Pantofii cu toc cui sau platformele ? Care este încălțămintea pe care mizăm în acest sezon

Pantofii cu toc cui sau platformele ? Care este încălțămintea pe care mizăm în acest sezon
Publicat: 12/05/2017, 11:39
Actualizat: 01/10/2018, 17:39

„Pantofii clasici stiletto trec prin diverse transformări și experimente. Astfel, acest model de pantof are acum un aspect absolut nou, prin combinațiile neobișnuite de materiale, accesoriile care pun accent pe gleznă sau prin acele schimbări ale formei tocului.

Putem vorbi și despre o explozie a platformelor, inspirate din estetica anilor ’90. E cool să adopți moda pantofilor ușor imposibili, retro, cu accente kitsch””, spune designerul Elida Toma pentru Gândul.

„Pantofii cu toc înalt, masiv și talpa groasă sunt prezenți și în sezonul primavară-vară 2017. Pe lângă faptul că adaugă vizual câțiva centimetri în înălțime, sunt confortabili și permit un stil de viață activ”, adaugă designerul.

În sezonul primavară-vară 2017, designerii s-au jucat și cu forma și culoarea genților. „În general, au luat măsuri extreme în ceea ce privește dimensiunea genților. Anul acesta la modă sunt atât gențile mici, modelele mini, cât și cele gigant.

Modele mini sunt prezentate sub forma cutiilor metalice, care pot fi purtate în pereche, una pe o centură scurtă, alta pe o centură lungă. Regăsim, deci, altă tendință a sezonului primavară-vară 2017, aceea de a purta un set din două-trei genți de dimensiuni diferite””, subliniază Elida Toma.

La cealaltă extremă sunt gențile imense, „genți-sac și genți shopper. O opțiune tot mai întâlnită este alăturarea dintre geanta tip sac și geanta clasică dreptiunghiulară, cu un clutch sau o valiză.

S-a mizat și pe diversitate, pentru că un clutch se poate încadra într-un look sport, iar gențile imense și gențile shopper pot fi purtate chiar și cu un costum business””, precizează creatoarea de modă.

Interesante sunt și mixurile realizate de designeri în ceea ce privește forma genților. „Pe podium și-au făcut apariția genți-tobe, genți-robot și alte modele ciudate.

Gențile semilună și gențile trapez, geanta în formă de semicerc, toate sunt modele multifuncționale, adică pot fi purtate practic într-o mare varietate de combinații stilistice””, subliniază Elida Toma.

În general, predomină culorile aprinse de vară. „Mulți designeri au prezentat pentru această primavară o linie de genți cu efect metalic, cu accesoriile din metal colorat, cu efect holografic și cu textura metalizată, gen imitație piele de reptilă”, spune designerul.

Ce culori nu se combină niciodată

„Părerea mea este că nu există combinații bune sau proaste de culori. Culorile se schimbă în funcție de context, așa cum se schimbă în funcție de lumină și de textură.

Este nevoie de o doză de încredere. De exemplu, combinațiile negru-bleumarin sau negru-maro.La prima vedere există tendința de a evita să asortezi negrul cubleumarinpentru că din punct de vedere cromatic cele două nuanțe nu se înțeleg.La fel se întâmplă și în cazul combinației negru-maro”, afirmă Elida Toma pentru Gândul.

Cu toate astea, e nevoie de ceva obișnuință ca să poți purta negru și bleumarin, pentru că această combinație nu este nici sobră, nici contrastantă.

„Maroul, în special, nu este recomandat în preajma negrului, pentru că va arăta mohorât și lipsit de originalitate.

E important să nu greșești proporțiile combinației! Mare atenție și la cantitățile în care folosești fiecare culoare, asta pentru a nu da impresia că una dintre ele a fost pusă acolo din greșeală.

Asocierile de culori care ar trebui evitate, conform codului vestimentar clasic, sunt cele mai apropiate pe cercul cromatic.Dacă ținem cont de acest lucru, asocierile care ar trebui evitate sunt: roșu-roz, verde-albastru, lavandă-mov, violet prună-mov, și combinațiile mai sus amintite, negru-maro și negru-bleumarin””, spune Elida Toma pentru Gândul.

De multe ori însă, aceste asocieri sunt prezente pe podiumurile de modă, dar și în magazine.

„Ciudată este maniera în care moda ne modifică limitele toleranței estetice, astfel încât ce ni se părea ridicol, excentric în urmă cu câțiva ani, acum ni se pare abordabil, purtabil. Ceea ce înseamnă că trebuie să abordăm hainele cu mai mult libertinaj și amuzament”, adaugă designerul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală