no author
Letitia Provian
673 vizualizări 16 mai 2017

Bono, vocalistul trupei U2, i-a interzis preşedintelui american Donald Trump să participe la spectacolele trupei care au loc în SUA

Rockerul irlandez nu îi va permite accesul la concerte republicanului în vâstă de 70 de ani să , în special după ce acesta a tăiat finanţarea pentru combaterea virusului HIV.

Într-o declaraţie pentru ziarul the Irish Mirror, Bono a spus: ''Oamenii care au votat pentru Trump sunt bineveniţi, dar el nu este.''

Cântăreţul hitului 'With or Without You' - care se află în prezent în cadrul turneului 'The Joshua Tree Tour 2017' pentru a sărbători aniversarea de 30 de ani a primului album al trupei - a dezvăluit că i se pare din ce în ce mai dificil să călătorească departe de căminul său natal din Dublin, Irlanda, pe măsură ce îmbătrâneşte.

Bono, în vârstă de 57 de ani, obişnuia să îşi petreacă timpul pe drum alături de colegii săi de trupă - The Edge, Larry Mullen Jr. şi Adam Clayton - dar acum îşi dă seama cât de minunat este oraşul Dublin.

Bono, care trăieşte alături de soţia sa, Alison, şi de cel mai mic dintre cei patru copii ai săi - a explicat: ''Am ajuns cumva animale domestice. Nu cred îmi stătea în fire astea, eram genul de persoană care doarme pe canapeaua lui Gavin Friday, m-am mutat mereu de când eram adolescent. Pentru mine, trupa a fost înlocuitarea familiei pe care nu simţeam că o am, iar apoi dorinţa de a călători a venit firesc. Oriunde mergem, oriunde ne simţim ca acasă. De curând mi-am dat seama că am un cămin şi acela era Dublin. Am venit acasă după concertul de la Paris, şi mergem prin casă, adesea mă plimb prin casă seara, şi i-am văzut pe copiii mei în timp ce dormeau şi mi-am dat seama că îmi place să fiu acasă. Asta face ca plecările să fie mult mai dificile.''

De la înfiinţare, în 1976, formaţia irlandeză, a câştigat 22 de premii Grammy şi a susţinut 20 de turnee mondiale. Trupa a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2005.

Grupul U2 a lansat unele dintre cele mai aclamate albume din lume, în anii 1980 - "The Joshua Tree" şi "Rattle and Hum".

Trupa U2 este alcătuită din basistul Adam Clayton, Bono (Paul Hewson, voce şi chitară), Larry Mullen Jr. (tobe) şi chitaristul The Edge (Dave Howell Evans). Formaţia a vândut, de-a lungul anilor, peste 150 de milioane de albume.

--

Citește și: