Măsuri sporite de securitate la Cannes. Nicole Kidman, vedeta festivalului

Măsuri sporite de securitate la Cannes. Nicole Kidman, vedeta festivalului
Publicat: 20/05/2017, 17:55
Actualizat: 20/05/2017, 18:22

Festivalul se deschide astăzi cu proiecția filmului frances Ismael’s Ghosts, cu Marion Cotillard în rol principal. Evenimentul, care va dura 11 zile, va reuni cele mai importante prezențe și proiecții. Iată care sunt acestea!

Prezența lui Nicole Kidman

Cannes 2017 poate fi numit anul Nicole Kidman, actrița australiană având nu mai puțin de patru proiecții – atât de televiziune, cât și de film – în cadrul festivalului. Printre acestea se numără unul dintre cele mai așteptate filme ale festivalului, The Beguiled, în regia Sofiei Coppola. Este vorba de o dramă plasată într-un orfelinat de fete din Sudul Americii din timpul Războiului Civil, iar pelicula se află în competiție pentru trofeul Palme d’Or. Un soldat rănit, jucat de Colin Farrell, este găzduit de femei, dar tensiunile și geloziile cu substrat sexual se nasc rapid.

Petreceri fastuase

Dincolo de proiecții și de întâlnirile cu presa, principalele puncte de atracție de la Cannes vor fi petrecerile opulente. Rihanna și Cara Delevingne se numără printre celebritățile de marcă ce vor fi prezente în micuțul oraș francez, deși nu joacă în vreun film. Cara este imaginea unui nou sortiment de înghețată, iar Rihanna va găzdui o petrecere exclusivistă târzie. Fiecare țară participantă la Festival va avea un cort plasat în fața falezei, ceea ce va însemna că vedetele își vor face apariția la seratele ce se vor ține acolo, precum și pe punțile yahturilor.

Măsuri de securitate sporite

Soldații francezi vor patrula la Cannes înainte de deschiderea Festivalului. Măsurile de securitate sporite din acest an de la Cannes sunt fără precedent Nimic surprinzător, având în vedere atacurile recente din Franța, inclusiv cel de vara trecută de la Nisa, când un bărbat a intrat cu un camion în mulțimea care sărbătorea Ziua Bastiliei.

Un zid de 400 de bariere de ciment deghizate în chip de ghivece gigantice cu flori au fost instalate pentru a opri posibilele atacuri cu vehicule în timpul festivalului.

Polițiștii au instalat peste 160 de metri de lanțuri în spirală, cu spini de metal capabile să oprească orice atac cu camioane.Peste toate astea, au fost organizate patru speciale de poliție, iar 550 de camere de securitate, adică una la 140 de locuitori, au fost instalate pentru a supraveghea zona.

Actorii din spatele camerei de filmat

Kristen Stewart, Robin Wright și Vanessa sunt doar câțiva dintre actorii ce vor prelua rolul de regizor.

Vedeta filmului „Twilight” a regizat un scurtmetraj denumit „Come Swim”, care tratează povestea unui bărbat ce se luptă cu problemele sentimentale. De asemenea, Redgrave va prezenta Sea Sorrow, un documentar despre criza refugiaților. Actrița a declarat că a inspirat-o imaginea corpului copilașului sirian Alan Kurdi, care s-a înecat și a fost adus la țărmul unei plaje din Turcia.

19 filme concurează pentru mult doritul trofeu Palme d’Or

Unul dintre filmele favorite este „Wonderstruck” de Todd Haynes. Cu Julianne Moore și Michelle Williams în rol principal, filmul redă povestea unui băiat și al unei fete, care au trăiri comune.

O altă proiecție așteptată este cea a „Good Time”, o dramă despre jefuirea unei bănci, în care joacă Jennifer Jason Leigh și Robert Pattinson, dar și „The Beguiled” și „Okja”.

Va fi o decizie greu de luat de către președintele juriului Pedro Almodovar și restul staff-ului, printre care se numără Will Smith și Jessica Chastain.

Filmele favorite la Cannes

Lynne Ramsey (care a regizat „We Need to Talk About Kevin”) revine pe Croazetă către finalul festivalului cu filmul „You Were Never Really Here”, cu Joaquin Phoenix în rolul unui veteran de război. Acesta încearcă să salveze o tânără fată dintr-o rețea de proxeneți.

Regizorul austriac Michael Haneke, care a câștigat în trecut de două ori premiul Palme d’Or twice – cu „The White Ribbon” in 2009 și „Amour” în 2012, va prezenta în acest an „Happy End”, cu actrița nominalizată la premiile Oscar Isabelle Huppert, o dramă de familie plastă la Cannes, ce se petrece în timpul crizei refugiațilo.

Ediția aniversară va fi una marcată de culoare, rochii scumpe, strălucrie, filme ce vor fi ovaționate, dar și aspru criticate.

La secțiunea „Un Certain Regard” din acest an concurează 16 filme, iar câștigătorul categoriei va fi anunțat sâmbătă, 27 mai.

Actrița italiană Monica Bellucci va prezenta galele de deschidere și de închidere ale ediției 70 a Festivalului de film de la Cannes, iar juriul festivalului va fi prezidat de regizorul spaniol Pedro Almodovar.

Pentru a marca 70 de ani de Festival la Cannes, trofeul Palme d”Or pentru cel mai bun film va fi încrustat cu diamante.

Trofeul Festivalului de la Cannes a fost creat în 1998 de Caroline Scheufele și este realizat în atelierele de bijuterie ale casei Chopard. Celebra frunză de palmier, confecționată din 118 grame de aur de 18 carate, va fi încrustată, în premieră, cu 167 de diamante, pentru a celebra cea de-a 70-a ediție a Festivalului.

Pentru realizarea unui trofeu sunt necesare 40 de ore de muncă și intervenția a șapte bijutieri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
"Atunci o bag pe nevastă-mea la înaintare". Ce nu le poate refuza niciodată Alex Velea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine