România, inclusă pe harta mondială a locurilor de baștină ale creaturilor mitice care au stârnit curiozitatea oamenilor de-a lungul secolelor

România, inclusă pe harta mondială a locurilor de baștină ale creaturilor mitice care au stârnit curiozitatea oamenilor de-a lungul secolelor
Publicat: 04/08/2017, 16:42

Cu toții ne-am dori să aflăm adevărul despre vampiri sau să-i întâlnim pe blânzii și magicii unicorni. Totuși, nimeni nu i-a văzut vreodată în realitate sau, cel puțin, nimeni dintre oamenii care trăiesc în zilele noastre. Cu toate acestea, locurile de baștină a legendarelor creaturi atrag atenția turiștilor an de an.

Cei de la Expedia au construit o hartă a locurilor în care „s-au născut” și „au trăit” creaturile fantastice. România este și ea inclusă pe această hartă, alături de alte șase țări.

1. Unicornii, China– Dacă nu știați, unicornii își au originea în mitologia chineză, prima lor atestare datând din secolul V după Hristos. Unicornul a fost o creatură extrem de apreciată în China în trecut și își păstrează o importanță deosebită și în prezent. Chinezii consideră că unicornii au o înțelepciune deosebită pe care o arată doar în momente extrem de importante. Se spune că unicornul își făce apariția în momentul în care se naște sau moare un mare lider.

2. Bigfoot, America de Nord – Mulți oameni susțin că l-au văzut pe enigmaticul om-maimuță de multe ori în ultimii 200 de ani, deși cea mai veche atestare a existenței acestei creaturi datează din anul 986 înainte de Hristos. Oamenii de știință resping posibilitatea existenței lui Bigfoot, în ciuda diverselor fotografii care au apărut de-a lungul timpului și care arată silueta acestei creaturi surprinsă în diverse regiuni ale Americii de Nord.

3. Yeti, Munții Himalaya – În folclorul local poveștile despre Yeti sunt spuse cu atât de mult patos, încât, de-a lungul timpului, au fost comandate diverse proiecte de cercetare științifică prin intermediul cărora să se afle adevărul despre existența omului-urs. În ciuda acestui fapt, nu există un răspuns clar în această privință.

Turiștii și localnicii din zonele montane din diverse colțuri ale lumii, cum ar fi Spania, Mongolia sau India, au susținut de-a lungul timpului că au văzut urmele uriașe ale tălpilor lui Yeti în zăpadă.

Oamenii de știință consideră că este foarte posibil ca această creatură să fie un hibrid de urs polar încrucișat cu urs brun, fapt care ar explica de ce Yeti merge în două picioare.

4. Vampiri, România – Foarte mulți oameni cred că Transilvania este un loc fictiv, însă acest ținut este cât se poate de real și este situat în centrul României, iar turiștii care ajung aici, se îndrăgostesc de peisajele pitorești și de legendele din zonă.

Castelul Bran este atracția turistică de top, fiind considerată casa lui Dracula, personaj făcut celebru de scriitorul Bram Stocker, care, deși nu a vizitat niciodată țara noastră, a scris romanul „Dracula” care a cucerit cititorii din întreaga lume.

5. Monstrul din Loch Ness, Scoția – Una dintre cele mai de succes povești din folclorul britanic este, cu siguranță, monstrul din Loch Ness, cunoscut și sub numele de Nessie. Acesta a apărut în urma unei fotografii surprinse în 1933 și publicate într-un oraș local în care apărea o creatură uriașă și ciudată. Vestea a făcut repede înconjurul lumii și interesul pentru acest personaj din apele Loch Ness-ului a crescut simțitor, crescând, totodată, și interesul turiștilor pentru această zonă.

6. Dragonul roșu, Țara Galilor – Toți fanii serialului Game of Thrones au auzit despre incredibilii dragoni roșii britanici. În folclorul galez, dragonul roșu a jucat un rol important în ceea ce privește mândria locală, această creatură găsindu-și locul și pe steagul Țării Galilor. Legenda spune că dragonul roșu a salvat această țară de furia dragonului alb, astfel că este considerat un salvator și un protector al acestui ținut.

7. Ningen, Antarctica – Ningen nu este atât de cunoscut precum celelalte creaturi fantastice faimoase în întreaga lume. Acesta a apărut prima dată în rapoartele cercetătorilor japonezi referitoare la viața balenelor, care spuneau, în anii 90 că este pobibilă existența unei creaturi umanoide imense, complet albă, în apele Antarcticii. Se spune că măsoară între 20 și 30 de metri și că are cinci degete, la fel ca oamenii. Totuși, în alte rapoarte ale cercetătorilor marini, Ningen este descris ca având tentacule și chiar coadă de sirenă.

Cu toate că, de-a lungul timpului au apărut și diverse filmulețe care-l înfățișează pe Ningen în apele Antarcticii, mulți rămân sceptici cu privire la existența acestei creaturi.

Harta interactivă poate fi consultată AICI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani