Tipsuri pentru o vacanță de neuitat la Amsterdam. Care este locul pe care nu ai voie să îl fotografiezi și cât te costă să petreci o noapte la hotelul construit pe un yaht

Tipsuri pentru o vacanță de neuitat la Amsterdam. Care este locul pe care nu ai voie să îl fotografiezi și cât te costă să petreci o noapte la hotelul construit pe un yaht
Publicat: 25/07/2017, 09:45
Actualizat: 01/10/2018, 17:33

Hotelurile unde te poți caza în această perioadă

„Amsterdam nu este o destinație ieftină, dar cele mai multe review-uri online îți vor arăta că hotelurile, restaurantele și toate atracțiile au un raport calitate – pret foarte bun. Trebuie doar să cauți și să îți rezervi din timp camera. Dacă ai fost prins pe picior greșit și ai o vacanță planificată în luna august, dar nu ai rezervat încă hotelul, ai câteva opțiuni și poți opta pentru o cameră la un preț bun.

Poți încerca Botel, un hotel de 3 stele construit pe un yacht. Costul unei nopți de cazare este în jur de 100 euro, cu mic dejun inclus. Există un ferry care face legătura cu centrul orașului, astfel încât beneficiezi de un loc premium.

La același preț poți găsi și un hotel de stele stele dintr-un lanț internațional, cum este Golden Tulip, sau poți alege să mergi în zona rurală din apropierea orașului și să te cazezi la un hotel cu arhitectură tradițională- Amsterdam Village Hotel”, precizează Răzvan Pascupentru Gândul.

Bugetul pentru cinci zile de cazare

„Dacă îți faci călătoria cu un buget restrâns, poti opta ori pentru un hotel în oraș, ori pentru unul dintre hotelurile de lângă aeroport. Poți găsi hoteluri de 4 stele la prețuri bune, iar drumul de la aeroport și până în oraș nu durează mai mult de 20 de minute. Aeroportul Schiphol din Amsterdam este unul dintre cele mai mari din Europa, hub al companiei KLM și unul dintre cele mai bine organizate din punctul meu de vedere. Găsești aici o expoziție a Rijksmuseum, spații de relaxare, locuri dedicate părinților cu bebeluși, așa că îți poți organiza foarte ușor timpul petrecut în tranzit sau până la îmbarcare.

Pentru cinci nopți de cazare în cameră dublă (două persoane) veți plăti în jur de 1800 – 2300 RON pentru un hotel de 3 sau 4 stele, în funcție de perioadă”, adaugă consultantul în turism.

Ce poți vizita în Amsterdam

„Amsterdam este tipul de oraș în care vei dori să te întorci, pentru că nu vei simți niciodată că l-ai explorat îndeajuns. Aș recomanda tuturor să își înceapă călătoria cu plimbări de-a lungul canalelor orașului. Dacă vremea este frumoasă, vei vedea cum locuitorii orașului împânzesc cafenelele și micuțele bistrouri, cu 2-3 mese afară. Puteți cumpăra chiar și o plimbare pe canale cu barca acoperită. Osă ți se pară amuzant să vizitezi cartierul Roșu, cu celebrele bordeluri carre au femei în vitrină, însă atenție la poze. Este strict interzis să le fotografiezi.

În zilele ploioase te poți retrage în muzeele orașului, iar Rijksmuseum are una dintre cele mai frumoase si extinse colecții de artă. Dacă esti pasionat, nu rata muzeul Van Goghsau sau Stedelijk Museum.

Pentru fotografia emblematică cu I Love Amsterdam, dar și pentru un prânz bun, planifică o oprire în Dam Square.

Dacă timpul îți permite, poți să vizitezi zona rurală de lângă Amsterdam, cu căsuțele situate pe canale și multă verdeață. Poți lua în calcul o plimbare prin Amsterdam chiar și atunci când ai o escală pe Schiphol de 5-6 ore – centrul orașului se află la doar 20 minute de aeroport, iar trenurile vin la fiecare 10 minute.”, spune Răzvan Pascu.

Răzvan Pascu

Unde poți face cumpărături

„Dacă preferi magazinele vintage și străduțele înguste, încearcă zona celor 9 străzi din centru, Negen Straatjes, cu tot felul de magazine și galerii de artă. Dacă adori magazinele de brand, încearcă De Bijenkorf sau străzile Kalverstraat si Leidsestraat. Da, magazinele stradale încă supraviețuiesc în Amsterdam. De aceea, nu ești obligat să mergi numai în mall-uri la shoppin””, afirmă Pascu.

Locuri pentru picnic

„Poți merge la picnic oriunde. Poți opta pentru o băncuță de pe marginea canalelor, iar de aici poți să admiri bărcile care trec și clădirile tradiționale.

În egală măsură poți alege să faci un picnic în Vondelpark, cel mai mare parc al Amsterdamului și printre cele mai vizitate din Olanda”, mărturisește consultantul în turism.

Restaurantele unde ești servit cu o masă pe cinste

„Zona culinară a Amsterdamului este atât de dezvoltată încât e greu să dai peste un restaurant prost. Găsești aici de la restaurante cu bucătari cu stele Michelin, până la restaurante basic, dar cu super preparate.

Pentru cel mai bun sandwich cu hering marinat (obligatoriu de testat în Amsterdam) încearcă Rob Wigboldus Vishandel. Dacă ești fan omletă, în Amsterdam există un restaurant unde poți servi un brunch delicios și poți alege din zeci de opțiuni, adeseori servite cu delicioasa brânză Gouda – Omelegg””, afirmă Răzvan Pascu.

Preparatele care îți pot stimula papilele gustative

„Stroopwafel, bineînțeles . Wafele dulci, unite la mijloc cu caramel, care îți vor ridica glicemia la cer de la prima mușcătură.

Dacă ajungi iarna în Amsterdam și ai nevoie de ceva preparate consistente, comandă o porție de Stamppot. Sunt cartofi pasați cu alte legume, serviți cu sauerkraut (un fel de varză acră) și kale, alături de un cârnat tradițional””, afirmă specialistul.

Ce nu poți rata la Amsterdam

„Un tur organizat de un localnic, fie că este un free tour sau un tur tematic pentru care plătești 10 – 15 euro de persoană. Vei avea o perspectivă cu totul diferită asupra orașului””, mai spune Răzvan Pascu.

Pe ce nu merită să dai banii

„Închirierea unei biciclete. Dacă ești la prima vizită în Amsterdam, dacă nu ai mai mers pe bicicletă din școala generală, daca te-ai plimbat doar prin fața blocului sau în parc, nu te obosi să inchiriezi o bicicletă. Traficul este destul de haotic, în special pe carosabilul bicicletelor, orașul având în jur de un milion de””, subliniază specialistul.

Care ar fi locul care ascunde cea mai frumoasă poveste

„Cel puțin una dintre vizitele tale la Amsterdam trebuie făcută primăvara, prin luna aprilie, ca să prinzi deschis și înflorit parcul Keukenhof. Situat la maxim 30 de minute de mers cu autobuzul din centrul orașului, Keukenhof este numit și Gradina Europei, pentru că adăpostește cea mai mare grădină de flori din Europa. Acoperă peste 32 de hectare și anual înfloresc aici peste 7 milioane de bulbi de lalele. Este deschis maxim 2 luni pe an, de la final de martie, până la jumătatea lunii mai””, adaugă Răzvan Pascu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Câte zile e valabilă amiabila?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Bărbații între 18 și 60 ani, luați în Armată. Legea care sperie o țară întreagă
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie: "Unul dintre ei mi-a dat...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Serviciile secrete din Occident au dejucat cel puțin 10 atacuri teroriste în Europa în 2023