Raluca Pancu
Raluca Pancu
108 vizualizări 17 mai 2017

În cadrul cărţii "200.000", "Liana Buzea povesteşte experienţa proprie, din momentul în care a aflat despre proiectul de curăţenie a ţării, pe bază de voluntariat, iniţiat în Estonia în 2008, până în ziua de 25 septembrie 2010, zi în care s-a încheiat prima mobilizare civică în masă a României pentru curăţarea naturii de gunoi. În anul 2010, aproximativ 1.289 de români au organizat proiectul pe parcursul unui an de zile, iar aproape 200.000 de români au ieşit din case pentru a arăta în primul rând că România poate să se mobilizeze pentru o cauză socială, în pofida neajunsurilor şi a problemelor cu care se confruntă", se arată în cadrul unui comunicat de presă al Editurii Filos.

„Am scris „200.000” în primul rând pentru a inspira orice român să se activeze să rezolve orice problemă vede în jurul său. Să nu aştepte să o rezolve alţii pentru el, ci să ia singur iniţiativa şi să construiască singur evenimentul, proiectul, compania, asociaţia sau orice e nevoie să rezolve problema cu care se confruntă. Şi să încurajeze oamenii dimprejurul său să facă ceva constructiv, proactiv şi util”, a declarat Liana Buzea, autoarea cărţii "200.000".

Cartea beneficiază de un cuvânt înainte din partea alpinistului Alex Găvan, care se declară a fi implicat în cauzele sociale pentru mediu şi păduri, dar şi de testimoniale din partea mai mulor persoane publice: Claudia Tocilă, Vlad Gliga, Dragoş Bucur şi Cristian China Birta.

Lansarea cărţii va avea loc joi, 18 mai 2017, ora 19:00, în Bucureşti, la SenecaAntiCafe, iar la eveniment  vor vorbi alpinistul Alex Gavan, blogger-ul Chinezu' (Cristian China Birta) şi curatorul TEDxEroilor Vlad Gliga.
 

Cine este Liana Buzea, aflaţi în materialul de mai jos

 

--

Citește și: