19 martie 201710:35197

O fetiţă diagnosticată cu Sindrom Down a devenit manechin

Într-o lume în care copiii cu Sindrom Down sunt tot timpul repudiaţi, o fetiţă diagnosticată cu această boală a semnat primul ei contract important cu o casă de modă.

La doi ani, Lily Beddall va fi imaginea retailerul Matalan, care are 217 magazine în Marea Britanie. Mama fetiţei, Vicki Beddall, spune că este cel mai bun lucru care se putea întâmpla familiei ei: „Acest contract schimbă, de fapt, faţa frumuseţii. Suntem mândri de ea şi de tot ce a realizat. Sindromul Down nu este ceea ce te-ai fi aşteptat, ci presupune o muncă grea uneori''.

După ce pozele micuţei au împânzit magazinele, părinţii au decis să o ducă să vadă rezultatele muncii ei. Lily şi-a recunoscut imediat fotografiile, ba chiar a ţinut să îşi facă o poză în faţa panoului pe care trona chipul ei. „Totul ţine de dărmarea anumitor stereotipii, pentru că doar aşa putem arăta că frumuseţea vine sub toate formele, măsurile şi abilităţile'', a daugat Vicki Beddall, mama micuţei.

 

Sindromul Down este o modificare genetică, cauzată de prezenţa unui cromozom 21 suplimentar, care produce diverse dizabilităţi şi probleme medicale asociate.Denumirea provine de la medicul englez John Langdon Haydon Down, cel care a descris pentru prima dată acest sindrom. Se întâmpla în 1866.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.