Noi acuzații pentru regizorul Roman Polanski. Poliția americană susține că a abuzat sexual o minoră

Noi acuzații pentru regizorul Roman Polanski. Poliția americană susține că a abuzat sexual o minoră
Publicat: 13/12/2017, 14:47

Informația a fost confirmată pentru People de un purtător de cuvânt al poliției din Los Angeles.

Autoritățile americane investighează cazul, dar nu îl pot pune sub acuzare pe regizor, pentru că faptele au fost prescrise. Totuși, eventualele informații ar putea ajuta autoritățile în alte cazuri care îl vizează pe Roman Polanski.

Avocații regizorului au negat acuzațiile, într-o declarație pentru site-ul de știri mondene TMZ, adăugând că cineastul a angajat o echipă pentru a investiga cazul.

Artista Marianne Barnard spune că regizorul a molestat-o sexual în 1975, după o ședință foto care a avut loc în Malibu, California. Polanski o pusese să pozeze îmbrăcată doar într-o haină de blană, spune artista, care a depus o petiție și la Academia de film americană, prin care cere excluderea cineastului din rândul membrilor instituției.

În 1977, în California, cineastul, pe atunci în vârstă de 43 de ani, a fost arestat și pus sub acuzație pentru violarea unei adolescente de 13 ani. Polanski a pledat vinovat de „raporturi sexuale ilegale”, a stat închis 42 de zile, apoi a fost eliberat condiționat și a fugit din Statele Unite înainte de pronunțarea verdictului în procesul în care era implicat.

În decembrie 2016, printr-o sentință definitivă, Curtea supremă din Polonia a refuzat cererea de extrădare a lui Polanski în Statele Unite. La pronunțarea sentinței, regizorul, care locuiește la Paris, s-a declarat încântat de faptul că va putea, în sfârșit, să meargă în Polonia: „La Salwator (cartier rezidențial din Cracovia), să mă reculeg la mormintele tatălui meu și al bunului meu prieten Andrzej Wajda (decedat pe 9 octombrie 2016). Regret doar că a trebuit să aștept atât de mult această decizie”.

În septembrie 2009, Polanski a mers în Elveția, la Festivalul de film de la Zurich, unde trebuia să i se înmâneze un premiu pentru întreaga carieră. Poliția elvețiană l-a reținut atunci, la cererea autorităților americane, iar Polanski a fost ținut în arest la domiciliu, la o vilă pe care o deține în Elveția, țară care, în cele din urmă, a refuzat să-l extrădeze în Statele Unite.

Între timp, în octombrie anul acesta, fosta actriță Renate Langer, în vârstă de 61 de ani, a afirmat că a fost violată, pe când avea 15 ani, de Roman Polanski, în reședința acestuia de la Gstaad (Elveția). Renate Langer susține că a făcut această mărturisire abia acum deoarece s-a simțit încurajată de depoziția făcută în august de o altă femeie, identificată doar cu prenumele „Robin”, și pentru că părinții ei nu mai sunt în viață.

„Robin” a declarat, pe 15 august, într-o conferință de presă, că a fost victima unui abuz sexual comis de Roman Polanski în anul 1973, pe când avea 16 ani.

În anul 2010, actrița britanică Charlotte Lewis a susținut, la rândul ei, că Roman Polanski a obligat-o să întrețină relații sexuale cu el pe când avea doar 16 ani.

Roman Polanski s-a născut la Paris în 1933, din părinți polonezi. S-a mutat în Polonia împreună cu familia, în 1937, în preajma izbucnirii celui de-Al Doilea Război Mondial. Tatăl a supraviețuit războiului, dar mama sa a murit la Auschwitz. Polanski și-a făcut studiile în Polonia, iar primul său lungmetraj, „Cuțitul în apă” (1962), a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. De atunci, el a mai primit cinci nominalizări la Oscar, două premii BAFTA, patru premii Cesar, un Golden Globe și un Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes. În Marea Britanie a realizat trei filme, iar din 1968, s-a mutat în America.

Printre filmele regizate de Roman Polanski se numără „Balul vampirilor” (1967), „Un copil pentru Rosemary” (1968), „Cartierul chinezesc” (1974), „Căutare disperată” (1988), „Fecioara și moartea” (1994) și „Pianistul”, această peliculă aducându-i lui Polanski un Oscar pentru regie, în 2003.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Cum vor arăta verighetele pe care Oana Moșneagu și Vlad Gherman le vor purta: "Nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum a justificat o mamă faptul că și-a tatuat copiii minori în mod repetat?