329 vizualizări 17 apr 2017

Ajunsă la vârsta de 70 de ani, Kathrine Switzer va purta numărul "261" pe tricoul cu care alerga din nou la maratonul de la Boston, la 50 de ani după ce a făcut istorie, fiind pregătită să parcurgă cu succes cei peste 42 de kilometri, alături de cei 125 de membri ai fundaţiei pe care a creat-o "261 Fearless" (n.r - "Fără Frică") în 2015, cu gândul de a încuraja şi susţine femeile să se implice în competiţiile de alergare.

Switzer, care a alergat la ultimul său maraton în 2001, a declarat, pentru The Boston Globe, că tehnicile sale de antrenament s-au îmbunătăţit de când a început să se pregătească, în 1967, pentru primul maraton, cu toate că a păstrat neschimbat ritualul său pe care îl parcurge înainte să iasă pe pistă.

"Nu ies niciodată din casă fără să nu mă dau cu ruj, cu atât mai puţin când vine vorba de o competiţie. Clar, ruj, cercei, tuş, tot setul", a mai spus ea.

"Când am terminat maratonul de la Boston, în 1967, un jurnalist m-a întrebat ce am vrut să demonstrez şi i-am răspuns că nimic. Eu tot ce voiam era să alerg. Odată ce intri în cursă, pui sub semnul întrebării toate lucrurile din viaţa ta care te fac nefericit. Odată ce eşti într-un maraton, poţi să faci orice îţi propui", a mai afirmat Switzer.

 

 

--

Citește și: