Produsele cosmetice de care trebuie să ne ferim

Produsele cosmetice de care trebuie să ne ferim
Publicat: 11/06/2017, 11:15
Actualizat: 02/10/2018, 04:42

1. Produsele cosmetice colorate artificial și parfumate. „Dacă un produs conține coloranți artificiali și parfumuri, nu ajută la nimic. Dimpotrivă, prin acest adaos, crește riscul ca produsul respectiv să provoace reacții alergice și iritații, în special la persoanele cu pielea sensibilă”, subliniază dermatologul Proca Ancuța pentru Gândul.

2. Produsele de fotoprotecție cu filtru UV slab . „Asigurați-vă că produsul pe care îl folosiți are un SPF de minim 30 cu filtru, atât pentru UVA, cât și pentru UVB . Radiațiile UV duc la îmbătrânirea pielii și cresc riscul de a dezvolta cancer de piele””, mai spune specialistul.

3.Produsele de curățare cu foarte mult alcool. „În cazul în care simțiți un miros înțepător de alcool, renunțați la acel produs pentru a vă curăța tenul . Dacă alcoolul se regăsește printre ingredientele principale, sigur vă irită și vă sensibilizează pielea. Folosit un timp îndelungat, acesta poate distruge stratul protector lipidic al pielii, iar aceasta va deveni uscată și lipsită de strălucire”, adaugă Dr. Proca.

4. Săpunurile dure sau antibacteriene. „Când folosim săpunuri dure, atat pentru ten cât, și pentru față, pielea se deshidratează și apare acea senzație neplăcută de uscăciune (te strânge fața). Acest lucru se datorează faptului că majoritatea săpunurilor modifică Ph-ul pielii și îndepărtează bariera lipidică protectoare a pielii. Una dintre cele mai importante funcții ale pielii este aceea de a crea o barieră împotriva bacteriilor, a virușilor și a fungilor, care se află pe fiecare suprafață pe care o atingem. Din păcate, săpunurile pot compromite imunitatea și protecția locală, facilitând intrarea acelor germeni în piele.

Săpunurile antibacteriene distrug microbiomul pielii( bacteriile care se găsesc în mod normal pe pielea noastră într-un echilibru inofensiv) și favorizează, în timp, dezvoltarea unor bacterii mult mai rezistente la antibiotice.

Săpunurile dure și antibacteriene întrețin diverse afecțiuni dermatologice. Asigurați-vă că alegeți un produs pentru spălare cu un pH neutru, cu cermide sau glicerină, ingrediente care vă mențin echilibrul pielii”, precizează dermatologul Proca Ancuța.

5. Cremele care promit ștergerea ridurilor, efect de lifting și rezultate miraculoase peste noapte, asemenea unor injectări cu acid hialuronic. „Cremele hidratante, chiar și cele ieftine, fac ca pielea să pară suplă și sănătoasă. Ele pot încetini, prin buna hidratare a pielii și printr-un factor de protecție solară ridicat, procesul de îmbătrânire al pielii. În general, produsele nu sunt la fel de eficiente pe cât sunt de promovate în publicitate. Unele companii citează dovezi științifice și susțin că ingredientele anti-îmbătrânire funcționează, dar refuză să furnizeze aceste studii sau să demonstreze că produsul conține suficiente substanțe pentru a avea un efect. Spre exemplu, reclama la un produs al unei companii din SUA (1.500 dolari patru ampule de ser ) spune că: „resetează ceasul de îmbătrânire al pielii prin transformarea celulelor stem aflate în repaus în celule noi ale pielii „. Solicitat să furnizeze studii științifice care să ateste rezultatele de întinerire a pielii , purtătorul de cuvânt al respectivei firme a refuzat”, mai spune dermatologul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”