17 aprilie 201720:28325

Prima femeie care a terminat maratonul de la Boston revine în concurs după 50 de ani. Cum arată acum cea care a scris istorie în 1967

Kathrine Switzer, tânăra în vârstă de 19 ani care avea să facă istorie în 1967, devenind prima femeie care să ajungă la linia de sosire a maratonului de la Boston, a ales să revină în concurs la 50 de ani după ce a schimbat faţa lumii sportive, potrivit Huffington Post.

Ajunsă la vârsta de 70 de ani, Kathrine Switzer va purta numărul "261" pe tricoul cu care alerga din nou la maratonul de la Boston, la 50 de ani după ce a făcut istorie, fiind pregătită să parcurgă cu succes cei peste 42 de kilometri, alături de cei 125 de membri ai fundaţiei pe care a creat-o "261 Fearless" (n.r - "Fără Frică") în 2015, cu gândul de a încuraja şi susţine femeile să se implice în competiţiile de alergare.

Switzer, care a alergat la ultimul său maraton în 2001, a declarat, pentru The Boston Globe, că tehnicile sale de antrenament s-au îmbunătăţit de când a început să se pregătească, în 1967, pentru primul maraton, cu toate că a păstrat neschimbat ritualul său pe care îl parcurge înainte să iasă pe pistă.

"Nu ies niciodată din casă fără să nu mă dau cu ruj, cu atât mai puţin când vine vorba de o competiţie. Clar, ruj, cercei, tuş, tot setul", a mai spus ea.

"Când am terminat maratonul de la Boston, în 1967, un jurnalist m-a întrebat ce am vrut să demonstrez şi i-am răspuns că nimic. Eu tot ce voiam era să alerg. Odată ce intri în cursă, pui sub semnul întrebării toate lucrurile din viaţa ta care te fac nefericit. Odată ce eşti într-un maraton, poţi să faci orice îţi propui", a mai afirmat Switzer.

 

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.