Noi dezvăluiri în cazul morții actriței care a strălucit în „West Side Story”. Un actor celebru, implicat în anchetă

Publicat: 02/02/2018, 14:36
Actualizat: 26/03/2019, 09:09

Robert Wagner este considerat de autoritățile care se ocupă de acest caz drept „persoană de interes” și nu suspect, întrucât actorul este ultimul om care a văzut-o pe Natalie Wood înainte ca aceasta să dispară.

Actorul în vârstă de 87 de ani a fost căsătorit cu Natalie Wood din 1972 până la moartea acesteia, la vârsta de 43 de ani, în 1981, iar poliția a redeschis cazul în urmă cu șapte ani.

Actrița Natalie Wood a fost găsită înecată pe 29 noiembrie 1981. În acea noapte, ea plecase într-o plimbare pe mare, cu un iaht de agrement, alături de cel de-al doilea soț al ei, actorul Robert Wagner, și de actorul Christopher Walken, un bun prieten al cuplului, în apropiere de Insula Catalina din golful Los Angeles.

Poliția care a anchetat cazul atunci a ajuns la concluzia, după două săptămâni, că decesul artistei a fost unul accidental. Wagner nu a fost niciodată considerat suspect de moartea actriței.

Cazul a revenit în actualitate atunci când un nou raport al Institutului medico-legal din Los Angeles, făcut public în 2013, a dezvăluit faptul că echimozele descoperite pe trupul neînsuflețit al actriței nu erau probabil accidentale.

Într-un interviu acordat recent pentru postul TV CBS, care a difuzat un material despre misterul care învăluie decesul lui Natalie Wood, un reprezentant al Poliției din Los Angeles a declarat: „În timpul anchetei începute în urmă cu șapte ani, am ajuns la concluzia că Wagner este o «persoană de interes», Adică, știm că el a fost ultima persoană care a văzut-o pe Natalie înainte ca ea să dispară. Nu l-am auzit prezentând detalii care să se potrivească cu informațiile celorlalți martori în acest caz. În mod constant a modificat povestea puțin câte puțin. Iar versiunea sa pur și simplu nu se potrivește”.

În 2012, într-un nou raport medico-legal, cauza decesului actriței, inițial considerat accidental, a fost modificată și calificată drept „înecare și alți factori nedeterminați”.

În 2013, avocatul lui Richard Wagner a declarat că redeschiderea anchetei reprezintă doar „un senzaționalism pur” și o „exploatare” a celei de-a 30-a comemorări a morții actriței Natalie Wood. El a spus atunci că Robert Wagner „a cooperat pe deplin în acești ultimi 30 de ani în ancheta asupra înecului accidental al soției sale, în 1981” și că „atunci când (actorul) a fost chestionat de multe ori de biroul de poliție din Los Angeles, el a răspuns la toate întrebările”. Avocatul a mai spus că, „după 30 de ani de anchetă, Robert Wagner și fiicele sale nu mai au nimic interesant de adăugat pentru această anchetă nouă”.

Căpitalul iahtului, Dennis Davern, care a scris și o carte despre acest subiect, în 2009, a spus că Natalie Wood a avut o dispută violentă cu soțul ei înainte să dispară, că el și-a dat seama că actrița nu mai era la bordul ambarcațiunii abia spre miezul nopții și că Robet Wagner a așteptat prea mult înainte să contacteze serviciile de urgențe (în jurul orei locale 01.30).

Poliția americană nu a descoperit însă nicio dovadă care să sprijine ipoteza comiterii unei crime și nu a pus sub acuzare nicio persoană.

Noul raport întocmit de Institutul medico-legal din Los Angeles indică faptul că cei trei actori au ajuns în stare de ebrietate pe iahtul cuplului, „Splendour”, după ce au luat cina pe insulă, și că au continuat că consume alcool și după ce au ajuns la bordul ambarcațiunii. Ei au mâncat într-un restaurant de pe chei, înainte de a urca la bordul iahtului pentru a ciocni un pahar, în momentul în care o dispută violentă a izbucnit între Robert Wagner și Christopher Walken.

Natalie Wood a plecat de pe puntea vasului, îndreptându-se spre cabina principală, dar, când Richard Wagner a intrat în cabină, la puțin timp după incident, când cei doi bărbați se calmaseră, actrița nu era acolo. Ea a urcat din nou pe punte, pentru a lansa la apă o barcă pneumatică. Actrița a fost găsită ulterior înecată.

Natalie Wood, fiica unor imigranți ruși din San Francisco, al cărei nume real era Natalia Nikolaevna Zakharenko, a fost un copil-vedetă, transformat în ingenua preferată a camerelor de filmare și apoi într-o actriță versatilă, delicată și naturală. Natalie Wood s-a remarcat în filmele „Penelopa/ Penelope” (1966), „Căutătorii/ The Searchers” (1956), „Cash McCall” (1960), „Rebel fără cauză/ Rebel without a Cause” (1955), „Poveste din cartierul de Vest / West Side Story” (1961), „Splendoare în iarbă/ Splendor in the Grass” (1961), „O idee genială/ Brainstorm” (1983) – ultimul ei lungmetraj.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Vremea strică planurile de weekend. Vești proaste de la ANM
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun