3175 vizualizări 7 sep 2017
Regele Salman a sosit pentru vacanţa pe care şi-o ia în fiecare an cu peste 1.000 de însoţitori: miniştri, consiglieri şi rude au făcut parte din alai şi au fost cazaţi la cel mai luxos hotel din oraş, informează Haaretz. 
 
În 2016 proprietatea a intrat în lucrări masive de renovare, la care s-a adăugat şi construirea unor noi corpuri, heliporturi, dar şi un cort imens pe acoperiş în care să se poată ţine petreceri. 
 
Vizita din acest an este privită ca un stimulant extraordinary pentru economia locală, iar toată această vacanţă a regelui Salman va da, cel mai probabil, 1,5% din totalul veniturilor pe care ţara le obţine din turism, scriu şi cei de la ziarul spaniol La Vanguardia. 
Vara trecută 100 de maşini Mercedes şi Range Rover au fost mobilizate pentru a-l escorta pe rege şi alaiul său în drumul prin oraş, arată şi jurnaliştii de la New York Times. 
 
Complexul deţinut de monarhul  saudit în apropierea plajelor Jbilia are, de asemenea, şi propriul spital şi mai multe restaurante de lux. 
Regele Salman deţine proprietăţi în întreaga lume, inclusive mai multe apartamente în Paris, un castel pe Coasta de Azur şi unul în Marbella; totuşi, se spune că „ascunzătoarea” sa din Maroc este refugiul favorit. 
 

--

Citește și: