no author
no author
Simona TUDORACHE
1540 vizualizări 17 iul 2017

După atacul cu acid, Daniel Rotariu a rămas cu cicatrici pe viaţă, atât fizice, cât şi emoţionale, dar povestea lui de readaptare poate fi un exemplu pentru noi toţi.

Fosta lui prietenă, care îi spuse iniţial că avea 36 de ani, dar, de fapt, avea  51 de ani, a primit 17 ani de închisoare pentru încercarea de a-l ucide. Sentina pare însă blândă în comparaţie cu anii de suferinţă pe care tânărul de 31 de ani trebuie să îi traverseze. 

Între timp, Daniel învaţă să se împace cu atacul, cu faţa sa desfigurată şi cu deficienţele vizuale. Rotariu a încercat în tot acest timp să depăşească momentul greu prin care a trecut, dar chipul nou, cu care trebuie să se confrunte zilnic, l-a trimis, uneori, în pragul depresiei. Când simţea că totul e în zadar, a întâlnit-o pe Anna. Tânăra lucra la un centru din Leicester, unde Daniel primea îngrijiri, şi a avut puterea să îi redescopere trecutul prin prisma rănilor sale.  Deşi exista un conflict de interese, fata şi-a părasit job-ul şi a ales să se mute cu el într-un apartament. Acidul îţi lasă cicatrici nu numai la exterior, ci şi în interior. Ceva trebuie făcut pentru ca aceşti oameni să nu îşi mai poată accesa armele”, spune tânărul, care recunoaşte că şi-ar dori ca cei care fac astfel de fapte să fie mai aspru pedepsiţi.

Daniel Rotariu a fost în comă timp de câteva săptămâni după atac şi chiar şi chiar şi astazi îl aşteaptă ani cu operaţii. Ba mai mult, şi-a pierdut şi vederea.

Nu crede că sentinţa pe care fost lui iubită a primit-o este de ajuns. Gândul că după 17 ani ar putea fi liberă mă dezgustă. Eu nu voi fi niciodată ca înainte, nici în 100 de ani. Nu a avut nici o remuşcare. Acidul sulfuric nu ar trebui vândut publicului fără licenţă. Este atât de uşor de cumpărat, este scandalos. Câte vieţi trebuie să fie distruse înainte de a fi interzis?”, adaugă el.

 

 

--

Citește și: