Jerry Seinfeld este acuzat că a furat ideea show-ului Comedians in Cars Getting Coffee

Jerry Seinfeld este acuzat că a furat ideea show-ului Comedians in Cars Getting Coffee
Publicat: 30/05/2018, 18:27

Un om care este propriul său avocat are un prost pe post de client. Chiar dacă actorii de comedie nu se tem să joace roluri de proști, Christian Charles îl dă în judecată pe Jerry Seinfeld, dar și entitățile Sony și Netflix, care i-ar fi furat ideea pentru show-ul „Comedians in Cars Getting Coffee”.

Charles spune că ideea show-ului îi aparține. Reclamantul susține că lucrează de ceva timp cu celebrul Jerry Seinfeld și a înregistrat drepturile de autor pentru un scenariu aferent unui episod pilot. Charles mai precizează că a discutat cu reprezentanții lui Seinfeld și – după realizearea pilotului – când a cerut compensații, Seinfeld a început să dezvolte creativ proiectul fără acordul lui Charles.

În prezent, Charles dorește să interzică pe viitor distribuirea emisiunii „Comedians in Cars”. Charles spune că lucrează cu Seinfeld încă din 1994, când a regizat reclamele pentru American Express, în care apare actorul de comedie.

Acesta mai susține că în timp ce dezvolta documentarul „Comedian” (2002), a venit cu ideea unui show tv intitulat 67 Bug, cu titlul alternativ „Doi băieți idioți într-o mașină idioată, care merge printr-un oraș idiot”. La acea vreme, Seinfeld a respins ideea.

Charles precizează că episodul pilot a fost în cele din urmă filmat cu titlul „Comedians in Cars Going for Coffee” și Seinfeld nu a avut o contribuție creativă în acest sens.

Mai mult, Seinfeld s-a plâns că „nu vrea să fie prezent” la filmări, că se află într-o „stare proastă” și nu vrea să investească bani în acest proiect.

„În pofida rezervelor lui Seinfeld, Charles a sugerat că a adunat destule imagini cât pentru un episod pilot”, adaugă reclamantul. După refuz, Seinfeld și oamenii lui au văzut pilotul și au fost încântați de material, Charles continuând să caute subiecte pentru emisiune și vedete interesate, precum Alec Baldwin, Colin Quinn și alți oaspeți.

Avocatul Brian Siff a precizat cum compania mouseROAR, deținută de Seinfeld a facturat plata pentru show-ul pilot. Ulterior, s-a iscat un conflict legat de bani. Potrivit lui Charles, reprezentanții lui au negociat cu Embassy Row, o subsidiară a Sony.

„Într-o serie de e-mail-uri, din perioada 31 ian – 5 feb 2012, Embassy Row a informat Shapiro West cu privire la cererea lui Charles pentru compensație și proiect”, se arată în reclamație. „În acest timp, Shapiro West a vorbit despre solicitările lui Charles cu Seinfeld. La auzul acestor chestiuni, Seinfeld l-a sunat pe Charles și i-a vorbit nervos. Mai mult, comedianul a spus că Charles a fost nerecunoscător și a depășit limita. Seinfeld a mai spus că din acest proiect nu a făcut niciun ban, iar Charles l-a contrazis vehement.

Charles adaugă că nu a dorit niciodată să fie angajat pe baza unui contract de tip „work-for-hire”. Seinfeld a spus că Charles ar trebui să se simtă norocos că este plătit ca regizor. Mai mult, Seinfeld a specificat că „este prea târziu să mai schimbe înțelegerea”.

Charles spune că ulterior Seinfeld nu a mai dorit să negocieze amiabil cu el. În contextul în care show-ul lui Seinfeld a fost vândut către Netflix pentru 100 milioane de dolari, Charles se luptă în justiție cu Seinfeld, care se consideră creatorul și proprietarul proiectului.

La începutul lunii aprilie, Orin Snyder, avocatul lui Seinfeld, l-a desființat pe Charles, numindu-l oportunist, un om care încearcă să profite de pe urma succesului lui Jerry Seinfeld, un actor câștigător de premii și foarte popular.

„Domnul Charles poate reclama ce dorește, cât dorește”, spune Snyder, citat de The Hollywood Reporter. „Domnul Seinfeld este creatorul unic al acestui show. Sfârșitul poveștii”.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Alex Ciucu, surprins cu amanta în plin proces de divorț. Ar fi ținut-o ascunsă timp...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Descoperiți ce se ascunde în construcția unui model de masă rece de top