„Ultimul soldat” al lui Hitler face dezvăluiri despre minutele dinaintea sinuciderii Führerului. Ce a făcut liderul nazist în ultimele clipe de viață

„Ultimul soldat al lui Hitler face dezvăluiri despre minutele dinaintea sinuciderii Führerului. Ce a făcut liderul nazist în ultimele clipe de viață
Rochus Misch, prima persoană care a văzut trupul neînsuflețit al lui Adolf Hitler a descris ultimele minute din viața liderului nazist, oferind în volumul său de memorii detalii extrem de intime. Misch, persoana din anturajul lui Hitler care a supraviețuit cel mai mult și care a murit în 2013, la vârsta de 96 de ani, a descris și modul în care a intrat în cameră peste amantaFührerului care era îmbrăcată într-o „într-o cămașă de noapte sumară”.
Acesta era operator telefonic la tabloul de distribuție și se afla în buncărul lui Hitler pe 30 aprilie 1945, atunci când generalul Keitel a trimis mesajul prin care anunța că armata a eșuat în încercarea de a sparge enclava sovietică din Berlin și că sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial era inevitabil.
„La scurt timp după, Misch l-a auzit pe Hitler vorbind în șoaptă cu Bormann și cu alți lideri ai partidului. S-a uitat în direcția lor și l-a văzut pe Hitler intrând în biroul său. Eva, atunci doamna Hitler, l-a urmat înăuntru. Apoi l-a văzut pe OttoGünsche, ajutorul liderului nazist, cum a închis ușa în urma cuplului de tineri căsătoriți. Günsche i-a spus lui Misch că șeful nu trebuie să fie deranjat. Hitler i-a strâns mâna luiGünsche și i-a spus că toți soldații au fost eliberați de jurământul lor de loialitate. Acesta îi spusese deja apropiatului său că nu vrea ca trupul său să fie profanat public, așa cum s-a întâmplat cu cel al lui Mussolini, și că își dorește să fie incinerat”, a spus editorul Martin Mace, citat de Independent.
Editorul a mărturisit că volumul descrie cum toată lumea aflată în buncăr era extrem de agitată și, subit, ușa s-a deschis, iar Misch a aruncat o privire înăuntru. În carte,„ultimul soldat al lui Hitler” povestește că ochii i s-au oprit prima dată asupra Evei Braun care era așezată, cu picioarele sub ea și avea capul înclinat către Hitler. Pantofii ei erau sub canapea, scrie acesta, iar, în apropierea ei, cadavrulFührerului. „Ochii lui erau deschiși, iar capul ușor aplecat înainte”, notează Misch în autobiografia sa.

Memoriile descriu și cum„ultimul soldat” a intrat peste Eva Braun, care era îmbrăcată„într-o cămașă de noapte sumară”, în camera de oaspeți care avea o trecere secretă spre dormitorul lui Adolf Hitler, iar aceasta și-a dus degetul la buze spunându-i bodyguardului să păstreze liniștea. Misch își amintește în carte și că le-a auzit pe Braun și pe Magda Goebbels jurând că vor muri cu bărbații lor.
Misch a fost răpit de armata sovietică și a fost încarcerat în lagăre de muncă timp de opt ani, după ce a încercat să scape și să se ascundă. Până în ultimii săi ani de viață acesta a vorbit cu admirație despre Hitler, descriindu-l ca pe„un șef minunat”, în niciun caz„o brută” și se știe despre el că e ultimul supraviețuitor dintre cei care se aflau în buncărul liderului nazist, după ce Siegfried Knappe a murit în decembrie 2008.
Editorul senior al Frontline Books, cei care au decis publicarea memoriilor, susțin că opera este imparțială într-un mod remarcabil. Acesta a spus pentru Independent:„O publicăm pentru că este vorba despre cineva care a fost atât de aproape de Hitler în timpul unei părți cruciale a războiului și mai ales pentru că avea un grad ierarhic extrem de mic, cineva care nu are nevoie să acopere niciun fel de greșeală pe care ar fi făcut-o”.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?