no author
Vasile Magradean
261 vizualizări 18 mar 2017

Katia Cărbune ia lecţii de pian de doi ani şi a compus primul cântec anul trecut, în toamnă, în timp ce părinţii ei erau la cumpărături. Piesa a fost înregistrată la Uniunea Compozitorilor.

„Am început să cânt, prima oară, la o serbare de Crăciun, când aveam trei ani şi jumătate, şi am cântat Petit Papa Noel pe care l-am învăţat de la bunica mea, şi de atunci tot cânt. Cânt acasă, la pian, dar şi cu voce, aproape tot timpul. Toamna trecută, eram singură acasă, părinţii fiind la cumpărături, mă plictiseam groaznic şi m-am pus la pian. Am compus pe loc o piesă, muzica şi versurile în limba engleză, <<My heart is breathing you>>. Când scriu piese, gândesc în engleză, îmi e mai uşor. Când vorbesc în engleză, gândesc în engleză, când vorbesc în română, gândesc în română. În româneşte nu compun, pentru că nu îmi ies versurile natural”, a povestit Katia corespondentului MEDIAFAX.

Prima piesă a fost, deja, înregistrată la Uniunea Compozitorilor, iar fata a mai compus alte trei piese, dintre care una pentru Crăciun, toate în limba engleză.

„Versurile şi muzica îmi vin pur şi simplu, fără să mă concentrez. Când mă concentrez şi fac pe bucăţi, nu prea îmi iese, numai dacă fac toată piesa odată. Muzica este cel mai mare hobby al meu, îmi place cel mai mult să cânt, să cânt la pian, să compun, tot ce are legătură cu muzica. Dacă voi reuşi să compun mai multe piese, poate voi scoate şi un album. Când o fiu mare vreau să devin actriţă în propriul meu musicall, la Londra. Eu voi scrie musicall-ul şi tot eu voi interpreta rolul principal”, a spus fata.

În cariera ei muzicală de până acum, Katia Cărbune a câştigat de două ori premiul al III – lea la un concurs muzical organizat la Transylvania College, şcoala din Cluj-Napoca pe care o urmează, după care şi-a adjudecat locul întâi. Ulterior, s-a clasat tot pe primul loc la faza naţională a competiţiei care se numeşte „Scholl Idol”.

Pe lângă hobby-ul ei care este muzica, Katia este şi o elevă silitoare, având doar note de 10, iar anul trecut a obţinut titlul de „Student of the year” al şcolii, titlu care se acordă elevilor din ciclul primar.

De asemenea, în acest an a obţinut o menţiune la faza judeţeană a olimpiadei de limba şi literatura română.

„Îmi plac toate materiile la fel de mult, învăţ la linia românească, nu la cea de engleză a şcolii”, a mai spus fata.

Prinsă cu muzica şi şcoala, Katia îşi face timp şi de joacă, în special alături de căţeluşa sa, Kia, un bichon alb.

Recent, Katia Cărbune a participat la un concurs televizat de muzică şi a fost trimisă direct în finală.

--

Citește și: