18 mai 201713:24767

Primul contraceptiv care va putea fi folosit atât de bărbaţi, cât şi de femei

Anticoncepţionalele pot preîntâmpina o sarcină, dar vin la pachet şi cu alte riscuri. De multe ori, pot avea efecte adverse asupra sănătăţii noastre mintale şi pot creşte riscul apariţiei cheagurilor de sânge. Multe femei devin reticiente când se pune problema să le folosească, iar asta datorită schimbărilor hormonale pe care le pot produce. În viitorul apropiat s-ar putea însă să avem o opţiune mult mai bună, scrie Metro.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Berkeley din California susţin că ingredientele care se află în măsline ar putea fi capabile să prevină sarcina.

 Aceştia cred că lupeol şi pristimerin, două sustanţe care se găsesc şi în Aloe Vera, struguri, mango şi păpădie, ar putea împiedica spermatozoizii să spargă peretele de protecţie a celulelor din jurul oului în timpul sexului.

Specialiştii au analizat sperma care a fost afectată de substanţele chimice care au apărut în mod natural şi au constatat că nu a reuşit să distrugă bariera, ceea ce este necesar pentru ca fertilizarea să se întâmple.

Ei cred că metoda non-hormonală ar putea acea aceleaşi caracteristici ca un sterilet sau un contraceptiv de urgenţă.

Cercetătorul Polina Lishko are convingerea că va fi un contraceptiv care va putea fi luat de ambele sexe. Cu ceva timp în urmă, prima pilula contraceptivă destinată bărbaţilor a fost retrasă după ce s-a constat că avea efectele catastrofale asupra sănătăţii mintale.

 

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.