.

„Singură soluție pentru a mai salva ceva, pentru a nu reveni la epoca Iliescu-Năstase, este un referendum cu câteva întrebări bine gândite și bine explicate românilor. Altfel, somn ușor Domnule Președinte! Poți să dormi liniștit, nu mai ai nimic de făcut. PS – neimportant. Ca fost Președinte, am scris acest text cu amărăciune, dar și cu revoltă. Pe mine m-a costat enorm apărarea Instituției Președintelui Ales al României”, a mai scris în încheiere Traian Băsescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Reacția șefului TikTok după promulgarea legii care interzice aplicația în SUA